به گزارش ایرنا، در هر جامعه‌ای تعدادی از افراد مبتلا به بیماری های صعب العلاج هستند که این بیماری ها تا پایان عمر همراه بیمار است و ضرورت دارد به طور مستمر تحت درمان قرار داشته باشند.
هزینه درمان و کنترل این بیماری ها به طور معمول بسیار بالا بوده و اغلب خانواده ها با درآمد متوسط و حتی بالاتر در تامین هزینه‌های درمانی به ویژه در شرایط اقتصادی کنونی و تروریسم اقتصادی کشور دچار مشکل می‌شوند و علاوه بر هزینه های مالی، خانواده‌های این بیماران دچار آسیب های روحی و روانی بسیاری می شوند.
سرطان از جمله این بیماری هاست که هر چند آمار دقیقی از مبتلایان به آن در کشور وجود ندارد اما طبق آمار غیر رسمی بیش از 112 هزار نفر در ایران به این بیماری دچار هستند.
از سویی همواره برخی از نیازهای بشر بصورتی بوده است که نه حکومت و نه دولت از عهده تامین آن برنیامده اند و بخش خصوصی نیز نتوانسته است آن ها را مرتفع سازد به همین دلیل از دیرباز در جوامع بشری نهادهایی از میان اقشار گوناگون مردم متولد شده اند که پاسخگوی این نیازها بوده و در جهت رفع آن کوشیده اند.
بهداشت و درمان از جمله بخش های اجتماعی کشور است که از سالیان قبل شاهد حضور سازمان یافته نهادهای مردمی مثل بیمارستان ها و درمانگاه های خیریه است که با وجود تمامی کمبودها از مهمترین تشکل های مردمی بوده که با حضور و تلاش خیران فعال هستند. 
انجمن خیریه حمایت از بیماران مبتلا به سرطان استان زنجان 'مهرانه'به شماره ثبت 270 در شهریور ماه سال 1385 به پیشنهاد دکتر مینوش مقیمی و مهندس اصغر وثوق و با همت والای خیران زنجان شکل گرفت و پس از اخذ مجوزهای قانونی از آذرماه همان سال فعالیت های خود را در سطح استان زنجان آغاز کرد و در حال حاضر مهرانه دارای 18 دفتر در سطح استان و 3 دفتر در شهرستان های تکاب، بیجار و میانه و یک دفتر در تهران است.
مهرانه تشکلی است غیردولتی، غیرسیاسی و غیرانتفاعی که با اتکا به فضل خداوند، مشارکت و حمایت مردم نیکوکار بر آن است تا با یاری نیروهای داوطلب مردمی امکان بهبودی بیماران مبتلا به سرطان را بیش از پیش فراهم کرد و از طریق ارتقاء کمّی و کیفی سلامت جسمی و روانی بیماران، روح امید به زندگی را در آنان ایجاد کند.
هم اکنون مهرانه کانون پر مهر و پناهگاهی مطمئن برای بیماران مبتلا به سرطان این دیار تلقی می شود که اعضای آن برای کاستن آلام بیماران از هیچ کوششی فروگذار نمی کنند.
شهرستان خرم دره همواره با سرمایه اجتماعی بسیار خوب و نوعدوستی مردمش شناخته شده است و خرم دره اولین شهرستان در سطح استان است که دفتر مهرانه در آن سال 90 فعالیت خود را آغاز کرد.

**** مهرانه، الگوی انجمن های مردم نهاد کشور است
در زمینه فعالیت مهرانه در خرم دره، رئیس هیئت اجرایی مهرانه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا، گفت: انجمن خیریه مهرانه جزء برترین موسسه های خیریه و الگوی سازمان های مردم نهاد در سطح کشور و استان است و امیدواریم به لطف خداوند و به همت خیران در آینده نزدیک جهانی شود.
مهدی نجاتی تصریح کرد: امیدواریم هیچ فردی دچار بیماری به ویژه بیماری مانند سرطان نشود و تلاش می کنیم با فرهنگ سازی، تغییر سبک زندگی و آگاه سازی قدم های موثری برای پیشگیری از این بیماری در سطح جامعه برداریم.
