به گزارش ایرنا عبدالرضا نیسی در نشست شورای اداری اهواز که در سرسرای هلال احمر خوزستان برگزار شد افزود: این کانال چهار متر مکعب آب را در ثانیه به چهار هزار هکتار از زمین های کشاورزی الهایی منتقل خواهد کرد تا بخشی از دغدغه کشاورزان برای تامین آب کشت تابستانه برطرف شود.
وی گفت: انتقال این میزان آب از رودخانه کرخه تا پایان مراحل کشت تابستانه در منطقه الهایی در 25کیلومتری شمال اهواز به صورت مستمر ادامه خواهد داشت.
مدیرجهاد کشاورزی اهواز با اشاره به مشکل کم آبی ناشی از خشکسالی شدید در سال زراعی 97-96 اظهار کرد: هم اکنون در حال برنامه ریزی و رایزنی با سازمان آب و برق خوزستان برای تامین آب مورد نیاز کشاورزان جنوب اهواز از طریق رودخانه کارون هستیم.
نیسی، سطح زیرکشت تابستانه در سال زراعی گذشته را در اهواز 12هزار هکتار و درآمد ناشی از حجم زیرکشت برای کشاورزان این شهرستان را یک هزار و 170میلیارد ریال عنوان و ابراز امیدواری کرد با مدیریت مصرف آب کشاورزی بتوانیم درسال زراعی جاری سطح زیرکشت محصولات کشاورزی
را در سطح قابل قبولی برسانیم تا کشاورزان حداقل بتوانند معیشت نسبی خود را تامین کنند.

** وضعیت علوفه مورد نیاز دام بخش غیزانیه مناسب نیست
مدیرجهاد کشاورزی اهواز در این نشست با اشاره به وضعیت خشکسالی در خوزستان گفت: هم اکنون تامین علوفه مورد نیاز دام بخش غیزانیه در 25کیلومتری شرق اهواز با مشکلات زیادی رو به رو شده و دامداران منطقه در وضعیت نامناسبی قرار دارند.
نیسی با بیان اینکه برداشت محصول کشت پاییزه در 30هزار هکتار از زمین های بخش غیزانیه به دلیل خشکسالی امکان پذیر نبود خواستار تامین علوفه مورد نیاز از سوی امور عشایری استان شد.
وی گفت: در صورت تامین نشدن علوفه بیش از 100هزار راس دام این منطقه ، دامداران با مشکلات زیادی رو به رو خواهند شد.

** تاکید بر خشکه کاری و کشت جایگزین
مدیرجهادکشاورزی اهواز بر خشکه کاری برخی محصولات و کشت جایگزین برنج با هدف کاهش مصرف آب تاکید کرد.
نیسی تامین آب کشاورزی برای همه زمین های زیرکشت تابستانه را در اهواز بسیار دشوار و غیرممکن توصیف کرد و گفت: کشاورزان باید به کشت محصولاتی که به آب کمتری نیاز دارند و در برابر کم آبی مقاوم هستند روی آورند.
به گزارش ایرنا خشکسالی و کاهش بارندگی ها در سال زراعی جاری که در نیم قرن اخیر بی سابقه گزارش شده، خسارات زیادی به بخش کشاورزی خوزستان وارد کرد ، به گونه ای که 280هزار هکتار از زمین های دیم و 100هزار هکتار از زمین های آبی به دلیل کاهش بارندگی و تنش آبی از بین رفت.
6065/ 6037
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.