به گزارش ایرنا، امنیت، آرامش و بهبود فضای کسب و کار، زنجان را جزو پنج استان جذاب سرمایهگذاری خارجی قرار داده که کاهش روند اداری و فرهنگسازی بین مردم در کنار حفظ منافع و مراقبت از منابع طبیعی در توسعه این استان موثر است.
قرار گیری 12 استان شامل 50 درصد بازار تولید و مصرف کشور در شعاع 400 کیلومتری زنجان، نزدیکی به پایتخت و همسایگی با 7 استان و گلوگاه متصلکننده مرکز با شمالغرب و غرب کشور، قرارگیری در شاهراهها و مسیرهای اصلی ارتباطی و حملو نقل داخلی و بین المللی، محورهای گردشگری و مواصلاتی بازرگانی بواسطه قرارگیری در مسیر جاده ابریشم، قرارگیری در کریدور انرژی کشور (مسیر شبکه سراسری خطوط انتقال نفت، گاز و برق) از جمله شاخص هایی است که توسط مرکز خدمات سرمایه گذاری استان به عنوان دلایل عمده سرمایهگذاری در زنجان عنوان شده است.
نزدیکی به 7 نقطه مرزی انزلی، آستارا، نوردوز، جلفا، بازرگان، رازی و باشماق کردستان و مناطق آزاد تجاری- صنعتی انزلی و ارس، کشت محصولات متنوع و باکیفیت کشاورزی، وجود بیش از 35 نوع از انواع مواد معدنی منحصر به فرد، یکی از قطبهای مهم صنعتی کشور، وجود جاذبههای فرهنگی و آثار تاریخی متعدد و قطب تولید صنایع دستی فلزی کشور، وجود مراکز و امکانات آموزشی متعدد و نیروی جوان ماهر و متخصص از دیگر مزیبت های سرمایهگذاری در زنجان است.
** زنجان، جزو 5 استان برتر در جذب سرمایهگذار خارجی است
بنا بر گزارش ها 39 درصد از درآمدهای استانی مربوط به حضور سرمایهگذاران خارجی بوده و درآمد مالیاتی واصله از این سرمایهگذاران از سال 94 تاکنون 700 میلیارد تومان است؛ همچنین 150 میلیارد تومان حقوق گمرکی در سال 96 و ششماهه اول سال جاری فقط از یک سرمایهگذار خارجی اخذ شده است ضمن این که سهم 86 صدم درصدی استان از صادرات کشور، طی 6 ماهه اول سال جاری به بیش از 2 درصد افزایش یافته که نشان از رونق اقتصادی، تولید و اشتغال دارد که بخشی از اینها به سبب حضور سرمایهگذاران خارجی بوده است.
یکی از بزرگترین سرمایهگذاریهای خارجی که در استان محقق شد مربوط به قرارداد تولید واگن کشور به ارزش 720 میلیون یورو در سال گذشته است که طبق این قرارداد، 450 واگن مسافری ریلباس در کشور توسط شرکت واگنسازی ایریکو تولید میشود.
بر اساس اعلام راهآهن جمهوری اسلامی ایران این تعداد واگن، معادل 150 قطار بوده و بزرگترین قرارداد تامین ناوگان مسافری ریلی محسوب میشود که بهرهبرداری از این واگنها تا 6 سال آینده، ظرفیتی معادل جابجایی 70 میلیون مسافر به ناوگان ریلی کشور اضافه میکند.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: طیفی از سرمایهگذای خارجی در تولید محصولات مختلف از جمله ساخت فلزات اساسی مانند فولاد، ساخت محصولات بهداشتی و سلولزی، صنایع معدنی و محصولات دخانی در استان در حال تولید بوده و یا در دست اجرا است.
علی کلانتری در این رابطه به خبرنگار ایرنا افزود: این شرکتها شامل ایریکو ابهر، شرکت فولاد البرز ناب آرش توسط سرمایهگذار ایرانی و منشا ترکیه با 1000 میلیارد تومان سرمایه در زمینه تولید شمش فولاد با تکنولوژی کوره قوس الکتریک که در دست اجرا بوده و شرکت آندیا فولاد زنجان توسط سرمایهگذار چینی با سرمایهگذاری حدود 560 میلیارد تومان در تولید شمش چدن است.
