روستاها به‌عنوان کوچک‌ترین واحد اجتماعی در هر جامعه‌ای، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و بی‌شک تلاش برای کاهش مسائل و مشکلات این واحدهای اجتماعی و استقرار مناسب آن‌ها در چرخه توسعه، مستلزم توجه ویژه است؛ در واقع ‌امروز توجه به روحیه کارآفرینی بین روستاییان و از جمله کشاورزان، از مهم‌ترین راهکارهای توسعه روستایی محسوب می‌شود و در صورتی که مغفول واقع شود، می‌تواند زمینه‌ساز بروز مشکلات عدیده‌ای از جمله بیکاری، مهاجرت، گستردگی سکونت‌گاه‌های غیررسمی و متعاقب آن، رشد ناهنجاری‌های اجتماعی باشد.

 

به گزارش ایسنا، منطقه زنجان، دومین جشنواره روستا در استان زنجان از دیروز آغاز به کار کرده است و امید آن می‌رود که امسال نیز مانند سال 96 (نخستین جشنواره روستا) با استقبال اقشار مختلف و ازدحام علاقه‌مندان به فضاهای روستایی، صنایع‌دستی و فرآورده‌های کشاورزی مختص هر شهرستان مواجه شود؛ در واقع «جشنواره روستا» جهت شناساندن توانمندی‌های مناطق روستایی و ایجاد زمینه لازم برای عرضه محصولات و تولیدات این مناطق برگزار می‌شود تا با توسعه ارتباطات بین مناطق شهری و روستایی، در نهایت به تشکیل زنجیره‌های تولید، افزایش اشتغال و کاهش هزینه‌های مصرف‌کنندگان منتج شود.

 

اگرچه کارآفرینی تنها راهکار اشتغال‌زایی و افزایش درآمد روستاییان نیست اما قطعا بهترین و بهره‌ورترین نوع آن است. در این میان، کارآفرینی کشاورزی می‌تواند صرف‌‌نظر از این‌که یک منبع درآمد و اشتغال برای ساکنان روستا باشد، در توسعه اقتصادی روستا و در نهایت توسعه روستا مؤثر باشد؛ به عبارتی، کارشناسان حوزه علوم اجتماعی معتقدند که متنوع‌سازی اقتصاد روستایی تنها با القا از بیرون محقق نمی‌شود، مگر این‌که کارآفرینان محیط‌های روستایی، فرصت‌ها و منابع بالقوه و بالفعل را بشناسند و با استفاده بهینه از آن‌ها، تنوع اشتغال و اقتصاد را برای محیط‌های روستایی به ارمغان بیاورند.

 

به همین جهت ایجاد مزیت‌های جدید اقتصادی، افزایش رفاه انسانی، جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها و برقراری سازگاری بین فعالیت و فضای زندگی در نواحی روستایی، از اهداف راهبردی توسعه روستایی است که می‌تواند از طریق کارآفرینی روستایی و کشاورزی دست‌یافتنی شود.


در همین راستا، دومین جشنواره ملی روستا با حضور روستاهای برتر کشور از 13 مردادماه آغاز به کار کرده و تا 5 شهریورماه دایر است. به این صورت که دور اول با مضمون «جشنواره استانی روستا» از 13 تا 18 مردادماه، دور دوم با مضمون «جشنواره ملی اقوام و عشایر» از 19 تا 28 مردادماه و دور سوم با مضمون «جشنواره ملی روستا و بزرگداشت هفته دولت» از 29 تا 5 شهریور برگزار می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند برای حضور در جشنواره از ساعت 17 تا 23 به مجموعه گردشگری گاوازنگ مراجعه کنند. همچنین امسال برای نخستین بار ایده داده شده است که در جریان جشنواره روستا، میز خدمت دستگاه‌های اجرایی از 29 مردادماه تا 4 شهریورماه دایر شود.

 

علاوه بر این، جشنواره ملی روستا در استان زنجان میزبان دفاتر امور روستایی شوراهای استانداری‌ از سراسر کشور خواهد بود و مقرر است که نشست امور روستاها و شوراهای اسلامی استان‌ از سراسر کشور با حضور معاون امور روستاهای رئیس‌جمهور برگزار شود؛ در واقع هر روز یک همایش در محل جشنواره روستا برگزار خواهد شد و بالغ بر ۲۰ برنامه فرهنگی و آیینی در هفته دولت برای این جشنواره در نظر گرفته شده است.

 

امسال، غرفه‌های جشنواره روستا به صورت متحدالشکل خواهد بود و این طراحی از بازارهای سنتی کشور به‌ویژه بازار زنجان اقتباس گرفته شده است؛ در واقع دومین جشنواره روستا بالغ بر ۲۷۰ غرفه دارد که علاوه بر روستاها، دستگاه‌های اجرایی و فرمانداری‌ها را شامل می‌شود.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.