فتح‌ خرمشهر مانند جنگ بدر و تجلی ارادۀ خداوند بود، این پیروزی حاصل مجاهدت‌های رزمندگان اسلام، رهبری امام امت و یاری خداوند بود و پس از پایان جنگ تحمیلی نیز عنایت خداوند شامل حال مردم کشور شد و مردم ایران در عرصه های مختلف پله های ترقی و پیشرفت را طی می‌کنند. دولت نیز برای توسعه و رونق گرفتن خرمشهر متعهد به تداوم اجرای کار زیربنایی است، دولت در سال گذشته 500 میلیارد ریال کمک به توسعۀ خرمشهر در بودجۀ عمومی در نظر گرفت و برای سال جاری این حمایت دوباره پیش‌بینی شده است.
حجم کاری که در خرمشهر در زمینۀ آب و فاضلاب شروع شده، بیش از 800 میلیارد ریال است و ظرف یک ماه آینده آب شرب مردم خرمشهر را از طرح آبرسانی «غدیر» تامین خواهیم کرد تا آب از رودخانه کارون برداشت نشود.
روستاهای خرمشهر به تدریج از طریق این طرح آبرسانی خواهند شد و مخزن آب دوم برای خرمشهر با اعتبار 200 میلیارد ریال در دست احداث است و تصفیه‌خانه فاضلاب خرمشهر و آبادان که با 35 میلیون دلار از طریق فاینانس چینی در حال اجراست، تا سال 98 افتتاح خواهد شد.
درباره گمرک شلمچه نیز اقدامات مهمی از جمله اجرای طرح ورود اتباع خارجی بدون ویزا به منطقه آزاد اروند صورت گرفته است که این امر باعث می‌شود روزانه به طور متوسط 2 هزار تا 3 هزار عراقی وارد خرمشهر و آبادان شوند و تعامل اقتصادی انجام پذیرد.
به صورت جدی به دنبال رفع مشکل بندر خرمشهر هستیم و برای رفع موانع موجود پیش روی صادرات در پایانه مرزی شلمچه برنامه‌های مشخص داریم.
چهارخطه کردن محور اهواز به خرمشهر نیز در دستور کار است و پیگیر تسریع در اجرای آن هستیم و امیدواریم در سال 97 آن را شروع کنیم. پروژه چهارخطه کردن جاده اهواز- خرمشهر به طول 115 کیلومتر با برآورد هزینۀ حدود 200 میلیارد تومان نیز اجرا خواهد شد.
اتصال راه‌آهن جنوب از طریق مرز شلمچه به بصره (32 کیلومتر) را نیز در دستور کار قرار دادیم و انتظار می‌رود با توجه به اهمیت این موضوع، راه‌آهن کشور نیز اهتمام جدی‌تری نشان دهد تا این طرح محقق شود.
کارهای اداری احداث راه آهن بندرامام- خرمشهر به طول 140 کیلومتر به پایان رسیده است و امیدواریم ظرف یک ماه آینده شرکت پروژه تشکیل شود و سپس پیمانکار کار خود را آغاز کند. بیشترین حجم از کمک های فنی و اعتباری را که 10 درصد سود بانکی آن را دولت می‌پردازد، خرمشهر و آبادان جذب کرده‌اند.
از 400 و اندی میلیارد تومان، حدود 64 میلیارد تومان به این دو شهر اختصاص یافته است که سهم خرمشهر از این مقدار از آبادان بیشتر است. وام مشاغل روستایی در اختیار مردم خرمشهر قرار گرفته است.
همچنین با همکاری منطقه آزاد اروند در روستاهای خرمشهر کارهای مفیدی شده است. در زمینۀ آموزش و پرورش 38 میلیارد ریال اعتبار از محل کمک های منطقه آزاد اروند برای تجهیز و تعمیر مدارس حاشیه و روستایی خرمشهر و مینوشهر اختصاص یافت.
در خصوص بهداشت و درمان نیز اخیرا پروژه‌های بازسازی و توسعه بخش بلوک زایمانی و بازسازی و توسعه اورژانس بیمارستان ولی‌عصر(عج) و کلینیک ویژه خرمشهر افتتاح شد. بیمارستان قلب خرمشهر هم در حال ساخت است.
شرایط کلی خرمشهر رو به بهبود نسبی است و نمودار وضع این شهر، رشد نشان می‌دهد و خرمشهر در مقایسه با سال های گذشته شرایط مناسب‌تری پیدا کرده است.
7164/6064
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.