وی با بیان این که شرکت فولاد و آهن جاده ابریشم توسط سرمایهگذار چینی با 373 میلیارد تومان سرمایه در تولید مذاب چدن به شمش فولاد در دست اجرا است، خاطرنشان کرد: شرکت پارسحیات توسط سرمایهگذار ترکیهای با 290 میلیارد تومان سرمایهگذاری در زمینه تولید محصولات سلولزی و بهداشتی در شهرستان ابهر در حال فعالیت است.
کلانتری اظهار داشت: شرکت پاک حیات کیمیا پارس توسط سرمایهگذار ترکیهای با 196 میلیارد تومان سرمایهگذاری در زمینه تولید انواع شوینده پودری و مایع است و همچنین شرکت آهن فولاد زنجان توسط سرمایهگذار چینی با 40 میلیارد تومان سرمایهگذاری، پروانه بهرهبرداری گرفته و در حال تولید است.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان، شرکت فوکاصنعت توسط سرمایهگذار آلمانی با حدود 26 میلیارد تومان سرمایه گذاری در زمینه اسقاط خودرو و ذوب ضایعات فلزی را یکی دیگر از سرمایهگذاران خارجی برشمرد و عنوان کرد: شرکت معدنکاران پیشرو آسیا توسط سرمایه گذار چینی با 11 میلیارد تومان سرمایهگذاری در زمینه کنسانتره مس نیز در دست اجرا است.
وی اضافه کرد: شرکت جی تی آی (JTI) پارسیان توسط سرمایهگذار ژاپنی با 769 میلیارد تومان سرمایهگذاری در تولید محصول دخانی (سیگار) با ظرفیت تولید سالانه 30 میلیارد نخ سیگار طرح توسعه را در سال گذشته اجرا کرد.
کلانتری با اشاره به اینکه تبدیل سرمایهگذاری ارزی به ریالی با سیستم وزارت صمت تعیین میشود، خاطرنشان کرد: مجموع سرمایهگذاری خارجی شرکتهای مذکور در استان، 3 هزار و 265 میلیارد تومان است.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به اینکه شرکت فولاد البرز ناب آرش به احتمال زیاد تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد، گفت: شرکتهای پاک حیات کیمیا پارس و جی تی آی (JTI) در دهه فجر، افتتاح شده و بخش زیادی از پیشرفت فیزیکی شرکت معدنکاران پیشرو نیز انجام شده که اواخر امسال یا اوایل سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
وی با اشاره به اینکه شرکت پارس حیات 60 درصد از نیاز بازار ایران در زمینه پوشک بچه با نام تجاری «مولفیکس» را تامین میکند، خاطرنشان کرد: با بهرهبرداری از شرکت پاک حیات کیمیا پارس در کنار تولید سایر شویندهها با سرمایهگذاری داخلی، زنجان در زمینه تولید مواد شوینده، جزو استانهای مطرح کشور خواهد شد.
** سرمایهگذاری در حوزه اشتغال
کلانتری با بیان این که سرمایهگذاری در حوزه اشتغال به دو بخش «سرمایهبر» و «کاربر» تقسیم میشود، گفت: شرکتهایی مانند فولاد البرز ناب آرش، آندیا فولاد، معدنکاران پیشرو آسیا و فولاد و آهن جاده ابریشم، سرمایهبر تعریف میشوند چون میزان سرمایهگذاری برای انجام این پروژهها در ایجاد اشتغال بالا است.
وی افزود: وجود این شرکتها سبب شدهاند ما بتوانیم زنجیره تولید شمش آهن در استان را تکمیل کنیم یعنی با استخراج سنگ آهن استان این ظرفیت وجود دارد که کلیه استخراج سالیانه در داخل، فرآوری شده و تبدیل به محصولات با ارزش افزوده بالا شود.
کلانتری با بیان این که تمام سنگ آهن استخراجی از معادن استان قابلیت تبدیل به محصول نهایی و ایجاد ارزش افزوده بیشتر را دارد، ادامه داد: با ایجاد ارزش افزوده از خامفروشی، جلوگیری میشود.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان این که تعدادی سرمایهگذاری کاربر در زمینه لوازم بهداشتی ایجاد شده است، اظهار داشت: این نوع سرمایهگذاری، سرانه ایجاد شغل کمتری نسبت به سرمایهبر دارد یعنی با سرمایه کم، شغل بیشتر ایجاد میشود که نمونه آن پارس حیات است که با 290 میلیارد تومان سرمایه بیش از هزار نفر فقط اشتغال مستقیم و بیش از 4 هزار اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده است که این نسبت برای سرمایهگذاری صنایع بر، متفاوت است؛ البته هر دو نوع سرمایهگذاری برای تولید، اشتغال و توسعه استان، نیاز است.
