حجت محمدی روز پنجشنبه در جلسه کارگروه امنیت و سلامت غذایی شهرستان، با اشاره به فرهنگ پسندیده نذر در بین جامعه ایمانی، تصریح کرد: افراد بسیاری براساس نیت قلبی در این روزها اقدام به ذبح قربانی میکنند که از آنها درخواست داریم برای حفظ موازین بهداشتی و همچنین سوءاثر کشتار دام در انظار عمومی بر روان ناظران بویژه کودکان از این اقدام در معابر عمومی و مقابل دستههای عزاداری خودداری کنند و ذبح قربانی را در کشتارگاه انجام دهند.
وی با اشاره به تأثیر بهداشتی خون آبه جاری شده در محیط که آلودگی های بسیاری به همراه دارد، تاکید کرد: ذبح قربانی به منظور توزیع بین نیازمندان بسیار پسندیده است و با توجه به اینکه نحوه ادای بسیاری از نذرها از گذشته بدون تغییر تا به امروز بر جای مانده، می توان در ادای نذر مقتضیات زمان را مد نظر قرار داد و به طور مثال یک قلم جهیزیه یا هزینه بیمارستان نیازمندی را تقبل کرد که جامعه روحانیت در این زمینه بیشتر می توانند راهنمای مردم باشند.
این مسئول همچنین با اشاره به آداب مکتب عاشورایی، یادآورشد: باید توجه داشته باشیم که ریختن زباله در معابر عمل ناپسندی است و به طور معمول پس از دسته های عزاداری پاکبانان در جمع آوری ظروف یکبارمصرف متحمل زحمت بسیاری می شوند بنایراین از عزاداران حسینی انتظار چنین رفتاری نداریم.
محمدی با تاکید بر ارتقاء سطح شاخصهای بهداشتی شهرستان در هفته دولت امسال، ابراز کرد: پنج روستا از نعمت آب شرب سالم بهره مند شدند و با افتتاح تصفیه خانه آب با اعتبار ۵۲ میلیارد تومان تا مدت ها دغدغه تامین آب شرب شهرستان رفع شد.
فرماندار خرمدره در ادامه با ارائه مصوبهای لازم الاجرا، خاطرنشان کرد: تا پایان شهریور واحدهای صنفی که به صورت توزیع مواد پروتئینی به ویژه قصابی ها، اغذیه فروشی ها و سبزی فروشی هایی که بدون پروانه فعالیت میکنند از طریق اتاق اصناف، صنعت و معدن، اماکن و بهداشت محیط پلمب شوند.
به گزارش ایرنا، رئیس اداره دامپزشکی خرمدره نیز در زمینه نظارت ها، افزود: مانند سالهای قبل با استقرار اکیپهای ثابت و سیار در سطح شهر و در کشتارگاه نور خرمدره و ابهر بازدید و معاینه دام به عمل میآید و به صورت ثابت نیز آمادگی داریم با هر تماس مردمی به محل مراجعه کرده و لاشه های قربانی را بازرسی و معاینه کنیم.
این مسئول یادآور شد: نیاز به فرهنگسازی در اقبال مردم به ذبح نیابتی داریم که در این زمینه باید از ظرفیت اداره تبلیغات اسلامی استفاده شود و اداره های مرتبط نیز در این راستا باید کمک حال ما باشند.
وی تصریح کرد: بالغ بر ۸۵۰ نوع بیماری مشترک میان انسان و دام مانند سیل، تب مالت، شاربن، تب کریمه کنگو شناسایی شده که مورد آخر هیچ علائمی بالینی در دام ندارد و می تواند از طریق ترشحات، خون و محیط فرد را آلوده کند.
حیدری افزود: البته باتوجه به اقداماتی که در کشتارگاه انجام می شود مانند ذبح صنعتی و بهداشتی و سالم سازی لاشه به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه پروسه اسیدی شدن طی شده و بیماری هایی مانند تب کریمه کنگو به طور کامل غیر فعال میشود.
۶۰۸۵/۹۵۵۶
- کدخبر: 1251589
- منبع: irna.ir
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران
کپی شد