به گزارش ایرنا، دکتر سعید نمکی روز شنبه در مراسم افتتاح و بهره برداری از 50 طرح بهداشتی ودرمانی استان افزود: بر این اساس تا پایان خرداد امسال برای هر فرد و هر مقیم ایرانی که به شکل مجاز در کشورمان زندگی می کند، پرونده الکترونیک سلامت با کد ملی ارائه خواهد شد.
وی اظهار داشت: این کار ریل گذاری صحیح و منطقی دیگری را برای 2 مولفه دیگر نظام ارجاع پزشک خانواده کمک فراوانی خواهد کرد.
نمکی خاطر نشان کرد: این کار یکی از شاهکارهای مهمی است که در نظام جمهوری اسلامی پس از سال های استقرار خواهد یافت .
وی اضافه کرد: هم اکنون با کارهای انجام گرفته 97 درصد داروهای مورد نیاز در کشورمان تولید می شود و این مهم مایه افتخار صنعت دارویی کشور است.
این مسئول ادامه داد: طی سال های نه چندان دور با مبلغ پنج دلار نوزادان علیه 6 بیماری مهلک، مسری با واکسن واکسینه می شدند و همه فرآیند انجام می گیرد اما امروزه گرفتار موج بیماری های غیر واگیر در کشورمان هستیم.
وی اظهار داشت: شیمی درمانی یک بیمار در کشورمان معادل واکسیناسیون یک شهرک و یا روستای بزرگ هزینه به همراه دارد و در این راستا باید همکاری بین بخشی ها و مشارکت های لازم انجام گیرد.
این مسئول اضافه کرد: برخی بیماری های واگیر حتی مالاریا در کشورمان ریشه کن شده اما همواره خط تهدید بروز این بیماری در برخی نقاط کشور وجود دارد.
وی اعلام کرد: امسال گرایش وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی به حوزوه بهداشتی بیش از سال های گذشته نمود خواهد داشت چرا که معتقدیم سرمایه گذاری در امر پیشگیری هزینه های درمان را به مراتب کاهش می دهد.
نمکی افزود: این وزارتخانه برنامه مدارس عاری از پوسیدگی دندان را اجرا می کند که در این راستا طی چند ماه آینده یک میلیون و 200 هزار دانش آموز پایه ششم تحت پوشش این طرح قرار می گیرند.
وی اظهار داشت: حدود سه هزار و 200 دندانپزشک دولتی و سه هزار و 600 رزیدنت دندان پزشکی سطح کشور فعالیت می کنند که مقرر شده در طی 2 شیفت خدمات لازم را به گروه های هدف اعم از کودکان و زنان باردار ارائه کنند.
این مسئول یاداور شد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی دستاوردها بسیار مطلوبی در عرصه نظام سلامت همانند دیگر حوزه ها کسب شد و به گونه ای بود که توانسته ایم در بین 23 کشور شرق مدیترانه رتبه اول را کسب کنیم.
وی اظهار داشت: در سال 57 به ازای هر یکهزار تولد زنده 120 مورد آن به سن یکسالگی نمی رسیدند و از هر 100 هزار زن باردار نیز به دلیل عوارض باداری و زایمان حداقل 247 فوت می کردند.
این مسئول ادامه داد: تعداد کل مراکز بهداشتی و درمانی کشورمان به تعداد یکهزار و 50 باب ، پوشش واکسیناسیون 25 درصد و داروهای مورد نیاز مردم با حضور شرکت های چند ملیتی فقط 25 درصد آن تهیه می شد.
وی اضافه کرد: هم اکنون 6 هزار و 100 دانشجوی پزشکی در دانشکده های تحصیل می کندد در حالی که قبل از این تعداد قبل انقلاب 600 دانشجو بود و تعداد اعضای هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشورمان از هشت هزار نفر در سال 57 اکنون به سه هزار نفر افزایش یافته است.
نمکی افزود: آمار مرگ و میر کودکان و زنان باردار به طور قطع به کمتر از یک دهم سال های اول انقلاب رسیده و امروز 18 هزار خانه بهداشت در کشور وجود دارد .
وی اظهار داشت: هم اکنون حدود 140 هزار پزشک عالی رتبه و کاردان ماهر کشور در اقصی نقاط کشور خدمات ارائه می کنند و با کارهای انجام گرفته پوشش واکسناسیون در کشورمان به 100 درصد رسیده است.
استاندار زنجان نیز در این مراسم گفت: همه باید اذعان کرد که یکی از شاخص های مهم در دولت تدبیر و امید د حوزه بهداشت و درمان توجه به سرانه تخت بود به دلیل انکه خدمات وابسته و جابجایی سرانه تخت امتیاز ویژه است.
فتح الله حقیقی افزود: با تحقق این مهم همه استان ها از نظر حوزه سلامت درمان از معبر به مقص تبدیل شده که یک توفیق محسوب می شود.
وی خاطر نشان کرد: وجود خیرین این استان را در سطح کشور شاخص تبدیل کرده که مهرانه نمادی مهم در این استان است که حتی در منطقه یک برند شده است.
9646/8068
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.