به گزارش ایرنا، به مناسبت نهم اردیبهشت فرصتی پیش آمد تا شورای های شهری و روستا به نمایندگی ازمحل فعالیت شهر و یا روستای خود در همایشی و در یک محفل دوستانه نظرات و دیدگاه های خود را با مسئولان استان در میان بگذارند.
معاون عمرانی استاندار زنجان در این همایش با اشاره به اینکه 21 سال از اجرایی شدن قانون شوراها و تاسیس اولین شوراهای شهر و روستا سپری می شود افزود: بررسی اتفاقات و عملکرد شوراهای طی سال های گذشته امری مهم و ضروری است.
مهرداد سلطانی افزود: شوراهای اسلامی شهر و روستا فراز و نشیب های مختلفی را گذرانده اند و به آینده بیش از گذشته امیدوار هستند و در این میان نگاه موشکافانه و آسیب شناسانه به فعالیت های گذشته می تواند چشم انداز بهتری را فراهم کند.
این مسئول ادامه داد: آسیب شناسی های فعالیت شوراها در وهله نخست توسط شورایی ها و سپس دستگاه حاکمیت و دولت انجام گیرد که با این کار راه برای تبلور مردم سالاری دینی و دموکراسی و خرد جمعی برای سال های آینده هموارتر می شود.
وی اضافه کرد: آسیب شناسی فعالیت های شوراها امری ضروری است به دلیل آنکه امروزه مسائلی از سوی این قشر مطرح می شود که مهمترین انتقاد به حاکمیت و عدم توجه به قرار گیری شوراها در جایگاه اصلی آن عنوان می کنند.
سلطانی افزود: انتقادات و بحث هایی نیز از سوی مدیران دولتی، حاکمیتی و شوراها به وجود داشته که مهمترین کلید واژه این است که شوراها به خارج از وظایف تعریف شده ورود پیدا کرده اند.
وی اظهار داشت: این موضوعات بیانگر حق و تکلیف بوده یعنی حقوق و تکالیف شوراها، اختیارات شوراها و وظایف آنها به درستی تبیین نشده و یا در قوانین و سازو کارهای اجرایی مشکلاتی وجود داشته است.
معاون امور عمرانی استاندار زنجان ادامه داد: ساز وکارهای اجرایی مناسبی وجود دارد اما ساختارهای اجتماعی اجازه نمی دهند که داستان حق و تکلیف به درستی خود را نشان دهد.
وی خاطرنشان کرد: تلاش می شود در سال جاری آسیب شناسی دقیقی از فعالیت شوراها توسط استانداری با همکاری شوراهای اسلامی شهر و روستا با هدف توسعه انجام گیرد.
رئیس شورای اسلامی استان زنجان نیز ادامه داد: سخنان وبیان مشکلات منتخبان شورا در این همایش از عمق آگاهی، سطح دانش و اشرافیت آنان حکایت دارد.
سجاد خدایی افزود: مقوله تفاوت فاحش نگاه برخی نمایندگان مجلس و حتی دولتمردان به شورا با نگاه مردم جای بسی تامل دارد.
وی اضافه کرد: مردم شوراهای اسلامی شهر و روستا را مرجع و پناهگاه خود می دانند و اعضای آن به راحتی در دسترس قرار دارند و در واقع خواستار رفع مشکلات خود هستند.

** جایگاه شوراها بی اهمیت شده است
رئیس شورای شهر شهرستان خدابنده گفت: تمرکز زدایی قدرت و پررنگ کردن نقش مردم در اداره امور امری مهم بوده که متاسفانه به نظر می رسد این جایگاه از دید مجلسیان و دولت بی اهمیت است.
علی حسین مرادی افزود: برای رسیدن به توسعه پایدار و مردم محور شوراها اداره امور محلی را بر عهده دارند و در نهایت اهمیت نهاد غیر دولتی در این است که دولت از امر حاکمیتی و کلان و سیاستگذاری باز نماند که چنین نیست.
