مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امکانی فراهم شده است تا خبرنگاران، مشاوره‌های حقوقی، بیمه‌‌ای و مالیاتی دریافت کنند.

 

به گزارش ایسنا، منطقه زنجان، محمدرضا دربندی صبح امروز در دیدار با مدیران مسئول رسانه‌های استان زنجان، اظهار کرد: هیئت نظارت طی سال‌های گذشته به 11 هزار و 400 رسانه مجوز داده است ولی در وهله اول کیفیت باید بر کمیت قالب باشد. تعداد روزنامه‌ها و نشریات نیز نباید زیاد باشد تا نیاز مخاطب بر ‌اساس آن برآورده شود و امکانات محدود از نظر یارانه و کاغذ، بین تعداد قابل توجهی رسانه که مناسب هستند توزیع شود. همچنین افرادی که برای اخذ مجوز اقدام می‌کنند باید راستی‌آزمایی شوند تا مشخص شود که آیا از پشتوانه مالی برخوردار هستند؟

 

این مسئول ادامه داد: تدبیری اندیشیده شده تا هر کسی که برای راه‌اندازی رسانه متقاضی مجوز است، تا سه سال هیچ حمایتی دریافت نکند. در همین راستا، حدود 1000 نفر از متقاضیان منصرف شدند. در حال حاضر، فقط 5700 مورد از رسانه‌ها فعال هستند و این تعداد، 4100 رسانه مکتوب، 1570 پایگاه خبری و 30 خبرگزاری را شامل می‌شود؛ در حالی ‌که در کل کشورهای اتحادیه اروپا، فقط 15 خبرگزاری وجود دارد.

 

وی با اشاره به این‌که از نشریه‌های مکتوب، حدود 300 فقره به صورت روزنامه منتشر می‌شود، افزود: 1400 نفر از مدیران مسئول نشریات خانم و 150 نفر اهل سنت هستند. از نظر تخصصی بودن نیز 350 نشریه به‌صورت تخصصی در حوزه ورزش، 280 مورد در حوزه دین و معارف اسلامی و قرآن، 100 مورد در حوزه سینما و هنر و ادبیات، 75 مورد در حوزه کودک و نوجوان، 90 مورد در حوزه خانواده و سرگرمی، 10 مورد حوزه معلولان و 12 مورد در حوزه اقلیت‌های دینی فعالیت می‌کنند.

 

دربندی با تاکید بر این‌که توجه به وضعیت خبرنگاران از رویکردهای اصلی ما است، تصریح کرد: در همین راستا اقدامات مثبتی انجام شده است. از جمله این‌که برای بیمه پایه خبرنگاران، 3000 سهمیه از صندوق هنر اخذ کردیم که بتوانیم متقاضیان را بیمه کنیم؛ چراکه برخی از مدیران مسئول، خبرنگاران را به دلایلی بیمه نمی‌کنند. همچنین 3000 مورد هم بیمه تکمیلی در نظر گرفتیم.

 

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: یکی از مشکلاتی که وجود داشت این بود که وقتی مدیر مسئول، کارمندان خود را بیمه می‌کرد، کارفرما محسوب می‌شد و نمی‌توانست خودش را بیمه کند. دوم این‌که افرادی از قبیل منشی دفتر، نگهبان، پیک موتوری و غیره نمی‌توانستند بیمه شوند. برای رفع این معضل، تفاهم‌نامه‌ای با بیمه امضا کردیم که حدود دو ماه است اجرایی شده، به این صورت که افراد تحت پوشش بیمه خویش‌فرما ولی با امکانات خیلی بیشتر قرار می‌گیرند.

 

وی افزود: علاوه بر این، بر حسب نیاز خبرنگارن و مدیران مسئول، مدتی است که روزهای یک‌شنبه و سه‌شنبه اقدام به دریافت مشاوره‌های حقوقی، بیمه‌ای و مالیاتی، به صورت تلفنی و حضوری شده است. همچنین تلاش کرده‌ایم که اینترنت بدون فیلتر برای حدود 400 نفر از خبرنگاران برقرار شود.

 

دربندی با تاکید بر لزوم ساده‌سازی کارت خبرنگاران، خاطرنشان کرد: قبلا کمیسیونی بود که خیلی سخت‌گیرانه و سلیقه‌ای با این مسئله برخورد می‌کرد. در همین راستا، سامانه‌ای راه‌اندازی کردیم تا هرکس بتواند با ارسال 10 آثار مربوط به چهار ماه گذشته و با معرفی مدیرمسئول، کارت خبرنگاری دریافت کند.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.