به گزارش ایرنا مرتضی جمشیدی شامگاه سه شنبه در آیین نخستین جشنواره استانی نقالی و شاهنامه خوانی خوزستان در شهرستان آغاجاری اظهار داشت: هدف از برگزاری چنین جشنواره هایی پاسداشت زبان و ادبیات فارسی و هنر اصیل شاهنامه خوانی و نقالی و معرفی آن به نسل جوان منطبق با فرهنگ اسلامی است.
وی نفود شاهنامه را بر ادبیات جهان بسیار دانست و گفت: شاعران بزرگی چون گوته و ویکتور هوگو از فردوسی به نیکی یاد کرده اند.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: شاهنامه بزرگترین کتاب به زبان فارسی بوده که در همه جهان مورد توجه قرار گرفته است و به اغلب زبان های زنده دنیا ترجمه شده است.
وی ادامه داد: بزرگان زیادی در عرصه فرهنگ و هنر استان در زمینه شاهنامه خوانی و نقالی می درخشند که باید قدرشان را بدانیم چراکه ادبیات کهن ما را زنده نگه داشته اند.
جمشیدی گفت: اگر شهرستان آغاجاری ظرفیت داشته باشد در سال های آینده این جشنواره را از حالت استانی به منطقه ای تبدیل می کنیم.

***فردوسی فرهنگ ایرانی را به فرهنگ اسلامی پیوند داد
فرماندار آغاجاری گفت: یکی از کارهای مهمی که حکیم ابوالقاسم فردوسی انجام داده است پیوند فرهنگ ایرانی به فرهنگ اسلامی است.
محمود عیدانی افزود: شاهنامه گفتمان های موافق و مخالف زیادی وجود دارد و تقریبا هر کسی از تفسیر و مطالعه خود یک برداشت، پیشنهاد و نظر دارد.
وی افزود: فردوسی خرد و اندیشه را در زمان خودش که حکومت های غیر ایرانی در این سرزمین حکومت می کردند ترویج داد تا مردم خوب و بد را تشخیص دهند .
فرماندار آغاجاری توضیح داد: فردوسی پهلوانی ایرانی را زنده کرد و با زبان شعرش مسایل سیاسی، اجتماعی و اخلاقی را در شاهنامه بیان نمود.
وی بیان کرد: خوشبختیم که اولین جشنواره حکیم ابوالقاسم فردوسی را در شهرستان آقاجاری برگزار می‌کنیم و امیدواریم جشنواره های دیگری نیز در این شهرستان داشته باشیم.

***تقدیر از 55 شاهنامه خوان و نقال خوزستانی
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاجاری توضیح داد: فراخوان این جشنواره اواخر فرودین منتشر شد که پس ازآن در مدت کوتاهی 55 اثر از 9 شهرستان خوزستان به دبیر خانه رسیدند.
احمد عبدالهی اوضیح داد: با توجه به این که نخستین دوره برگزاری این جشنواره است با کاستی هایی همراه بود که در دوره های بعدی تلاش می کنیم این نواقص رفع شوند.
وی هدف از برگزاری این جشنواره را کشف استعداد ها و ظرفیت های استانی در زمینه نقالی و شاهنامه خوانی، تشویق علاقه مندان به شاهنامه و بازشناخت اندیشه های حکیم ابوالقاسم فردوسی، تجلیل از پیشکسوتان و تلاش گران این عرصه، گسترش بیش از پیش فرهنگ پهلوانی و قهرمانی با روایت های داستان های غرو آفرین فردوسی دانست.
وی بیان کرد: مقام معظم رهبری نگاه ویژه ای به شاهنامه دارند که می‌توانیم براساس دیدگاه ایشان جوانان و نوجوان را به شاهنامه نزدیک کنیم و شاهنامه خوانان خوبی با این اهداف داشته باشیم.
در پایان این آیین از همه شاهنامه خوانان و نقالان تقدیر شد.
7164/6002
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.