فریبا نظری پورکیایی روز چهارشنبه در نشست با شماری از بانوان دستگاه های اجرایی استان زنجان افزود: این جامعه آماری ارتش عظیم در خط مقدم روستاها و در ارتباط مستقیم با مردم به شمار می روند، در حالیکه گفته می شد قرن بیستم به سمت کاهش روستا نشینی و افزایش شهر نشینی پیش خواهد رفت این موضوع در کشورمان کندتر از سایر کشورها به وقوع پیوسته است.
وی اضافه کرد: همچنان جمعیت روستا نشین در اقتصاد، سیاست، به ویژه در مسائل اجتماعی تاثیرگذار هستند و در این میان دهیاران زن برای نقش آفرینی بیشتر باید فرصت ها و تهدیدهای محیط کاری خود و موانع پیش رو را مطرح کنند چرا که این قشر در توسعه یافتگی اثرگذار هستند.
نظری پورکیایی افزود: دهیاران می توانند مسائل را از ابعاد گوناگون در لایه های عمیق و زیرین جامعه رصد کنند و این آگاهی ها می تواند به برنامه ریزی های بهتر منتهی شود.
وی با اشاره به اینکه همواره این موضوع گفته می شود که فرهنگ عمومی جامعه به زنان اجازه رشد و فعالیت در حوزه مدیریتی نمی دهد، اظهار داشت: تجربه نشان می دهد که پس از گذشت ۴۱ سال از پیروزی انقلاب اسلامی زنان ایران اسلامی در جایگاه های مختلف خواسته ها و مطالبات خود را مطرح و صدای خود را به گوش مسئولان می رسانند.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده ادامه داد: در گستره فرهنگ جهانی نیز پست های مدیریتی کمتری به حوزه زنان اختصاص می یابد و مشکل فراهم نشدن شرایط لازم و کافی برای به فعلیت رسیدن توانمندی های زنان، جهانی است.
وی اظهار داشت: با توجه به برنامه اعلام شده ۳۰ درصد پست های مدیریتی به زنان اختصاص داده شده است که این میزان در وزارت کشور به ۲۲ درصد رسیده و تحقق کامل این برنامه نیازمند باورپذیری توانایی زنان است.
نظری پورکیایی افزود: با تاخر و عقب ماندگی زمانی در باور مندی و رسیدن به تجربه میدانی برای پست های مدیریتی زنان مواجه هستیم و بر این پایه وزیر کشور عادلانه و منصفانه این مهم را لحاظ کرده و در این راستا حرکت هایی آغاز شده است.
وی اضافه کرد: پنج معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار در استان های هرمزگان، سیستان بلوچستان، گیلان، یزد، خراسان رضوی منصوب شده اند که ششمین آن نیز در استان زنجان معرفی خواهد شد و طبق پیش بینی انجام گرفته این تعداد به ۱۰ استان می رسد.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده ادامه داد: در تاریخ پیش از انقلاب و پس از آن هرگز چنین رخداد مهم مبنی بر انتصاب پنج معاون استاندار زن در کشور رخ نداد و این افتخار مهمی محسوب می شود و از طرفی به این مهم باید توجه داشت که نزدیک ۶۲ درصد فارغ التحصیلان دانشگاهها را زنان تشکیل می دهند که میزان پست های مدیریتی این قشر چهار درصد است.
وی اظهار داشت: بر این پایه، زنان نباید به دستاوردهای کنونی در حوزه های مختلف قانع باشند بلکه با نگاه به افق آینده باید روند کنونی را ادامه دهند که این مهم در سایه باورها، توانمندی ها و برنامه ریزی مدون است.
این مسئول ادامه داد:بر اساس آمارهای اعلام شده متوسط گفت وگوی افراد خانواده بایکدیگر به کمتر از نیم ساعت رسیده است که دراین میان نوعی از خانواده فردی در کشور شکل گرفته به این معنا هر چند خانواده محسوب می شوند اما هر کدام از اعضای خانواده بصورت انفرادی در دنیای خود رها شده اند.
وی با تاکید بر لزوم استفاده صحیح از فضای مجازی گفت: بسیاری این فضا را عامل اصلی مسائل و معضلات فاصله گرفتن اعضای خانواده از یکدیگر می دانند.
پورکیایی یادآوری کرد: این حوزه برای پیشبرد فعالیت های خود گروه های مختلفی در شبکه های مجازی تشکیل داده اسن و هم اکنون با تمامی معاونان زن فرمانداران سراسر کشور و بخشداران تبادل نظر می کند.
۹۶۴۶/۶۰۸۵