نجاتی تاکید کرد: انجمن در کنار حمایت از بیماران مبتلا به سرطان و خانواده های آنان؛ از سال 95 پیشگیری را جز اولویت‌های اصلی خود قرار داده است.
رئیس هیئت اجرایی مهرانه خرم دره بیان کرد: در حال حاضر خرم دره با توجه به تناسب جمعیتی که دارد توانسته در میان مراکز انجمن در سطح استان، به همت خیران و مردم نیک اندیش و نوعدوست کمک ها و حمایت های مالی و معنوی بسیار ارزشمندی به بیماران مبتلا به سرطان و خانواده های آنان ارائه دهد.

**** 110 بیمار مبتلا به سرطان تحت پوشش انجمن خیریه مهرانه خرمدره هستند
مدیر اجرایی مرکز مهرانه خرم دره با اشاره به عملکرد انجمن در شهرستان خرمدره افزود: از آغاز فعالیت مرکز مهرانه خرم دره 285 بیمار مبتلا به سرطان تحت پوشش قرار گرفته اند و در حال حاضر 110 بیمار علاوه بر کمک هزینه درمان کمک های معیشتی و فرهنگی دریافت می‌کنند.
لیلا صباغی تصریح کرد: سال 97، 93 مورد سبد کالای 500 هزار تومانی در مناسبت های عید نوروز، قربان، فطر و شب یلدا، 13 مورد لوازم التحریر، 11 مورد اطعام و 19 مورد گوشت قربانی بین خانواده‌های تحت حمایت انجمن توزیع شده است.
وی تاکید کرد: سال 97، خیران نوع دوست این شهر بیش از یک میلیارد و 330 هزار ریال کمک های نقدی به انجمن اهدا کرده‌اند.
مدیر اجرایی مهرانه خرم دره اظهار داشت: از ویژگی های مهم مهرانه در جلب اعتماد، رضایت و مشارکت مردم و خیران اجرای طرح های خلاقانه مانند اهدای تاج گل در مراسم های ترحیم، اهدای تندیس مهرانه به مسئولان، راه اندازی کانون مهر در دانشگاه کار خرم دره، استخدام تسهیلگر در جمع آوری وجوه صندوق ها بوده است.
وی ادامه داد: در راستای حمایت های عاطفی و معنوی به خانواده های بیماران تحت پوشش می توان به اهدای اسباب بازی، پیگیری پیشرفت تحصیلی فرزندان و حتی در برخی موارد تامین هزینه ایاب و ذهاب بیماران به مراکز درمانی اشاره کرد.
صباغی با اشاره به اقدامات در راستای پیشگیری از سرطان، تصریح کرد: از اقدامات مهم این مرکز برگزاری کلاس های آموزشی، آگاه سازی و نحوه تشخیص سرطان برای دانش آموزان، اولیا و معلمان است که در این راستا در سال 97، 13 مورد کارگاه آموزشی در زمینه سرطان سینه با مشارکت 957 نفر، در زمینه تغذیه سالم 9 جلسه با مشارکت 777 نفر و سایر برگزار شده است.
به گزارش ایرنا، مشارکت هدفمند و آگاهانه مردم در قالب سازمان‌های مردم ‌نهاد و خیریه‌ها یکی از سه اصل تحقق یک نظام جامع سلامت است. اصلی که در چند دهه اخیر با رشد و توسعه خود توانسته بخش قابل توجهی از بار بهداشتی و درمانی نظام سلامت در دنیا را به دوش بکشد. در این میان انجمن حمایت از بیماران مبتلا به سرطان، یا همان مهرانه نماد خیرخواهی و نوعدوستی مردم استان زنجان است که با مدیریت علمی و جهادی مرهمی بر دردهای بیماران مبتلا به سرطان باشد چرا که سرطان به جز درد هزینه های مالی و آسیب های اجتماعی بسیاری برای خانواده های آنان دارد.
9556/6085
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.