به گزارش ایرنا معاون کشاورزی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی سه شنبه در جریان بازدید از طرح کشت آزمایشی گندم ، پنبه ، جو ، پرورش ماهی و کاشت نخل با بهره گیری از زهاب نیشکر در مجتمع کشت و صنعت نیشکر میرزاکوچک خان در جنوب اهواز گفت: استفاده از زهاب نیشکر برای کشاورزی زمینه ساز اشغال پایدار در خوزستان است و روحیه خودباوری را در بخش صنعت و کشاورزی تقویت می کند.
حسین آمیلی با اشاره به تعامل بالای بخش کشاورزی و صنعت در این کشت و صنعت بیان کرد: طرح پایلوت استفاده از زهاب برای کشاورزی در کشت و صنعت میرزا کوچک خان سبب ایجاد انگیزه در دیگر واحدهای جنوبی نیز شده و انجام این کار در منطقه ای که همواره با مشکل مطلوب نبودن آب ، خاک و اقلیم کشاورزی رو به رو بود سبب ایجاد روحیه خود باوری در هفت مجموعه کشت و صنعت توسعه نیشکر و صنایع جانبی شده است.
وی گفت:از نکات بارز اجرای طرح آزمایشی کشاورزی با زهاب نیشکر،آینده نگری در حوزه کشاورزی است، و اگر چنین نگاهی در بخش صنعت و کشاورزی نداشته باشیم نمی توانیم در شرایط بحرانی وضعیت موجود را حفظ کنیم و دارای تولید پایدار باشیم.
وی خاطر نشان کرد: اشتغال پایدار در سایه تولید پایدار ایجاد می شود و باید سعی کنیم با به کارگیری تمهیدات لازم و استفاده بهینه از تمامی منابع آبی، کشاورزی را در خوزستان که دارای شرایط اقلیمی و اقتصادی خاصی است، به عنوان یک ظرفیت مهم در ایجاد شغل، حفظ کنیم.
آمیلی با اشاره به ارزیابی به عمل آمده از کیفیت کشت جو و گندم که به وسیله زهاب نیشکر آبیاری شده گفت: کشت جو به صورت کامل با زهاب و کشت گندم از طریق مخلوط آب کشاورزی و زهاب آبیاری شده و بررسی ها نشان می دهد اختلاف معنا داری بین این نوع کشت با کشت معمولی وجود ندارد؛ البته قرار است این کشت ها از نظر میزان پروتیین نیز با کشت معمولی مقایسه شود.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت میرزا کوچک خان نیز در جریان این بازدید گفت:طرح استفاده از زهاب نیشکر برای کشت پنبه، جو ،گندم ، نخیلات و پرورش آبزیان در این شرکت ، تحولی جدید در عرصه کشاورزی ایجاد خواهد کرد.
ستار شکیبا افزود:برای نخستین بار در کشور پنج گونه نخل با استفاده از زهاب نیشکر در کشت و صنعت میرزا کوچک خان در خوزستان کشت شده است.
وی بیان کرد: 6 هکتار جو و سه هکتار گندم به صورت پایلوت در این پروژه کشت شد که محصول جو فقط با زهاب، و گندم با مخلوط آب شیرین و زهاب نیشکر انجام شد.
شکیبا با اشاره به طرح پرورش ماهی با استفاده از زهاب نیشکر گفت: پرورش آبزیان با بهره گیری از زهاب نیز به صورت آزمایشی در حال اجرا است؛ همچنین با استفاده از نظر کارشناسان و اساتید مربوطه ، پرورش 2گونه از ماهیان گرمابی و میگو در دستور کار قرار دارد.
در سال های اخیر رهاسازی پساب های نیشکر به سمت تالاب شادگان ، زمین های کشاورزی و مناطق حایل مرزی مشکلاتی برای کشاورزان جنوب خوزستان ایجاد کرده بود ضمن آنکه اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان بارها بر ضرورت تصفیه پساب نیشکر و استفاده آن در بخش کشاورزی و صنعت تاکید کرده بود.
کشت و صنعت میرزا کوچک خان یکی از واحدهای هفت گانه شرکت طرح توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان است که با مجموع مساحت 14 هزار هکتار زمین در جنوب غربی اهواز و در کیلومتر 75 جاده اهواز - خرمشهر واقع است.
این شرکت پارسال حدود 100هزار تن شکر خام تولید کرد و در این سال به عنوان واحد نمونه صنعتی خوزستان انتخاب شد.
کار ساخت هفت واحد نیشکری شرکت توسعه نیشکر صنایع جانبی خوزستان با تولید نهایی سالانه یک میلیون تن شکر از سطح 85هزار هکتار محصول نیشکر در دهه 70 شروع و در طول دهه 80 به تدریج به بهره برداری رسیدند.
این شرکت پارسال با تولید 565هزار تن شکر ، به تنهایی نیمی از شکر کشور را تولید کرد.
6065/ 6037
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.