کلانتری در خصوص وجود ظرفیتهای جدید و متقاضیان سرمایهگذاری گفت: متقاضی همیشه وجود داشته و این موضوع بستگی به شرایط دارد. هیاتهای خارجی، شرایط را بررسی میکنند و اخیرا هم دیداری با مقامات ارشد استان داشتند.
وی با بیان این که بیشترین ظرفیت سرمایهگذاری استان در صنایع معدنی است، افزود: اما اگر بخواهیم بهصورت تک تک بیان کنیم، جیتیآی(JTI) سالانه 30 میلیارد نخ تولید دارد در حالی که مصرف کل کشور، 75 میلیارد نخ است و یا پارس حیات 60 درصد پوشک بچه کشور را تامین میکند.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در پاسخ به این سوال که چه عواملی موجب جذب سرمایهگذار خارجی در استان شده است، افزود: مجموعه مدیریت استان بابت سرمایهگذاریها به یک هماهنگی رسیدهاند که مشکلات در بروکراسیهای اداری به نحو احسن و تا حد ممکن تسهیل شده و تاکنون هم کمک زیادی برای حل مشکلات موجود سرمایهگذاران شده است. نکته بعدی این که استان زنجان در صنایع معدنی مزیت بیشتری دارد که مورد شناسایی قرار گرفته و سبب استقبال سرمایهگذار خارجی میشود.
** منافع استان در جذب سرمایهگذار در نظر گرفته میشود
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری زنجان با بیان این که در جذب هرگونه سرمایهگذار داخلی و خارجی، علاوه بر جذب بر اساس ظرفیتهای موجود، منافع استان نیز در نظر گرفته میشود، گفت: سعی بر حرکت به سمتی است که کمترین داده و بیشترین ستاده را داشته باشیم.
مسعود اطاعتی با بیان این که استان زنجان، ظرفیت و مزیتهایی در بخش صنعت، تولید، خدمات و گردشگری برای سرمایهگذاری دارد، افزود: طرحهایی در اولویت هستند که دارای ویژگیهای پایین بودن آلایندگی زیست محیطی، کمآب بودن و کم آسیب بودن صنایع و حفاظت از منابع طبیعی بوده و در مقابل، منجر به تولید و اشتغال بالا، رونق اقتصادی، افزایش تولید ناخالص داخلی و توسعه استان شوند.
وی با تاکید بر برخورد هوشمندانه با سرمایهگذاران، خاطرنشان کرد: نتیجه وقتی حاصل میشود که مشخصات طرح، کامل بوده و فهم مشترک بین مسئولان و سرمایهگذاران ایجاد شود.
اطاعتی با اشاره به اینکه تلاش می کنیم دستگاهها امکانات را در کمترین زمان ممکن ارائه دهند، ادامه داد: دو نوع دستگاه «خدماتدهنده» و «مجوزدهنده» داریم البته برخی دستگاهها هر دو خدمات را ارایه می کنند ؛ در راستای جلب نظر و حمایت سرمایهگذاران، تلاش میشود تا فرآیند صدور مجوز و ارائه خدمات کاهش یابد.
** تلاش برای تعیین تکلیف طرحهای ناقص
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری زنجان با بیان اینکه تلاش برای جذب سرمایهگذار واقعی است، گفت: تعلل سرمایهگذار سبب حبس امکانات استان میشود، برای مثال؛ در صورتی که طرح ناقص بوده و از سوی دیگر تسهیلات هم دریافت کرده و تولید را معطل کند، نتیجهای حاصل نمیشود. بر این اساس چون بهرهبرداری از طرحهای غیرفعال یا نیمه تمام، سهل الوصول تر است تلاش میشود تا طرحهای ناقص یا طرحهایی که تمام شده اما به دلایلی مانند عدم مدیریت و سرمایه در گردش، متوقف شده را به چرخه بیندازیم.
اطاعتی ادامه داد: در این رابطه، طی تعامل با بانکها عین تسهیلات پرداختی به سرمایهگذار قبلی با عنوان جدید به متقاضی ارائه شده و تخفیفاتی هم برای فعالسازی مجدد این واحد اعمال میشود.
