نشست خبری دادستان عمومی و انقلاب استان خوزستان به مناسبت هفته قوه قضائیه با خبرنگاران استان ظهر امروز یکشنبه سوم تیرماه در مجتمع قضایی شهید باهنر اهواز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، حسینی پویا، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان، با تبریک هفته قوه قضاییه و یادی از شهدای هفت تیر، دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یارانش، عنوان کرد: به رسم هر ساله، یک روز را در خدمت اصحاب رسانه هستیم تا گزارشی از عملکرد قوه قضائیه در استان ارائه دهیم چراکه اصحاب رسانه در اصل حلقه اتصال مردم جامعه و مسئولین هستند.
وی در خصوص آمار دادسرای استان در سال ۹۶ گفت: بر اساس چارت سازمانی، یک بازپرس باید در طول ماه ۹۰ فقره پرونده را مختومه اعلام کند، ولی اکنون هر بازپرس ما حدود ۲۰۰ پرونده را در ماه، مختومه اعلام میکند که نشانه تلاش مضاعف در راستای رسیدگی به شکایات مردم است. در ابتدای سال گذشته، ۱۶ هزار و ۹۶۴ هزار پرونده موجود از سالهای قبل و ۸۴ هزار و ۹۶۴ فقره در سال ۹۶ وارد شده که خروجی (مختومه) ما در سال ۹۶، ۸۶۷۸۵ هزار فقره پرونده بوده که در پایان سال گذشته ۱۵۲۲۲ پرونده باقی مانده است.
حسینی پویا در خصوص آمار عملکرد رسیدگی در شعب اجرای احکام استان گفت: در ابتدای سال ۹۶،تعداد پروندههای موجود،۱۹۷۹۶ عدد بوده که در طول سال،۱۷۹۴۰ پرونده اضافه شده و خروجی ما،۲۰۵۰۵ پرونده بوده که مختومه اعلام شده است.در مجموع ۲۵۶۵ فقره پرونده نسبت به سال ۹۵ کاهش داشتهایم و در برنامه امسال ۱۵ درصد کاهش پرونده، در دستور کار است.
وی همچنین در خصوص آمار عملکرد شورای حفظ حقوق بیتالمال که به ریاست رئیسکل دادگستری استان اداره میشود ،اظهار کرد: در سال ۹۶ تعداد پروندههای متشکله،۵۰۶ فقره ثبتشده و تعداد متهمین دستگیرشده ۹۲۲ نفر بودهاند که مهمترین نکته این است که در بحث زمینخواری، ۲۷۴۸ هکتار از این اراضی باز پس گرفته و به دولت اعاده شده است. همچنین تعداد پروندههای متشکله در حوزهی تغییر کاربری ۱۴۷ فقره،تعداد متهمین،۲۶۲ نفر و میزان اراضی اعاده شده به وضع سابق، ۵۵/۹ درصد میباشد.
دادستان عمومی و انقلاب استان خوزستان در خصوص حوزه حقوق عامه، گفت: دادستان مدعیالعموم است، باید مطالبه گر حق مردم باشد. اهم اقدامات ما در حوزه حقوق عامه در سال ۹۶ عبارت است از: جلوگیری از آلودگی هوا توسط فلرها یا مشعلهای گازی که با پیگیریهای ما، شرکت نفت موظف به انعقاد قراردادی برای مهار این مشعلها که هم آلودگی زیستمحیطی و هم ضرر مالی دارند، شد. بحث و تلاش برای بهبود کیفیت آب اهواز در بحث کلر زنی و جمعآوری انشعابات غیر مجاز در سطح شهر، جمعآوری بعضی از کلاسهای کانکسی در برخی مدارس، ساماندهی وضعیت ایمنی و برق شهربازی پادادشهر اهواز که سریعاً آنجا را تعطیل و شهرداری و اداره برق و فضای سبز را موظف به ساماندهی شهربازی کردیم که به حمدالله رسیدگی و با نظارت معاون عامه بازگشایی شد. همچنین به اتوبوسهای حملونقل شهری تأکید شد که در فصل گرما سیستم سرمایشی باید روشن باشد، اگر در این صورت نارضایتی بود حتماً به ما اطلاع دهید.
وی همچنین در مورد دستفروشان و خودروهای حامل میوه گفت: جلسات متعددی با شهرداری و نیروی انتظامی داشتیم، در بعضی مناطق جمعآوری شدهاند و دستور پاکسازی در دیگر مناطق را نیز دادهایم اما ازآنجاکه عمده این افراد بعضاً بیکار یا از اقشار کمدرآمد جامعه هستند شهردار اهواز از ما درخواست کرد تا وقتیکه بازارچههای محلی برای دستفروشان درست نکردهایم، جمعآوری آنها به تعویق بیفتد.
حسینی پویا در خصوص پیگیری از تجاوز به حریم رودخانه کارون نیز اظهار داشت: در بازدیدهای میدانی که اخیراً داشتیم تعداد ۱۳ یا ۱۴ خانه غیرمجاز در حریم رودخانه و جاده ساحلی ساخته شدهاند که دستور تخریب آنها صادر شده ولی به علت ایام عید و ماه مبارک رمضان اجرای احکام را به تعویق انداختهایم.
همچنین در مورد جاده اهواز، بندر امام مشکلاتی عنوان شده مبنی بر عوارض بیش از سایر جادهها که مکاتباتش انجامشده و در دست بررسی است، عدم روشنایی مطلوب و خطکشی جاده، عدم وجود پمپبنزین و مرکز خدمات رفاهی که از مدیرکل پایانهها خواستیم این مشکلات بررسی و مرتفع گردد هرچند به علت گرمای شدید هوا و نرم شدن آسفالت و استهلاک بالا کار سختی است.
وی در ادامه از تغییر نام کمیته حمایت از سرمایهگذاری به ستاد اقتصاد مقاومتی خبر داد و گفت: در این ستاد مسائل و مشکلات شرکتها بررسی میشود و سعی بر این است که از تعطیلی شرکتها و بیکار شدن کارگران جلوگیری شود. در سال گذشته مشکلات زیادی را بررسی کردیم ازجمله پیگیری و بررسی وضعیت تردد خودروهای اروندی که مدتی متوقف شده بود، ترخیص خودروهای اروندی، مشکلات خودروهای اروندی با راهوران که حدود ۳۰۰۰ دستگاه وارد شده بود و ترخیص نمیشدند که با پیگیریهای فراوان ما، بخش بزرگی از مشکلات حل شده است.
وی در ادامه گفت: در سال ۹۶ دوازده جلسه اصلی و یازده جلسه فرعی در ستاد اقتصاد مقاومتی داشتیم که طی آن ۶۸ فقره پرونده مربوط به شرکتهای سطح استان بررسی شد و مشکلات بخش زیادی از آنها حل و باقی در حال پیگیری است