رئیسکل دادگستری استان زنجان، از آمار تغییر کاربری اراضی زراعی ملی در استان ابراز نگرانی کرد.
به گزارش ایسنا، منطقه زنجان، حجتالاسلام اسمعیل صادقینیارکی پیش از ظهر امروز در جلسه شورای حفظ حقوق بیتالمال با اشاره به اینکه کسی بر اهمیت حفظ اراضی ملی تردید ندارد، اظهار کرد: مسئولان، کارگزاران، متولیان و دستگاههای نظارتی میبایست در خصوص حفظ اراضی ملی توجه ویژه مبذول دارند.
وی با تاکید بر اینکه آمار اراضی ملی تغییر کاربری داده شده در سطح استان نگرانکننده است، تصریح کرد: با اینکه این استان در مجاورت پایتخت نیست اما مشکلاتی که استانهای مجاور پایتخت دارند، به میزان مشکلاتی که استان زنجان دارد، نیست. حجم و گستردگی تغییر کاربری اراضی ملی در سطح استان نسبت به سایر استانها نگرانکننده است.
رئیسکل دادگستری استان زنجان ادامه داد: در گذشته بسیاری از متولیان امور در حوزه اجرا و نظارت دچار تغافل شدند و به همین علت حجم سنگینی از کاربریها تحت تاثیر این موضوع قرار گرفته است.
این مسئول ابراز کرد: گناه کسی که زمینه تغییر کاربری را آماده کرده است، کمتر از مرتکب جرم نیست و باید دستگاههایی که کوتاهی کرده و استان را با این بحران رو به رو کردهاند، شناسایی شوند.
صادقینیارکی یادآور شد: در حال حاضر ما وظیفه داریم انحرافات و کجرویهایی که توسط عدهای فرصتطلب ایجاد شده است را به حالت اولیه برگردانیم؛ جلوگیری از قلع و قمع، وظیفه همگانی بوده و باید همه دستگاهها پای کار آمده و در هر لحظه از شبانهروز که زنگ خطر به صدا درآمد در محل حضور یابند.
وی با اشاره به اینکه جامعه تبعیض را قبول ندارد، اظهار کرد: دستگاههایی که کوتاهی کردند باید بررسی شده و بازخواست شوند.
در ادامه این جلسه، مدیر جهادکشاورزی شهرستان زنجان نیز با اشاره به موانع پیش رو در مقابله با تغییر کاربری اراضی ملی در زنجان، تصریح کرد: ضرورت اجرای تبصره 1 ماده 10 قانون حفظ کاربری، ممانعت از اجرای بهموقع احکام صادره، اعتقاد اکثر قضات شعبات به آنی بودن جرم تغییر کاربری، ضرورت افزایش شعبات ویژه رسیدگی به جرم تغییر کاربری (بدوی و تجدیدنظر) و ضرورت مقابله و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز توسط متولی صدور پروانه ساخت را از جمله این موارد قلمداد کرد.
حسام امیرمقدمی خاطرنشان کرد: آنچه که در حال حاضر با آن مواجه هستیم آمار بناهای در حال احداث است که باید توجه مبرم و فوری در این خصوص صورت گیرد.
وی ادامه داد: ۱۶۸ هزار و ۴۰۵ هکتار اراضی قابل کشت در شهرستان زنجان وجود دارد که ۲۹ هزار و ۱۳۸ هزار هکتار آبی و ۱۳۹ هزار و ۲۶۸ هکتار نیز دیمی را شامل میشود.
این مسئول با اشاره به اینکه ۷۴ حکم قلع و قمع در شهرستان زنجان اجرا نشده در شهرستان زنجان وجود دارد، تصریح کرد: بیشتر این احکام از سال گذشته بوده است.
انتهای پیام