به گزارش ایرنا، اسفند، تنها یک روز کم‌تر از ماه‌های دیگر بوده اما چون آخرین ماه سال است در بین عموم جامعه به ماه زودگذر معروف است ماهی که به عنوان ماه خریدهای هل ‌هلکی و آمادگی برای جشن باستانی عید نوروز مرسوم شده و با آغاز این ماه و شلوغی بازار، بوی عید از آن استشمام می‌شود.
اگر وارد بازار میوه ‌فروشان بشوید صدای فروشندگان که با مهارت منحصری به معرفی محصول خود و قیمت آن با الفاظ خاصی پرداخته و در صدد جذب مشتری هستند، آجیل‌فروشی ‌ها نیز صف‌های طولانی داشته و هر قشر و طبقه‌ای آجیل‌فروش مخصوص خود را دارد که در مقابل آن صف می‌کشد؛ علاوه بر خرید آجیل و لباس نو، کارهای دیگری مانند نقاشی منزل و درب و پنجره‌ها، شست ‌و شوی فرش‌ها و حتی تغییر دکوراسیون منزل نیز در نزدیکی عید باستانی نوروز انجام می‌ شود.
اما امسال برخلاف سال‌های گذشته بازار شب عید رونق چندانی نداشته و بازار میوه و به‌خصوص آجیل با رکود سنگینی مواجه است در حالی که آجیل، یکی از اقلام پررنگی است که در تمام سفره‌های هفت ‌سین مشاهده می‌شد و یکی از اقلام اساسی سبد خرید عید ایرانیان به شمار می‌رود.
در بازار زنجان با وجود اینکه قیمت‌های فعلی آجیل نسبت به نرخ‌های شب یلدا کاهش یافته اما افزایش 2 تا 3 برابری قیمت‌ها در مجموع نسبت به سال قبل و ابتدای سال جاری در برابر ثابت ماندن حقوق مردم، پایین بودن قدرت خرید جامعه سبب شده تا متقاضیان نتوانند اجناس مورد علاقه خود را خرید کنند و بازار برخلاف انتظارات، خیلی خلوت و آرام بود و خبری از فریاد میوه ‌فروشان، صف‌کشی در آجیل ‌فروشی‌ها و شور و شوق لباس ‌فروشی‌ها نبود.
یک خوار و بار فروش اسم و رسم‌ دار با سابقه طولانی در بازار زنجان که مشتری‌های فراوانی دارد و در کنار فروش خوار و بار، آجیل هم عرضه می‌کند، سال‌های گذشته در این روزها به قدری شلوغ می‌شد و مشتری‌ها برای خرید آجیل در داخل و بیرون مغازه صف می‌بستند که به‌رغم داشتن 6 – 7 نیرو، اطلاعیه‌ای بر روی شیشه خود درج کرده و بر روی آن می‌نوشت تا پایان اسفند فقط آجیل می‌فروشیم و سایر وسایل فروخته نمی‌شود.
در حالی که روز گذشته و 10 روز مانده به عید، مشتری آنچنانی نداشت و فروشندگانش تقریبا دست خالی بودند و با آرامش کامل اقدام به فروش اجناس به معدود مشتریا می‌کردند و به فاصله چند دقیقه، یک مشتری وارد می‌شد و برخی‌ها هم فقط با پرسیدن قیمت، مغازه را ترک می‌کردند؛ تعدادی آجیل ‌فروش دیگر نیز در مسیر شرایط مشابهی داشته و نشانی از تراکم مشتری نبود.
با یک خرمافروش نیز صحبت کردم که می‌گفت تا یکی دو سال پیش، 6 تن خرما در طول یک سال فروخته بودم اما طی یک سال گذشته حداکثر 1.5 تن فروخته‌ام و بازار وضعیت خوبی ندارد.
وی با نشان دادن چند بسته خرما گفت: قیمت این خرما کیلویی 28 هزار تومان است و خرید جدیدم را به دلیل افزایش قیمت باید به 30 هزار تومان عرضه کنم. به همین دلیل منتظرم تا این چند بسته تمام شود و سپس بسته‌های جدید را در ویترین قرار دهم.
برخی‌ها می‌گویند برگزاری نمایشگاه فروش ویژه بهاره در نمایشگاه بین‌المللی کاسپین سبب سردی بازار داخل شهر شده اما بنا به چند دلیل اینطور نیست چون اول اینکه تنها دومین روز نمایشگاه است (تا دیروز) و هنوز برخی از آن اطلاع ندارند، دوم اینکه با وجود برگزاری نمایشگاه در سال‌های گذشته مغازه‌های داخل شهر و بازار همچنان شلوغ و پر از مشتری می‌شد، سوم اینکه میوه در نمایشگاه عرضه نمی‌ شود و فقط لباس، مواد غذایی و آجیل است در حالی که این روزها میوه ‌فروشی ‌های بازار زنجان نیز مشتری چندانی ندارند.
کمپین‌هایی هم در فضای مجازی و حتی با نصب بنر در فضای حقیقی مبنی بر «نه به گرانی»، «نه به تشریفات» و «نه به آجیل» در نقاط مختلف کشور تشکیل شده و خبر از این می‌دهد که امسال مردم به دلیل گرانی ترجیح می‌دهند از خرید آجیل خودداری کنند تا بلکه با این اعتراض خود به کاهش قیمت‌ها و ارزان شدن اقلام کمک کنند.
9556/8068
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.