به گزارش ایرنا  حسین لامی زاده یکشنبه در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر خوزستان با انتقاد از محاسبه مصرف آب، برق و گاز کمپ های ترک اعتیاد با تعرفه اماکن تجاری افزود: تعرفه خدمات ارائه شده به این مراکز باید براساس موارد خاص باشد در غیر این صورت مراکز ترک اعتیاد به دلیل شعف بنیه مالی قادر به ادامه کار نیستند.
وی ادامه داد: هر مرکز ترک اعتیاد در ماه به طور میانگین 30 تا 40 میلیون ریال بابت قبض پرداخت می کند؛ همین امر سبب می شود که یا صاحبان این مراکز به فکر تعطیلی بیفتند و یا  تعداد بیشتری بیمار پذیرش کنند که همین امر سبب کاهش کیفیت خدمات می شود‌‌‌.
لامی زاده یادآور شد: در هفته مبارزه با موادمخدر نخستین مرکز تی سی زنان در خوزستان افتتاح شد به رغم هزینه 25 میلیون ریالی برای اجاره محل و 18 میلیون ریالی بابت پرداخت قبض برق اما تاکنون حتی یک بیمار به این محل مراجعه نکرده است.
لامی زاده گفت: با ادامه این روند این مرکز ظرف چندماه آینده تعطیل می شود زیرا بخش خصوصی قادر به پرداخت هزینه های آن نیست.

*لزوم کاهش 25 درصدی موادمخدر
استاندار خوزستان نیز با اشاره به اینکه تا سال 1400 باید 25 درصد رشد در کاهش مصرف مواد مخدر  داشته باشیم گفت: برای رسیدن به این هدف دستگاه های اجرایی باید نقشه راه را ترسیم و موانع را شناسایی کنند.
غلامرضا شریعتی ادامه داد: سند ملی مبارزه با مواد مخدر باید ترسیم شود زیرا این سند وظیفه هرکدام از دستگاه های اجرایی را مشخص می کند.
وی با اشاره به اینکه دستگاه‌های اجرایی موظف هستند که عملکردشان را بر اساس این سند ملی هر سه ماه یکبار گزارش دهند گفت: باید به گونه ای عمل کنیم که در خوزستان تعداد معتادان متجاهر کاهش پیدا کند و حتی بدون معتاد متجاهر باشیم.
شریعتی در بخشی دیگر با تاکید براینکه تعرفه آب و برق کمپ های ترک اعتیاد باید براساس اماکن فرهنگی محاسبه شود افزود: اگر هزینه ها براساس اماکن تجاری محاسبه شود قطعا ادامه کار به سود صاحبان این مراکز نیست.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه ها باید طرح های پژوهشی در حوزه آسیب شناسی اعتیاد را گسترش دهند تصریح کرد:
 نباید تنها به تشکیل جلسات کمی اکتفا کنیم و باید به مسائل کیفی بیشتر توجه شود.

*ارتباط معتادان متجاهر با جرایم خرد
رییس پلیس مبارزه با موادمخدر خوزستان نیز تعداد معتادان متجاهر را با جرایم خرد مرتبط دانست و گفت: در فروردین ماه سال 96 حدود 500 معتاد متجاهر در خوزستان جمع آوری شد که 300 نفر آن متعلق به کلانشهر اهواز بود.
یدالله امیری ادامه داد: با جمع آوری این معتادان تعداد جرایم خرد در استان 15 درصد کاهش پیدا کرد اما‌چند ماه بعد با آزادسازی آنها بار دیگر جرایم خرد افزایش پیدا کرد.
وی گفت: فروردین ماه امسال هم سهمیه جمع آوری 300 معتاد متجاهر داده شد که 100 نفر آنها در شهر اهواز بودند که با جمع آوری آنها بار دیگر جرایم خرد هشت درصد کاسته شد.
بیش از 100 کمپ ترک اعتیاد و 150 مرکز متادون درمانی(MMT) در استان وجود دارد که با همکاری دستگاه هایی مانند بهزیستی، معاونت غذا و دارو و علوم پزشکی به ارائه خدمات درمانی به افراد درگیر این آسیب می پردازد.
9887/6002
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.