مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی، گفت: طرح توسعه کشت گیاهان دارویی در استان زنجان به طور ویژه حمایت می شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از زنجان، حسین زینلی، مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی ، گفت: سال گذشته ترنور مالی گیاهان دارویی در دنیا ۴۰۰ میلیارد دلار بوده است و قرار است این عدد در سال ۲۰۵۰ به ۵ هزار میلیارد دلار برسد و این موضوع نشان می دهد توجه ویژهای به گیاهان دارویی در جهان وجود دارد.
زینلی افزود: سال گذشته با وجود تحریم ها و مشکلات بسیاری که فراروی صادرکنندگان بود صادرات گیاهان دارویی در کشورمان با ۷۰ میلیون دلار افزایش به ۵۲۰ میلیون دلار رسید.
وی گیاهانی همچون زعفران، گل محمدی، زیره، شیرین بیان، گشنیز و موسیر را از جمله گیاهان دارای ارزش آفرینی زیاد در کشور عنوان و تاکید کرد: در صورت کشت و تولید ارگانیک گیاهان دارویی در کشور هیچ نگرانی در زمینه بازار فروش وجود نخواهد داشت.
زینلی تامین نهاده را از مشکلات حوزه تولید گیاهان دارویی در کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: زعفران، زیره، زرشک، اناب و تخم شربتی از جمله گیاهانی هستند که ظرفیت بسیار خوبی برای تولید در کشور دارند و آینده درخشانی برای آن ها پیش بینی می شود.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر توسعه کشت گیاهان بومی در کشور ادامه داد: کشت گیاهان دارویی باید با هدف اشتغالزایی و درآمدزایی انجام گیرد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از گیاهان دارویی از جمله زیره سیاه در مناطق کوهستانی، بدون آب به راحتی قابلیت تولید دارند، تصریح کرد: طرح توسعه کشت گیاهان دارویی در استان زنجان را از نظر منابع مالی و ارایه آموزش های مختلف به طور ویژه حمایت خواهیم کرد.
زینلی با بیان اینکه باید بر روی کشت و تولید چند گیاه دارویی در استان زنجان متمرکز شد، عنوان کرد: موسیر از جمله گیاهانی است که در حال حاضر به هیچ عنوان مشکل بازار فروش ندارد و برای کشت در استان زنجان توصیه می شود.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی از تشکیل اتحادیه ملی گیاهان دارویی در کشور خبر داد و افزود: در حال حاضر بورس برخی گیاهان دارویی از جمله زعفران و زیره سبز در کشور راهاندازی شده و امید است صندوق و بورس گیاهان دارویی در استان زنجان نیز راه اندازی شود.