به گزارش ایرنا، چند سالی است که تیم های فوتبالی تحت عنوان باشگاه های فعال کشور آذربایجان به جذب بازیکن آن هم از طریق برگزاری تست استعداد یابی اقدام می کنند، باشگاه هایی که بیشتر آنها حتی سابقه یک ساله تیم داری در کشور متبوعشان را ندارند و با ادعای پرورش و تربیت استعداد بازیکن های ایرانی و هدایت آنها به تیم های اروپایی یا بهترین تیم کشور آذربایجان در شهرستانها حضور پیدا می کنند.
این باشگاه ها به نمایندگی از کشور آذربایجان و با استعدادیاب های ایرانی چند سالی است فعالیت خود را آغاز کرده و کار ترانسفر بازیکن به کشور آذربایجان آن هم با دریافت هزینه های گوناگون را انجام می دهند و چه بسا در پایان بیشتر بازیکنان بعد از چند ماه حضور در آن کشور بدونه نتیجه به ایران باز می گردند.
در این بین تیمی با نام زنیت اسپورت که ادعا دارد که 2 سال در کشور آذربایجان فعالیت فوتبالی خود را آغاز کرده است، برای استعدادیابی به مدت سه روز در شهرستان طارم از توابع استان زنجان کار استعدادیابی را آغاز کرده که پس از سه روز بازیکن های انتخاب شده را با دریافت هزینه ای به کشور آذربایجان منتقل می کند.
این موضوع در این روزها تبدیل به دغدغه اصلی خانواده فوتبالیست های نوجوان و جوان شهرستان طارم شده است که آیا می توانند به این تیم های آذربایجانی در شکوفاسازی استعداد فوتبالی فرزندان خود اعتماد داشته باشند؟

** از هر بازیکن مبلغ 150 هزار ریال برای تست استعدادیابی دریافت کرده اند
پدر یکی از بازیکنان به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به اطلاعیه قرار بود برای انجام تست هیچ مبلغی دریافت نکنند که متاسفانه در روز اردوی استعداد یابی از هر بازیکن مبلغ 150 هزار ریال دریافت کرده اند که در مجموع مبلغ قابل توجهی می شود.
جواد قدیری افزود: در صورت ورود نکردن اهالی رسانه به این موضوع بیشتر والدین مایل به اعزام فرزندان خود بودند که با آگاه سازی خبرنگاران اغلب والدین از تصمیم خود منصرف شدند.
امیرحسین احمدی که سابقه آموزش و بازی در رده نونهالان و نوجوانان تیم شهرداری رشت و شهرداری آب بر را دارد، گفت: با توجه به اطلاعیه توزیع شده در محل تست فوتبال حضور پیدا کردم و بدون اینکه از من تست فوتبالی گرفته شود، جزو بازیکن های انتخابی بودم و این برای من جای تعجب داشت.
این جوان 17 ساله طارمی ضمن اشاره به وعده های خیالی استعدادیاب ها در مورد انتقال بازیکنان به کشور آذربایجان، اظهار داشت: از نحوه برخورد آنها و وعده هایشان فهمیدم که نمی شود به این گونه تیم ها اعتماد کرد.

**بعد از صرف هزینه زیاد در کشور آذربایجان به جایی نرسیدم
یکی از بازیکن های فوتبال شهرستان طارم که سال قبل از طریق یکی از همین تیم های استعداد یاب برای فعالیت فوتبالی در کشور آذربایجان حضور یافت، گفت: سال قبل از طریق چند نفر با وعده بازی در بهترین تیم های اروپایی و یا لیگ برتر کشور آذربایجان به این کشور اعزام شدم، ولی متاسفانه چیزی که در تصورات ذهنی خودم بود را آنجا ندیدم.
فرشاد عبدلی اظهار داشت: با توجه به شرایط مالی نامساعد و علاقه شدید به رشته ورزشی فوتبال، بعد از دریافت تسهیلات از بانکهای عامل مبلغ مورد نظر را به این تیم پرداخت کردم و متاسفانه بعد از 6ماه حضور در آن تیم که از تیم های منطقه ای آذربایجان بود به کشور بازگشتم و جز زیان مالی چیزی دیگر به دست نیاوردم.
وی خاطرنشان کرد: در این تیم ها حتی ابتدایی ترین آموزش های فوتبال که در شهرستانها انجام می گیرد، ارائه نمی شود و بسیاری از بازیکن هایی که در این کشور حضور پیدا کرده اند حتی در برخی مواقع به علت مشکل مالی در خیابانها یا خانه های محقر می مانند.
این بازیکن فوتبال از هم نوعان خود خواست گول این استعداد یابها را نخورند و اگر مشتاق به حضور در سطح حرفه ای فوتبال هستند در کشور خودشان پیگیر این موضوع باشند.
رئیس کمیته جوانان فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران نیز در این خصوص در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از طرف هیات فوتبال استان زنجان در مورد تیم فوتبال زنیت اسپورت کشور آذربایجان که اقدام به انجام تست استعداد یابی در شهرستان طارم کرده، استعلامی انجام نشده است.
اکبر محمدی وظایف فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران را تصمیم گیری در سطح کلان فوتبال کشور عنوان کرد و افزود: در مورد این گونه مسائل به حتم باید هیات های استانی ورود کنند و اگر هم با موردی روبرو شدند بلافاصله مشخصات و مدارک تیم مورد نظر را به فدراسیون ارسال کنند، تا بعد از بررسی های کامل پاسخ استعلام استان را ارسال کند.

