دانشیار دانشکده داروسازی دانشگاه علومپزشکی زنجان گفت: مصرف گیاهان دارویی در کودکان زیر 10 سال موجب بروز آلرژی میشود.
علیرضا یزدینژاد در گفتوگو با ایسنا، منطقه زنجان، در رابطه با عوارض گیاهان دارویی، اظهار کرد: همه گیاهان دارای خاصیتها و عوارضی هستند که عوارض گیاهان در درازمدت قابل مشاهده است. بعضی از گیاهان که به سادگی مصرف میشوند عارضه خاصی ندارند و گیاهانی مانند نعناع و پونه علاوه بر اینکه به درمان سنگ صفرا کمک میکنند باید با احتیاط مصرف شوند.
وی افزود: گیاه شیرینبیان علاوه بر خاصیتها، مضراتی نیز دارد؛ به طور مثال به درمان التهاب معده کمک میکند ولی افزایش فشارخون یکی از مضرات این گیاه است. گیاه آویشن برای درمان علائم سرماخوردگی موثر است و این گیاه در دوران بارداری نیز با احتیاط باید مصرف شود.
یزدینژاد در رابطه با گیاهان دارویی موثر در تقویت اعصاب و آرامبخش، تصریح کرد: گیاهان دارای اثرات دارویی مشخصی هستند. گیاهانی همچون گل ساعتی، شمعدانی معطر، اسطوخودوس، به لیمو، سنبلالطیب برای تقویت اعصاب و آرامبخش موثر است و سنبلالطیب سبب خوابآلودگی میشود.
دانشیار دانشکده داروسازی دانشگاه علومپزشکی زنجان در رابطه با وابستگی داروهای گیاهی، اظهار کرد: وابستگی گیاهان دارویی کمتر از داروهای شیمیایی است که معمولا بسیاری از داروهای گیاهی در کودکان زیر 10 سال باید با احتیاط مصرف شود زیرا موجب بروز آلرژی میشود که این عوارض در کودکان شدیدتر است.
وی در رابطه با مکملهای دارویی برای درمان بیماریهای اعصاب، خاطرنشان کرد: بعضی از گیاهان دارویی مکمل هستند و در کنار داروهای شیمیایی استفاده میشوند تا با استفاده از این داروها علائم عصبی را کمتر کرده و درمان کنند؛ این داروها نباید بدون مشورت با پزشک مصرف شوند.
انتهای پیام