وی اضافه کرد: امروز جایگاه شوراها در بین مردم و مسئولان بحث های جداگانه ای را ایجاد کرده که امیدواریم در اولین کار تقویت جایگاه شوراها مورد توجه قرار گیرد.
مرادی اضافه کرد: خدابنده 726 جامعه شورایی دارد که بالاتر از شهرهای دیگر استان است اما آمارهای جمعیتی سرشماری سال 90 و 95 نشان می دهد جمعیت شهرستان از 17 هزار به 165 هزار نفر افزایش یافته که در مقایسه با جمعیت استان رشد بیشتری نشان می دهد.
وی اظهار داشت: هم اکنون تعداد روستاهای این شهرستان از 365 روستا به 164 روستای دارای سکنه رسیده که از علل بروز این مساله نبود فرصت های شغلی و نبود صنعت در شهرستان خدابنده به عنوان قطب کشاورزی است.
رئیس شورای شهر خدابنده ادامه داد: 20 درصد جمعیت استان زنجان در شهرستان خدابنده ساکن هستند در حالی که 85 درصد صنایع استان در مرکز و شهرستان های ابهر و خرمدره قرار دارد.

** شوراها به شورای شهرداری تبدیل شده است
عضو شورای شهر کرسف از شهرستان خدابنده نیز با بیان دیدگاه های خود ادامه داد: متاسفانه بعد از گذشت چهار دوره از انتخابات شوراهای شهر و روستا جایگاه واقعی این نهاد غیر دولتی بخوبی تثبیت نشده است.
راحله دین محمدی افزود: نبودن اعتبار کافی برای شورای فرا دستی، وابستگی شوراها به منابع درآمد شهرداری ها، نداشتن درآمد مستقل و کمرنگ شدن نقش شوراها به ویژه مداخله در امور ادارات از دیگر مشکلات است.
وی اظهار داشت: روشن نبودن نقش شوراهای شهر و روستا به عنوان نماینده مردم در نظارت بر سایر دستگاه ها که بیشتر به شوراهای شهرداری تبدیل شده است نیز تاثیر منفی در عملکرد آنان داشته و بازنگری در قانون شوراها را ضروری تر کرده است.
این عضو شورای شهر ادامه داد: تلاش برای تامین منابع مالی کافی در ارتباط با مدیریت شهری به ویژه در شهرهای تازه تاسیس خدابنده که بین 2 راهی شهر و روستا سردرگم هستند نیازمند توجه است.
وی اضافه کرد: نبود امکانات و تجهیزات کافی در شهرداری ها به ویژه شهرهای تازه تاسیس خدابنده مشکلاتی را ایجاد کرده است که توجه به این مقوله مهم اهمیت بسزایی دارد.
دین محمدی افزود: درخواست پیگیری برای پوشش بیمه ای اعضای شورای اسلامی شهرها و روستاها از دیگر مشکلات و خواسته چندین ساله آنها بوده که در این راستا اقدامی انجام نشده است.
وی اظهار داشت: تصویب لایحه جامع خدمات شهری و واگذاری امور شهرها و روستاها به شوراها و شهرداری ها و تلاش برای پرداختن به آموزش فراگیر شوراهای استان و تصویب طرح هایی برای بازدیدهای میدانی از طرح های بزرگ و پیشرفته سایر نقاط کشور از جمله موارد مهمی است که تحقق آنها بسیار کمک کننده است.
این عضو شورای اسلامی شهر کرسف افزود: انتصاب بانوان در پست های مختلف تحقق شعار دولت تدبیر و امید در ارتباط با استفاده از ظرفیت بانوان در 30درصد پست های مدیریتی امری مهم بشمار می رود.
وی بیان کرد: بانوان فضای تفریحی و پارک بانوان در شهرستان خدابنده ندارند که حتی در بیشتر مناطق نیز این امکان برای این قشر فراهم نشده است.
دین محمدی همچنین از مسئولان خواست برای تامین آب شرب پایدار خدابنده و حل دغدغه و معضل مردم شهرها و روستاهای شهرستان اهتمام داشته باشند.
9646/6085
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.