** خانواده ها فقط از طریق تیم های مورد تائید فدراسیون فوتبال اقدام کنند
مسئول استعدادیابی هیات فوتبال استان زنجان نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران در بخش نامه های متعدد به هیات های فوتبال استانی اعلام کرده است که ابتدا جهت فعالیت تمامی تیمهای خارجی باید بین آن تیم و فدراسیون ایران تفاهم نامه ای منعقد شود و سپس طبق این تفاهم نامه و مجوز فعالیت با هماهنگی هیات فوتبال، فعالیت خود را در استان مد نظر انجام دهند.
صیاد بهرامی اظهار داشت: با توجه به موارد ذکر شده، تا به امروز هیچ باشگاه فوتبال خارجی از سوی فدراسیون فوتبال ایران به هیات فوتبال زنجان جهت فعالیت در این استان معرفی نشده است، بنابراین باشگاه زنیت اسپورت آذربایجان که در شهرستان طارم اقدام به اردوی استعدادیابی و انتقال بازیکن کرده است، طبق اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران مورد تایید نیست.
وی ادامه داد: به عنوان یک مربی فوتبال که چندین سال است در این زمینه فعالیت می کنم از خانواده ها تقاضا دارم در رابطه با فرزندانشان درست تصمیم بگیرند، چرا که مسئولیت انتقال فرزندان برعهده خود آنها خواهد بود.
بهرامی در مورد تیم های فوتبالی که تحت عنوان استعدادیابی و انتقال به یک کشور خارجی فعالیت می کنند خاطرنشان کرد: چند وقتی است که گروه های مختلف از کسانی که به نوعی در فوتبال بوده اند، با اندکی هزینه ای نسبت به ثبت باشگاه در اداره ثبت شرکت ها و هیات های فوتبال استانی اقدام می کنند تا با اهداف مشخص و از قبل تعیین شده درآمدزایی خوبی از این طریق داشته باشند.
این مسئول اظهار داشت: این باشگاه ها با تاسیس مدارس فوتبال و با وعده های غیرواقعی از جمله انتقال به تیم های مطرح باشگاهی، تیم ملی و حتی تیم های خارج از کشور نسبت به جذب فوتبال آموزان رده سنی 12 تا 17 سال اقدام کرده و متاسفانه برخی خانواده ها که آگاهی کامل نسبت به مسائل فوتبالی ندارند در دام این مدارس فوتبال گرفتار شده که عواقب آن ضرر و زیان مالی و بازی با سرنوشت فرزندان خود و شاید استعدادهای آینده فوتبال کشور بوده که در نهایت با توجه به تجارب گذشته جهت جبران زیان مالی خودشان به مراجع قضایی با طرح شکایت از این تیم ها مراجعه می کنند.
مسئول استعدادیابی هیات فوتبال استان زنجان در مورد دریافت مبالغ سنگین توسط برخی تیم ها برای انتقال فوتبال دوستان به خارج از کشور گفت: با توجه به قوانین حاکم بر فوتبال که در کشور ما نیز مرسوم است، درهر تیم خارجی فقط تعدادی محدود بازیکن می تواند جذب شده و فعالیت ورزشی داشته باشند، این در حالی است که برخی تیم ها که با عنوان تیم خارجی اقدام به استعدادیابی و انتقال بازیکن می کنند صدها نفر بازیکن فوتبال را جذب و جهت انتقال به یک کشور خارجی اقدام می کنند.
بهرامی یادآور شد: در بحث استعداد یابی در تیم های مطرح دنیا اگر تیمی بازیکن فوتبال جذب می کند باید جهت فعالیت آن بازیکن در باشگاه مبلغی را پرداخت کند نه اینکه مبالغ بالا از آنها دریافت شود.
وی افزود: اگر بازیکنی برای آموزش جذب می شود باید قرارداد آموزشی با آن بازیکن منعقد شود، این در حالی است که در این تیم ها به عنوان جذب بازیکن برای بازی در یک تیم به جای پرداخت حقوق به بازیکن مبالغ بالا دریافت می شود.
صیاد بهرامی خاطرنشان کرد: فوتبال ورزشی است که همانند سایر ورزش ها به ممارست، تمرین و آموزش فراوانی نیاز دارد و نمی شود در این رشته ورزشی راه چندساله را در یک سال پیمود، بنابراین بهتر است خانواده ها به جای پرداخت هزینه هایی در حد 400 تا 500 میلیون ریال برای انتقال فرزندان خود به کشوری دیگر که حتی آینده فوتبالی آنها را تضمین نمی کند، می توانند با اندکی هزینه فرزندان خود را در کشور خود و در باشگاه های معتبر آن هم در امنیت کامل در معرض آموزش و استعدادیابی قرار دهند.
9886/6085
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.