بهنام اوجاقلو روز دوشنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: سرشاخه‌کاری و عملیات تعویض تاج درختان گردو در پی خسارت‌های سرمازدگی در سال‌های اخیر در استان آغاز شده و از ۲ سال گذشته شدت بیشتری به خود گرفته است.

وی سرشاخه‌کاری درختان گردو را گامی موثر در تولید پایدار و محصول باکیفیت خواند و خاطرنشان کرد: تا کنون پنج هزار و ۵۰۰ اصله درخت گردو با موفقیت بالای ۹۰ درصد در استان زنجان تعویض تاج شده و برای انجام این عملیات، حدود ۱۱ هزار سرشاخه با رعایت ارقام گَرده ده و همپوشانی گرده‌افشانی به کار گرفته شده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان افزود: غالب سرشاخه‌های به کار گرفته شده در باغ‌های گردوی استان از ارقام خارجی وارداتی از جمله هاتلی، چندلر، لارا، پدرو، فرانکت و رونومونتیک و نیز از ارقام برتر داخلی همچون جمال، خرم، کاوه و تویسرکان هستند.

وی خاطرنشان کرد: با هدف تامین سرشاخه مورد نیاز در سال‌های آتی، حدود یک هکتار باغ مادری با ظرفیت تامین سالانه حداقل هشت هزار سرشاخه در استان زنجان احداث شده و این باغ می‌تواند نیاز استان را تامین کند.

اوجاقلو اظهار داشت: سرشاخه‌کاری درختان گردو در استان زنجان از اوایل فصل بهار آغاز شده و تا اواخر اردیبهشت ادامه می‌یابد.

وی ادامه داد: با توجه به هزینه بالای تامین سرشاخه و نیز هزینه‌های عملیات پیوند، حمایت‌های یارانه‌ای از این عملیات، پایین بوده و پیشنهاد افزایش حمایت یارانه‌ای از این برنامه داده شده است.

اوجاقلو اضافه کرد: از طرفی حمایت تسهیلاتی نیز در این برنامه در نظر گرفته شده که بهره‌برداران بر حسب حجم عملیات می‌‎توانند از آن استفاده کنند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: این استان دارای بیش از ۶ هزار و ۷۰۰ هکتار باغ گردو است که هم‌اکنون پنج هزار هکتار از این سطح، بارور بوده و مابقی به مرحله باردهی نرسیده‌اند.

وی با بیان اینکه سطح باغ‌های گردوی استان زنجان نزدیک به ۱۰ درصد کل باغ‌های این استان است، اظهار داشت: اغلب درختان گردوی باغ‌های موجود از گونه‌های قدیمی گردوی ایرانی بوده و با توجه به میزان عملکرد پایین، کیفیت میوه و پایین بودن مقاومت در برابر عوامل نامساعد اقلیمی و خاکی نسبت به ارقام جدید و برتر نیازمند اصلاح و جایگزینی با ارقام جدید معرفی شده هستند.

اوجاقلو خاطرنشان کرد: اغلب درختان موجود در باغ‌های گردوی این استان از ارقام زودبرگ‌ده بوده و سرمای دیررس بهاره در سال‌های گذشته خسارت‌های هنگفتی به باغداران استان وارد کرده است.

وی تصریح کرد: به دلیل همین خسارت‌ها باغ‌های موجود هم از لحاظ ارقام و هم از نظر سایر برنامه‌های مدیریتی نیاز به اصلاح دارند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه زنجان، یکی از استان‌های پیشرو در زمینه تولید نهال گردو با استفاده از ارقام خارجی محسوب می‌شود، اظهار داشت: زنجان همچنین دومین استان کشور در انجام بیش‌ترین تعداد عملیات سرشاخه‌کاری است ولی با این حال هنوز در مراحل اولیه کار هستیم.

وی با بیان اینکه برنامه‌های ترویجی و دوره‌های آموزش عملی با هدف تشریح مزایای سرشاخه‌کاری به طور مستمر در شهرستان‌های استان انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: در سال ۹۷ حدود ۳۲۰ نفر بهره‌بردار در روستاهای هدف از این آموزش‌ها بهره‌مند شده‌اند.

۹۵۵۶/۳۰۸۸
 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.