وی با بیان این که تمرکز بر روی استفاده بهینه از امکانات موجود است، اضافه کرد: این روش، زمان کمی میخواهد و نیازی به چند سال انتظار نیست و با تغییرات کوچک میتواند به تولید، اشتغال، صادرات و ارزآوری برسد.
اطاعتی اظهار داشت: فعالسازی مجدد واحدهای نیمه تمام و متوقف در صورت تمایل به سرمایهگذاران خارجی هم پیشنهاد می شود و وقتی سرمایهگذار، مدیران استان و بانکها آماده همکاری هستند بهتر میشود تعامل کرد.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری زنجان، سرمایهگذاری خارجی را 2 نوع پوششی و غیرپوششی خواند و گفت: این امر در اختیار سرمایهگذار است، در حال حاضر 7 سرمایهگذار خارجی غیرپوششی در استان بوده که به مرحله بهرهبرداری رسیده و اکثر آنها فعال هستند، البته ممکن است سرمایهگذاری دیگری هم باشد و به دلیل غیرپوششی بودن در آمار ما نباشد.
اطاعتی ادامه داد: سرمایهگذاری پوششی مصوب استان، حدود 633 میلیون دلار بوده که تاکنون 296 میلیون دلار، سرمایهگذاری وارده به ثبت رسیده است که البته این عدد متغیر است چون طرحهای جدید، مصوب و وارد میشوند.
** فرهنگ برخورد با سرمایهگذاران در جذاب بودن استان موثر است
وی با بیان اینکه یکی از دلایل افزایش درآمدهای استان ناشی از سرمایهگذاری خارجی است، اظهار داشت: این موضوع فقط مربوط به اخذ مالیات نیست بلکه ارزش افزوده یا توسعه طرحها نقش موثری دارد چون ممکن است طرح توسعه واحدها بیشتر از طرح اصلی باشد.
این مسئول در پاسخ به عوامل جذاب شدن استان در بخش سرمایهگذاری خارجی گفت: دلیل اصلی، موقعیت استان است که بیش از نیمی از جمعیت، بازار عمده، دسترسی به شاهراههای ارتباطی، قرار گرفتن روی مسیر ترانزیتی و موقعیت ویژه زیرساختها در شعاع 400 کیلومتری آن قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: باید بر روی فرهنگ سرمایهگذاری واقعی در زنجان کار شود، هر اندازه بتوانیم فضای کسب و کار و امنیت سرمایهگذار را تامین و بهبود بخشیم، قطعا موقعیت استان جذابتر میشود.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری زنجان با تاکید بر این که مقوله سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذار فقط به دستگاهها مربوط نمیشود بلکه مردم هم نقش دارند، تصریح کرد: دیدگاه، برخورد و میهماننوازی مردم سبب میشود سرمایهگذاران نیز احساس امنیت، آرامش و آسودگی خاطر داشته باشند.
وی ادامه داد: مردم هر اندازه از نگاه رونق اقتصادی، اشتغال، تولید، توسعه و شهرت استان با فرهنگ بالا رفتار کنند در جذب و علاقهمندی کنشگران موثر است، ضمن اینکه شکل گیری مجموعههایی در بخش خصوصی که به دنبال جذب سرمایهگذار باشند نیز نقش زیادی دارد که این مهم در سایر کشورها بهصورت تخصصی انجام میشود.
** نقش مهم رسانهها
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری زنجان گفت: یک طرح پژوهشی با همکاری دانشگاه زنجان در مورد موانع سرمایهگذاری در زنجان و راهکارهای جذب سرمایه در حال انجام است که راهکارهای جذب سرمایهگذار، پیشنهاد شده و خروجی این پژوهش میتواند برخی موانع و مسائل را مشخص کند تا بدانیم راهکارها برای جذب بیشتر سرمایهگذار چیست.
وی با اشاره به نقش مهم رسانهها در توسعه، خاطرنشان کرد: رسانههای محلی در کشورهای دیگر، یک پای توسعه بوده و نقش بیبدیلی در پیشرفت محل، ایفا میکنند.
اطاعتی با بیان این که پیشبینی میشود زنجان در آینده، یکی از قطبهای گردشگری شود، اظهار داشت: با توجه به این که آمار گردشگران خارجی استان طی چند سال اخیر، رشد 7 برابری داشته، اگر بتوانیم بستر را فراهم کنیم این امکان وجود دارد که علاوه بر گردشگران خارجی، بخشی از مسافران خروجی از پایتخت نیز زنجان را مقصد گردشگری خود قرار دهند که این موضوع، نقش مهمی در سرمایهگذاری خواهد داشت.
