عاطفه رشنویی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در حاشیه برگزاری نشست ' بازشناسی میراث جهانی چغازنبیل و ضرورت حفاظت از آن' در اهواز، با اشاره به شعار سازمان بین المللی حفاظت از بناهای تاریخی با عنوان میراث برای همه نسل ها افزود: توجه به میراث فرهنگی نه به مفهوم پخش کلیپ و تیزر و برگزاری همایش، بلکه به معنای این است که میراث فرهنگی وارد جریان زندگی مردم شود.
وی گفت: پایگاه جهانی چغازنبیل تصمیم گرفته در تفکر و اندیشه حفاظت از آثار تاریخی با تکیه بر مفهوم اصالت در منظر تاریخی فرهنگ سازی کند.
وی افزود: شعار امسال شورای جهانی موزه ها، موزه های بیش پیوند، رویکرد نو، مخاطب نو بوده و منظور این است که از همه راه های ارتباطی برای جذب مخاطب و تعریف دوباره موزه ها و سایت موزه ها استفاده کنیم.
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل بیان کرد: فرهنگ سازی در مدرسه، دانشگاه، در بین مسئولان و مردم محلی در حال انجام است و به دنبال بازتعریف ارزش های میراث فرهنگی و روش های حفاظت آن هستیم.
رشنویی با تاکید بر اینکه میراث فرهنگی می تواند نقشه راه توسعه خوزستان باشد،گفت: میراث فرهنگی هرگز در تقابل با توسعه پایدار نبوده و اگر به درستی شناخته شده و به خوبی به آن توجه شود، و در جایگاه خود قرار گیرد، بالاترین محور توسعه است.
وی درخصوص تجاوز به حریم میراث تاریخی بیان کرد: قانون کشور ما این است که کسی نمی تواند در عرصه آثار تاریخی وارد شود و به آن لطمه وارد کند و حریم های درجه یک، دو و منظر هر کدام ضوابط خاص خود را داشته و قابل تفسیر هستند.
وی ادامه داد: امید است مسئولان ارشد استان پیش از اینکه طرحی بررسی و مکان یابی شود، آن را با ضوابط و حریم میراث فرهنگی بازبینی کنند زیرا ضوابط میراث فرهنگی برای همه مردم بوده و اگر ضابطه ای برای حریم است، برای رعایت منظر و اصالت واقعی است.
رشنویی با اشاره به ظرفیت های میراث فرهنگی در اشتغال زایی گفت: اکنون شناخت کامل از ظرفیت های میراث فرهنگی وجود ندارد و اشتغالزایی را تنها در برافراشتن کارخانه های آلاینده زیست محیطی می بینیم.
وی ادامه داد: اشتغال زایی می تواند در کنار یک سایت میراث جهانی به روش آن سایت و به بهترین و بالاترین وجه اتفاق افتد.
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل با اشاره به برخی مشکلات این پایگاه گفت: اعتبارات کنونی این پایگاه تنها در حد حفاظت از جسم آن بوده و نیاز است مسئولان اعتباراتی تخصیص داده و در تعریف زیرساخت های گردشگری با همکاری پایگاه کمک کنند.
وی ادامه داد: حفاظت از میراث فرهنگی سطوح گوناگونی دارد و ما نیاز داریم گارد یگان داشته و با خرید تجهیزات، از این میراث حفاظت کنیم.
رشنویی گفت: سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خوزستان آمادگی دارد تا با دانشگاه های استان نشست تخصصی و علمی برگزاری کند تا طنین حفاظت را به گوش همه مردم برسانیم.
نشست بازشناسی میراث جهانی چغازنبیل و ضرورت های حفاظت از آن به مناسبت روز جهانی موزه ها و هفته میراث فرهنگی روز یکشنبه با حضور جمعی از علاقمندان در محل جهاد دانشگاهی خوزستان در اهواز برگزار شد.
7148/ 6037
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.