قاسم منصور آل کثیر  فعال حوزه ی تشکل های "غیردولتی" در همایش جوانان، مشارکت و توسعه با حضور رئیس فراکسیون جوانان مجلس و استاندار خوزستان گفت: از ابتدای سال 93 تا پایان 95، 400 سازمان مردم نهاد غیر دولتی در استان ثبت شد. تعداد سازمان های مردم نهاد تا کنون نزدیک به 500 سازمان رسیده که 40 سازمان مربوط به حوزه بانوان است. البته به گفته مدیر کل امور بانوان استانداری این تعداد سازمان نسبت به جمعیت 2 میلیون و 200 هزار نفری بانوان ناچیز است.

آل کثیر افزود: خوشبختانه در دولت تدبیر و امید و با تلاش دکتر شریعتی خانه سمن ها در اهواز افتتاح شد و فضای مناسبی را ایجاد کرد تا تشکل ها کنار همدیگر به هم اندیشی بپردازند تا در نهایت به هم افزایی در جامعه ختم شود.

وی تاکید کرد: پر واضح است که سازمان های غیر دولتی نقش واسط بین مردم، قوای حاکم و دولت را عهده دار هستند. به همین رو لازم است سازمان های مردم نهاد در حوزه خود تخصصی تر، علمی تر، کارشناسانه تر و با مطالعه بیشتر فعالیت کنند.

این فعال سازمان های مردم نهاد غیردولتی گفت: اتفاقات چند سال اخیر در حوزه محیط زیست باعث شد واکنش خوبی از سوی فعالان اجتماعی صورت گیرد که در نهایت منجر به تشکیل چندین سازمان غیر دولتی در بخش محیط زیست شد و اکنون شاهد انعکاس صدای تشکل های محیط زیستی و میراث فرهنگی در سطح استان، ملی و فراملی هستیم.

وی افزود: انتظار می رود فعالان اجتماعی نسبت به حوادث اخیر پیش آمده در اهواز واکنش نسبت به تبعیض، توجه عادلانه به فرهنگ های استان، توجه به خشونت های اجتماعی را در دستور کار خود قرار دهند.

آل کثیر یاداور شد: می دانیم نابرابری اجتماعی موتور محرک خشونت و پرخاشگری است. قانون موظف است از طریق روش های حقوقی و جزایی با پرخاشگری و خشونت مقابله کند. اما باید توجه داشت که روش های قانونی عموما آمرانه هستند که هرچند ضروری به حساب می آیند اما نمی توانند به عنوان روش های اساسی در مبارزه با پرخاشگری به حساب آیند.

وی افزود: روش های قانونی در واقع ابزارهایی برای کنترل کوتاه مدت جامعه به حساب می آیند مثل قرص مسکن که فردی برای کاهش درد، مصرف می کند و فقط نشانه آسیب را از میان می برد.

آل کثیر توضیح داد: پرخاشگری هر روز جولان بیشتری در کشور و کوچه پس کوچه های کلانشهرها می دهد و چهره خشنی به سبک زندگی ما داده است. البته فعالیت های موثری در این حوزه انجام شده و متاسفانه از سوی صدا و سیمای خوزستان کمتر مورد عنایت قرار گرفته است.

او همچنین تاکید کرد: از مطالبات جدی تشکل های غیر دولتی، فضایی برای انعکاس آنان است. فعالیت تشکل ها باید دیده شود تا مردم حلقه های وصل خود با سازمان های مورد علاقه خود را بیایند.

وی با بیان اینکه از دیگر مطالبات سازمان های غیردولتی تسهیل در روند ثبت سازمان های مردم نهاد است افزود: اکنون مجموعه های فعالی در استان فعالیت می کنند که مجوز فعالیت ندارند و امیدواریم اداره کل امور اجتماعی استانداری در جذب این مجموعه ها که اغلب در شهرستان ها هستند اهتمام ویژه داشته باشد.

آل کثیر توضیح داد: ان جی او ها لازمه دنیای مدرن هستند و می توانند از هزینه ریالی و اجتماعی مبارزه با "بحران ها" بکاهند.
ما از آینده بیم داریم و احساس خطر می کنیم. ما به عنوان چشمان تیز بین و غیروابسته و از بابت بصیرت حرفه ای و مسئولیت دینی وظیفه نظارت داریم.

وی افزود: در پایان دو نکته را به استاندار و حضار عرض می کنم. مقرر شده بود که فرمانداران مشاوران محیط زیستی از سازمان های مردم نهاد انتخاب کنند که همچنان برخی از فرمانداران این موضوع را عملی نکردند. همچنین خبر خوش برای سازمان های مردم نهاد اینکه دومین خانه سمن های استان در شهرستان حمیدیه در آینده نزدیک افتتاح می شود.

 

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 911829
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.