مدیرکل بهزیستی استان زنجان گفت: پارسال 52 فرزند به خانواده و جامعه انتقال یافتند.

 

محمد محمدی‌قیداری در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه زنجان، اظهار کرد: کودکانی که در بهزیستی نگهداری می‌شوند و تحت پوشش هستند، با چند روش مستقل شده و به خانواده و جامعه منتقل می‌شوند که از جمله آن‌ها می‌توان به واگذاری کودک به خانواده زیستی، خویشاوندن و واگذاری به عنوان فرزند خوانده اشاره کرد. در غیر این صورت، کودک در مراکز نگهداری شبانه و مراکز شبه خانواده نگهداری می‌شود تا به سن 18 سالگی برسد و با احراز شرایطی از جمله یافتن شغل و یا اتمام خدمت سربازی برای فرزندان پسر به جامعه منتقل شود.

 

این مسئول با بیان این‌که فرآیند اجرای فرزندخواندگی مستلزم هماهنگی‌های بین‌بخشی سازمان بهزیستی، قوه قضائیه، نیروی انتظامی، مراکز ناباروری و سازمان پزشکی‌قانونی است، ادامه داد: وظیفه اصلی کمیته فرزندخواندگی بهزیستی استان زنجان، تصمیم‌گیری در مورد انتخاب بهترین والدین برای فرزندان تحت پوشش، از بین متقاضیان و تامین منافع عالیه کودک تحت مراقبت است.

 

وی افزود: فرزندخواندگی را می‌توان شیوه‌ای از مراقبت کودکان عنوان کرد که در آن، رابطه والد - فرزندی به شیوه‌ای قانونی، عاطفی و اجتماعی بین افرادی برقرار می‌شود که هیچ رابطه‌ای به‌واسطه تولد با یگدیگر ندارند. در همین راستا، فرایند اجرایی فرزندخواندگی در ستاد بهزیستی و توسط کمیته شبه‌خانواده‌ای انجام می‌گیرد که کمیته فرزند‌خواندگی نامیده می‌شود.

 

محمدی تصریح کرد: در این کمیته پس از بررسی شرایط جسمی، مبنی بر سلامت جسمی و روحی والدین، نداشتن سوء‌پیشنیه و اعتیاد به مواد‌مخدر، شرایط اقتصادی، اجتماعی و جمعیتی زوجین طبق فرم‌های خوداظهاری ایشان و تصمیم‌گیری‌های لازم بررسی می‌شود که پس از ارزیابی روان‌شناختی زوجین، نتیجه نهایی اعلام می‌شود.

 

مدیرکل بهزیستی استان زنجان یادآور شد: چنان‌چه تصمیم کمیته مبنی بر پذیرش متقاضیان باشد، در لیست نوبت قرار می‌گیرند و در صورت فرا‌رسیدن نوبت جهت انتخاب فرزند به شیرخوارگاه معرفی می‌شوند. همچنین در صورت انتخاب فرزند، والدین متقاضی به دادگاه صالحه جهت صدور قرار دوره آزمایشی (حکم سرپرستی موقت) معرفی خواهند شد و پس از صدور حکم سرپرستی، کودک انتخابی طی صورت‌جلسه‌ای به والدین تحویل داده می‌شود.

 

وی افزود: طی دوره آزمایشی شش‌ ماهه، باید حداقل سه بازدید از طرف مددکاران اجتماعی از خانواده فرزندپذیر صورت گیرد. در صورت تائید وضعیت مراقبت از فرزند و توانایی خانواده و حفظ منافع فرزند، گزارش نهایی تهیه و برای صدور حکم قطعی سرپرستی به دادگاه ذی‌ربط منعکس می‌شود.

 

محمدی در مورد اخذ شناسنامه کودک با مشخصات والدین قانونی، ادامه داد: بعد از طی دوره شش ماهه آزمایشی، حکم قطعی صادر شده و به منظور حفظ منافع فرزند، تامین آتیه وی و جبران عدم برخورداری فرزند از ارثیه والدین حقوقی، صلح یک‌سوم اموال والدین به فرزندخوانده از طریق دفترخانه‌های رسمی و حتی مراجع قضایی انجام می‌پذیرد.

 

مدیرکل بهزیستی استان زنجان خاطرنشان کرد: حکم سرپرستی در صورت تشخیص سازمان بهزیستی مبنی بر آسیب‌پذیری کودک و عدم شایستگی والدین قانونی یا مراجعه والدین حقیقی کودک با هماهنگی دادگاه قابل فسخ است.

 

به گزارش ایسنا، سال گذشته 6 نفر از فرزندان تحت بررسی کمیته فرزندخواندگی به خانواده‌های واجد شرایط و 3 فرزند نیز تحت عنوان امین موقت واگذار شده‌اند.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.