به گزارش ایرنا محمود دشت بزرگ یکشنبه در کارگروه ملی گرد و غبار با حضور معاونان ریاست جمهوری در استانداری خوزستان، اظهار داشت: خشکسالی و کاهش ذخایر سدها باعث کاهش تولید انرژی در نیروگاه های برقابی خوزستان شده، بر همین اساس باید توسعه نیروگاهی در دستورکار قرار گیرد.
وی خوزستان را اولین استان کشور در راه اندازی زیرساخت های برق دانست و افزود: ظرفیت های خوب استان در برق چندین سال مورد غفلت قرار گرفته است.
دشت بزرگ با بیان اینکه برق منطقه ای استان 20 درصد ظرفیت برقق کشور را تولید می کند، صیانت از سرمایه گذاری های انجام شده در این بخش را ضروری عنوان کرد.
وی با اشاره به طوفان های گرد و غبار 2 سال پیش اظهار داشت: 60 درصد ظرفیت تولید برق در معرض ریزگرد است که در سال 95 باعث خاموشی های گسترده شد.
دشت بزرگ مهمترین مشکل در اجرای مصوبات نوسازی شبکه برق استان را کمبود منابع مالی دانست و گفت: در مصوبه پارسال یک هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شد اما تنها 12.5 میلیارد تومان اختصاص یافته است.
وی به افزایش قیمت دلار و تاثیر آن در وارد کردن قطعات نیز اشاره کرد و افزود: این مساله باعث شده کمتر از 10 درصد تعهدات عملیاتی شود و پروژه ها متوقف شده است.
دشت بزرگ خواستار اولویت تصویب طرح های برق خوزستان در شورای عالی اقتصاد شد و گفت: تسهیلات 180 میلیون یورویی از بانک توسعه اسلامی، ضرب الاجل برای احداث نیروگاه های حرارتی، فراهم کردن شرایط سرمایه گذاری در بخش انرژی های تجدیدپذیر و صدور مجوز به نیروگاه های تولید پراکنده می تواند در کاهش مشکلات این استان موثر باشد.
خوزستان دارای هفت نیروگاه برقابی است که شامل سد و نیروگاه دز، کرخه، مارون، شهید عباسپور، مسجدسلیمان، کارون 3 و گتوند است.

*کاهش 61 درصدی ورود آب به سدها
معاون مطالعات پایه و طرح های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان نیز در این نشست گفت: ورود آب به مخازن سدهای خوزستان در سال آبی جاری 61 درصد کاهش داشته است.
هوشنگ حسونی زاده با اشاره به کاهش 34 درصدی بارندگی در استان افزود: امسال ذخایر آبی مخازن سدهای استان نیز 58 درصد کاهش پیدا کرده است.
وی اضافه کرد: تا کنون نیازهای اصلی آب شرب و محصولات دائمی و صنایع در خوزستان همچنین کشاوزی در حد امکان تامین شده است.
حسونی زاده تعهد وزارت نیرو را تامین 750 میلیون مترمکعب حقابه تالاب هورالعظیم عنوان کرد و گفت: تا کنون 510 میلیون مترمکعب آب برای این تالاب تامین شده اما از تیرماه به دلیل افزایش کشت و تبخیر آبی وارد این تالاب نشده است.
وی کاهش 90 درصدی آورد رودخانه مارون- جراحی را نیز یادآور شد و اظهار داشت: در مجموع 274 میلیون مترمکعب زهاب نیشکر و آب شیرین وارد تالاب شادگان شده است.

*اعزام دوباره هواپیمای آبپاش
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان نیز در این نشست گفت: هواپیمای آبپاش از فردا برای عملیات اطفای آتش در هورالعظیم اعزام می شود.
احمدرضا لاهیجان زاده با اشاره به اینکه 25 روز است که هورالعظیم در خاک عراق دچار آتش سوزی شده افزود: در مرحله اول با کمک بالگرد و هواپیمای آتش نشان، مقدار زیادی از کانون های دود و آتش خاموش شد اما آتش دوباره در این تالاب شعله ور شده است.
وی اضافه کرد: عملیات اطفای حریق در خاک عراق دوباره از سه روز پیش با استفاده از بالگردهای آبپاش آغاز شده است اما با توجه به وسعت منطقه، تعدد نقاط و ظرفیت بالگردها نیاز به اعزام هواپیمای آبپاش وجود دارد.
به گفته وی، حدود یک میلیون لیتر آب در 2 هفته برای خاموش کردن آتش در هورالعظیم استفاده شده است.
وی رهاسازی آب از رودخانه کرخه به تالاب و ورود زمینی به بخش عراقی هورالعظیم را 2 گزینه ای عنوان کرد که برای مهار آتش سوزی در این تالاب در حال بررسی است.
تالاب مرزی هورالعظیم در جنوب غربی کشور، در خوزستان قرار دارد که یک سوم از آن در ایران و دوسوم در عراق واقع است که منابع تغذیه آن رودخانه کرخه و دجله هستند.
خودسوزی هورالعظیم در خاک عراق حدود یک ماه پیش آغاز شد هشت کانون آتش در آن فعال است. در ایران نیز حدود 2 هزار هکتار از هور در همین مدت دچار آتش سوزی شده است.
عملیات اطفای حریق در خاک عراق از 29 تیر ماه آغاز و سوم مرداد، در پی اعلام مهار آتش توسط هوافضای سپاه، متوقف شد. وزش باد موجب انتشار دود غلیظ در شهرهای خوزستان می شود به طوری که گاهی تا 6 شهرستان را درگیر کرده است.
9754/6064
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.