9556/8068
قرار گیری 12 استان شامل 50 درصد بازار تولید و مصرف کشور در شعاع 400 کیلومتری زنجان، نزدیکی به پایتخت و همسایگی با 7 استان و گلوگاه متصلکننده مرکز با شمالغرب و غرب کشور، قرارگیری در شاهراهها و مسیرهای اصلی ارتباطی و حملو نقل داخلی و بین المللی، محورهای گردشگری و مواصلاتی بازرگانی بواسطه قرارگیری در مسیر جاده ابریشم، قرارگیری در کریدور انرژی کشور (مسیر شبکه سراسری خطوط انتقال نفت، گاز و برق) از جمله شاخص هایی است که توسط مرکز خدمات سرمایه گذاری استان به عنوان دلایل عمده سرمایهگذاری در زنجان عنوان شده است.
نزدیکی به 7 نقطه مرزی انزلی، آستارا، نوردوز، جلفا، بازرگان، رازی و باشماق کردستان و مناطق آزاد تجاری- صنعتی انزلی و ارس، کشت محصولات متنوع و باکیفیت کشاورزی، وجود بیش از 35 نوع از انواع مواد معدنی منحصر به فرد، یکی از قطبهای مهم صنعتی کشور، وجود جاذبههای فرهنگی و آثار تاریخی متعدد و قطب تولید صنایع دستی فلزی کشور، وجود مراکز و امکانات آموزشی متعدد و نیروی جوان ماهر و متخصص از دیگر مزیبت های سرمایهگذاری در زنجان است.
** زنجان، جزو 5 استان برتر در جذب سرمایهگذار خارجی است
بنا بر گزارش ها 39 درصد از درآمدهای استانی مربوط به حضور سرمایهگذاران خارجی بوده و درآمد مالیاتی واصله از این سرمایهگذاران از سال 94 تاکنون 700 میلیارد تومان است؛ همچنین 150 میلیارد تومان حقوق گمرکی در سال 96 و ششماهه اول سال جاری فقط از یک سرمایهگذار خارجی اخذ شده است ضمن این که سهم 86 صدم درصدی استان از صادرات کشور، طی 6 ماهه اول سال جاری به بیش از 2 درصد افزایش یافته که نشان از رونق اقتصادی، تولید و اشتغال دارد که بخشی از اینها به سبب حضور سرمایهگذاران خارجی بوده است.
یکی از بزرگترین سرمایهگذاریهای خارجی که در استان محقق شد مربوط به قرارداد تولید واگن کشور به ارزش 720 میلیون یورو در سال گذشته است که طبق این قرارداد، 450 واگن مسافری ریلباس در کشور توسط شرکت واگنسازی ایریکو تولید میشود.
بر اساس اعلام راهآهن جمهوری اسلامی ایران این تعداد واگن، معادل 150 قطار بوده و بزرگترین قرارداد تامین ناوگان مسافری ریلی محسوب میشود که بهرهبرداری از این واگنها تا 6 سال آینده، ظرفیتی معادل جابجایی 70 میلیون مسافر به ناوگان ریلی کشور اضافه میکند.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: طیفی از سرمایهگذای خارجی در تولید محصولات مختلف از جمله ساخت فلزات اساسی مانند فولاد، ساخت محصولات بهداشتی و سلولزی، صنایع معدنی و محصولات دخانی در استان در حال تولید بوده و یا در دست اجرا است.
علی کلانتری در این رابطه به خبرنگار ایرنا افزود: این شرکتها شامل ایریکو ابهر، شرکت فولاد البرز ناب آرش توسط سرمایهگذار ایرانی و منشا ترکیه با 1000 میلیارد تومان سرمایه در زمینه تولید شمش فولاد با تکنولوژی کوره قوس الکتریک که در دست اجرا بوده و شرکت آندیا فولاد زنجان توسط سرمایهگذار چینی با سرمایهگذاری حدود 560 میلیارد تومان در تولید شمش چدن است.
وی با بیان این که شرکت فولاد و آهن جاده ابریشم توسط سرمایهگذار چینی با 373 میلیارد تومان سرمایه در تولید مذاب چدن به شمش فولاد در دست اجرا است، خاطرنشان کرد: شرکت پارسحیات توسط سرمایهگذار ترکیهای با 290 میلیارد تومان سرمایهگذاری در زمینه تولید محصولات سلولزی و بهداشتی در شهرستان ابهر در حال فعالیت است.
