جانشین رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در امور اجتماعی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: این همایش با محوریت حمایتطلبی و به منظور اشاعه و نهادینه کردن فرهنگ احسان در جامعه، انتقال تجارب ارزنده و بررسی ایدههای جدید در حوزه جلب مشارکتهای مردمی و اجتماعی سازی سلامت با حضور سازمانهای مردمنهاد و خیرین برتر کشوری برگزار میشود.
دکتر مقتدا شعوری اظهار داشت: سلامت از ارکان اصلی توسعه پایدار و از حقوق اصلی و تبعیض ناپذیر هر انسانی به شمار میرود و در این میان یکی از مفاهیم بنیادین در اجتماعی شدن سلامت که از راهبردهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی محسوب میشود، مشارکت اجتماعی است.
وی اضافه کرد: شعار این همایش یک ایرانی - یک خیر برای ایرانی پیشرفته و با مشارکت آگاهانه و هدفمند نامگذاری شده و برا ی نهادینه شدن یک رفتار خیر و اجتماعی شدن آن همه باید همکاری لازم را انجام دهند و در این میان محور توسعه پایدار انسان سالم و تحقق این امر درگرو همگان به ویژه دستگاههای متولی امر در جامعه است.
این مسئول ادامه داد: بررسی ها نشان میدهد حداکثر ۱۸ تا ۲۵ درصد امکانات لازم برای نهادینه کردن این مهم در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار دارد و مجموعه تشکل های مردم باید در این راستا قدم بردارند.
وی اظهار داشت: مشارکت اجتماعی به شیوههای گوناگونی از جمله با حضور توانمند تشکلها میتواند روی دهد و تشکلهای مدنی، سازمانهای غیردولتی و مردمنهاد، موسسه های خیریه و نیکوکاری و انواع دیگر تشکلها میتوانند در بالا بردن و افزایش سلامت و آگاهی همگانی در این زمینه نقش بیبدیلی داشته باشند.
شعوری افزود: اجتماعی شدن سلامت نیاز ضروری کشور است که عزم و اراده همگانی، همکاری سازمانهای متولی، نظارت مستمر بر فعالیت خیریهها، اجتناب از کارهای جزیرهای و همسویی با سیاستهای وزارت بهداشت از جمله عوامل تحقق این مهم به شمار میرود.
وی یادآور شد: طی برگزاری این همایش چهار کارگاه تخصصی برگزار می شود و در این میان با توجه به مشکلات اقتصادی حاکم بر کشور فعالیت های هدفمند موسسه ها و خیریه های سلامت می تواند به پیشبرد بهتر کارها و خدمات دهی به گروههای هدف منتهی شود.
مسئول برگزاری نقش سمن ها و موسسه های خیریه در توسعه پایدار، سمن و موسسه های خیریه و مدیریت چالش ها، نقش این موسسات در حوادث و سوانح و چگونگی جذب منابع مالی از سمن ها و موسسات خیریهو پایدار کردن از جمله مباحث کارگاههای یاد شده ر تشکیل می دهد.
میزان باروری درزنجان ۲.۱ صدم است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان ادامه داد: پیش از این رهبری در سال ۹۳، با ابلاغ سیاست های جمعیتی چراغ قرمز را روشن و در واقع اخطاریه ای در این بخش به دست اندرکاران امر صادر شد که باید به فکر این حوزه و حداقل جایگزینی جمعیت را باید حفظ کرد.
دکتر محمد رضا صائینی افزود: با اقدامات انجام گرفته از قبیل ارائه مشاره های لازم به مردم متاسفانه حرکتی مثبت امیدوار کننده در این بخش رخ نداده و در این میان آمارهای ارائه شده بیانگر ابعاد مختلف این موضوع است.
وی اظهار داشت: بر این پایه با حد جایگزینی جمعییت در این استان فاصله وجود دارد و برای تحقق این امر مهم میزان باروری کلی باید ۲.۱ صدم باشد در حالی که این میزان ۲.۲ صدم است که امیدواریم با سیاست های ابلاغی رهبری و نظام، این مهم به وقوع بپوندد.
این مسئول ابراز امیدواری کرد که در شهرهای زنجان وابهر میزان باروری کلی در سطح استان رخ دهد و آمار نیزنشان می دهد که این استان جزء ۱۰ استان اول در زمینه واقعه طلاق در کشور نیست و برا این مبنا می توان گفت وضعیت خوبی میزان نسبت به ازدواج و طلاق در استان جاری است.
وی اضافه کرد: طبق اعلام شورای عالی فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی از ۱۵ دی سال گذشته بطور رسمی اموزش های ۶ ساعتهازدواج با همکاری بهزیستی موضوع (روانشناسی)، سازمان تبلیغات اسلامی (اخلاق احکام خانواده)، دادگستری (بحث حقوقی و زناشویی)، علوم پزشکی ( موضوعات سلامت باروری، سلامت جنسی) را عهده دار شده است.
صائینی یادآور شد: بر این پایه، از تیر امسال این برنامه نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها بصورت کلی هدایت و صلاحیت مربیان، اساتید و سیاست گذاری ها انجام خواهد گرفت و علوم پزشکی نیز برنامه های آموزشی را برای گروه های هدف مد نظر قرار می دهد.
۹۶۴۶/۸۰۶۸