کلانتری اظهار داشت: شرکت پاک حیات کیمیا پارس توسط سرمایهگذار ترکیهای با 196 میلیارد تومان سرمایهگذاری در زمینه تولید انواع شوینده پودری و مایع است و همچنین شرکت آهن فولاد زنجان توسط سرمایهگذار چینی با 40 میلیارد تومان سرمایهگذاری، پروانه بهرهبرداری گرفته و در حال تولید است.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان، شرکت فوکاصنعت توسط سرمایهگذار آلمانی با حدود 26 میلیارد تومان سرمایه گذاری در زمینه اسقاط خودرو و ذوب ضایعات فلزی را یکی دیگر از سرمایهگذاران خارجی برشمرد و عنوان کرد: شرکت معدنکاران پیشرو آسیا توسط سرمایه گذار چینی با 11 میلیارد تومان سرمایهگذاری در زمینه کنسانتره مس نیز در دست اجرا است.
وی اضافه کرد: شرکت جی تی آی (JTI) پارسیان توسط سرمایهگذار ژاپنی با 769 میلیارد تومان سرمایهگذاری در تولید محصول دخانی (سیگار) با ظرفیت تولید سالانه 30 میلیارد نخ سیگار طرح توسعه را در سال گذشته اجرا کرد.
کلانتری با اشاره به اینکه تبدیل سرمایهگذاری ارزی به ریالی با سیستم وزارت صمت تعیین میشود، خاطرنشان کرد: مجموع سرمایهگذاری خارجی شرکتهای مذکور در استان، 3 هزار و 265 میلیارد تومان است.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به اینکه شرکت فولاد البرز ناب آرش به احتمال زیاد تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد، گفت: شرکتهای پاک حیات کیمیا پارس و جی تی آی (JTI) در دهه فجر، افتتاح شده و بخش زیادی از پیشرفت فیزیکی شرکت معدنکاران پیشرو نیز انجام شده که اواخر امسال یا اوایل سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
وی با اشاره به اینکه شرکت پارس حیات 60 درصد از نیاز بازار ایران در زمینه پوشک بچه با نام تجاری «مولفیکس» را تامین میکند، خاطرنشان کرد: با بهرهبرداری از شرکت پاک حیات کیمیا پارس در کنار تولید سایر شویندهها با سرمایهگذاری داخلی، زنجان در زمینه تولید مواد شوینده، جزو استانهای مطرح کشور خواهد شد.
** سرمایهگذاری در حوزه اشتغال
کلانتری با بیان این که سرمایهگذاری در حوزه اشتغال به دو بخش «سرمایهبر» و «کاربر» تقسیم میشود، گفت: شرکتهایی مانند فولاد البرز ناب آرش، آندیا فولاد، معدنکاران پیشرو آسیا و فولاد و آهن جاده ابریشم، سرمایهبر تعریف میشوند چون میزان سرمایهگذاری برای انجام این پروژهها در ایجاد اشتغال بالا است.
وی افزود: وجود این شرکتها سبب شدهاند ما بتوانیم زنجیره تولید شمش آهن در استان را تکمیل کنیم یعنی با استخراج سنگ آهن استان این ظرفیت وجود دارد که کلیه استخراج سالیانه در داخل، فرآوری شده و تبدیل به محصولات با ارزش افزوده بالا شود.
کلانتری با بیان این که تمام سنگ آهن استخراجی از معادن استان قابلیت تبدیل به محصول نهایی و ایجاد ارزش افزوده بیشتر را دارد، ادامه داد: با ایجاد ارزش افزوده از خامفروشی، جلوگیری میشود.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان این که تعدادی سرمایهگذاری کاربر در زمینه لوازم بهداشتی ایجاد شده است، اظهار داشت: این نوع سرمایهگذاری، سرانه ایجاد شغل کمتری نسبت به سرمایهبر دارد یعنی با سرمایه کم، شغل بیشتر ایجاد میشود که نمونه آن پارس حیات است که با 290 میلیارد تومان سرمایه بیش از هزار نفر فقط اشتغال مستقیم و بیش از 4 هزار اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده است که این نسبت برای سرمایهگذاری صنایع بر، متفاوت است؛ البته هر دو نوع سرمایهگذاری برای تولید، اشتغال و توسعه استان، نیاز است.
کلانتری در خصوص وجود ظرفیتهای جدید و متقاضیان سرمایهگذاری گفت: متقاضی همیشه وجود داشته و این موضوع بستگی به شرایط دارد. هیاتهای خارجی، شرایط را بررسی میکنند و اخیرا هم دیداری با مقامات ارشد استان داشتند.
وی با بیان این که بیشترین ظرفیت سرمایهگذاری استان در صنایع معدنی است، افزود: اما اگر بخواهیم بهصورت تک تک بیان کنیم، جیتیآی(JTI) سالانه 30 میلیارد نخ تولید دارد در حالی که مصرف کل کشور، 75 میلیارد نخ است و یا پارس حیات 60 درصد پوشک بچه کشور را تامین میکند.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در پاسخ به این سوال که چه عواملی موجب جذب سرمایهگذار خارجی در استان شده است، افزود: مجموعه مدیریت استان بابت سرمایهگذاریها به یک هماهنگی رسیدهاند که مشکلات در بروکراسیهای اداری به نحو احسن و تا حد ممکن تسهیل شده و تاکنون هم کمک زیادی برای حل مشکلات موجود سرمایهگذاران شده است. نکته بعدی این که استان زنجان در صنایع معدنی مزیت بیشتری دارد که مورد شناسایی قرار گرفته و سبب استقبال سرمایهگذار خارجی میشود.
** منافع استان در جذب سرمایهگذار در نظر گرفته میشود
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری زنجان با بیان این که در جذب هرگونه سرمایهگذار داخلی و خارجی، علاوه بر جذب بر اساس ظرفیتهای موجود، منافع استان نیز در نظر گرفته میشود، گفت: سعی بر حرکت به سمتی است که کمترین داده و بیشترین ستاده را داشته باشیم.
مسعود اطاعتی با بیان این که استان زنجان، ظرفیت و مزیتهایی در بخش صنعت، تولید، خدمات و گردشگری برای سرمایهگذاری دارد، افزود: طرحهایی در اولویت هستند که دارای ویژگیهای پایین بودن آلایندگی زیست محیطی، کمآب بودن و کم آسیب بودن صنایع و حفاظت از منابع طبیعی بوده و در مقابل، منجر به تولید و اشتغال بالا، رونق اقتصادی، افزایش تولید ناخالص داخلی و توسعه استان شوند.
وی با تاکید بر برخورد هوشمندانه با سرمایهگذاران، خاطرنشان کرد: نتیجه وقتی حاصل میشود که مشخصات طرح، کامل بوده و فهم مشترک بین مسئولان و سرمایهگذاران ایجاد شود.
اطاعتی با اشاره به اینکه تلاش می کنیم دستگاهها امکانات را در کمترین زمان ممکن ارائه دهند، ادامه داد: دو نوع دستگاه «خدماتدهنده» و «مجوزدهنده» داریم البته برخی دستگاهها هر دو خدمات را ارایه می کنند ؛ در راستای جلب نظر و حمایت سرمایهگذاران، تلاش میشود تا فرآیند صدور مجوز و ارائه خدمات کاهش یابد.
** تلاش برای تعیین تکلیف طرحهای ناقص
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری زنجان با بیان اینکه تلاش برای جذب سرمایهگذار واقعی است، گفت: تعلل سرمایهگذار سبب حبس امکانات استان میشود، برای مثال؛ در صورتی که طرح ناقص بوده و از سوی دیگر تسهیلات هم دریافت کرده و تولید را معطل کند، نتیجهای حاصل نمیشود. بر این اساس چون بهرهبرداری از طرحهای غیرفعال یا نیمه تمام، سهل الوصول تر است تلاش میشود تا طرحهای ناقص یا طرحهایی که تمام شده اما به دلایلی مانند عدم مدیریت و سرمایه در گردش، متوقف شده را به چرخه بیندازیم.
اطاعتی ادامه داد: در این رابطه، طی تعامل با بانکها عین تسهیلات پرداختی به سرمایهگذار قبلی با عنوان جدید به متقاضی ارائه شده و تخفیفاتی هم برای فعالسازی مجدد این واحد اعمال میشود.
وی با بیان این که تمرکز بر روی استفاده بهینه از امکانات موجود است، اضافه کرد: این روش، زمان کمی میخواهد و نیازی به چند سال انتظار نیست و با تغییرات کوچک میتواند به تولید، اشتغال، صادرات و ارزآوری برسد.
اطاعتی اظهار داشت: فعالسازی مجدد واحدهای نیمه تمام و متوقف در صورت تمایل به سرمایهگذاران خارجی هم پیشنهاد می شود و وقتی سرمایهگذار، مدیران استان و بانکها آماده همکاری هستند بهتر میشود تعامل کرد.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری زنجان، سرمایهگذاری خارجی را 2 نوع پوششی و غیرپوششی خواند و گفت: این امر در اختیار سرمایهگذار است، در حال حاضر 7 سرمایهگذار خارجی غیرپوششی در استان بوده که به مرحله بهرهبرداری رسیده و اکثر آنها فعال هستند، البته ممکن است سرمایهگذاری دیگری هم باشد و به دلیل غیرپوششی بودن در آمار ما نباشد.
اطاعتی ادامه داد: سرمایهگذاری پوششی مصوب استان، حدود 633 میلیون دلار بوده که تاکنون 296 میلیون دلار، سرمایهگذاری وارده به ثبت رسیده است که البته این عدد متغیر است چون طرحهای جدید، مصوب و وارد میشوند.
** فرهنگ برخورد با سرمایهگذاران در جذاب بودن استان موثر است
وی با بیان اینکه یکی از دلایل افزایش درآمدهای استان ناشی از سرمایهگذاری خارجی است، اظهار داشت: این موضوع فقط مربوط به اخذ مالیات نیست بلکه ارزش افزوده یا توسعه طرحها نقش موثری دارد چون ممکن است طرح توسعه واحدها بیشتر از طرح اصلی باشد.
این مسئول در پاسخ به عوامل جذاب شدن استان در بخش سرمایهگذاری خارجی گفت: دلیل اصلی، موقعیت استان است که بیش از نیمی از جمعیت، بازار عمده، دسترسی به شاهراههای ارتباطی، قرار گرفتن روی مسیر ترانزیتی و موقعیت ویژه زیرساختها در شعاع 400 کیلومتری آن قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: باید بر روی فرهنگ سرمایهگذاری واقعی در زنجان کار شود، هر اندازه بتوانیم فضای کسب و کار و امنیت سرمایهگذار را تامین و بهبود بخشیم، قطعا موقعیت استان جذابتر میشود.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری زنجان با تاکید بر این که مقوله سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذار فقط به دستگاهها مربوط نمیشود بلکه مردم هم نقش دارند، تصریح کرد: دیدگاه، برخورد و میهماننوازی مردم سبب میشود سرمایهگذاران نیز احساس امنیت، آرامش و آسودگی خاطر داشته باشند.
وی ادامه داد: مردم هر اندازه از نگاه رونق اقتصادی، اشتغال، تولید، توسعه و شهرت استان با فرهنگ بالا رفتار کنند در جذب و علاقهمندی کنشگران موثر است، ضمن اینکه شکل گیری مجموعههایی در بخش خصوصی که به دنبال جذب سرمایهگذار باشند نیز نقش زیادی دارد که این مهم در سایر کشورها بهصورت تخصصی انجام میشود.
** نقش مهم رسانهها
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری زنجان گفت: یک طرح پژوهشی با همکاری دانشگاه زنجان در مورد موانع سرمایهگذاری در زنجان و راهکارهای جذب سرمایه در حال انجام است که راهکارهای جذب سرمایهگذار، پیشنهاد شده و خروجی این پژوهش میتواند برخی موانع و مسائل را مشخص کند تا بدانیم راهکارها برای جذب بیشتر سرمایهگذار چیست.
وی با اشاره به نقش مهم رسانهها در توسعه، خاطرنشان کرد: رسانههای محلی در کشورهای دیگر، یک پای توسعه بوده و نقش بیبدیلی در پیشرفت محل، ایفا میکنند.
اطاعتی با بیان این که پیشبینی میشود زنجان در آینده، یکی از قطبهای گردشگری شود، اظهار داشت: با توجه به این که آمار گردشگران خارجی استان طی چند سال اخیر، رشد 7 برابری داشته، اگر بتوانیم بستر را فراهم کنیم این امکان وجود دارد که علاوه بر گردشگران خارجی، بخشی از مسافران خروجی از پایتخت نیز زنجان را مقصد گردشگری خود قرار دهند که این موضوع، نقش مهمی در سرمایهگذاری خواهد داشت.
9556/8068
کپی شد