آیت‌ا... سیدهاشم حسینی بوشهری روز پنجشنبه در دومین روز از برگزاری همایش بین المللی نکوداشت مقام علمی و فقهی قاضی سید نورا... شوشتری،در دانشگاه آزاد اسلامی شوشتر افزود:شهید ثالث در عمر با برکت خود با تاویل اهل باطل، منحرفان و کسانی که از روی جهل به دین و تشیع نسبت ناروا می زنند مقابله کرد و در دفاع از دین و تشیع بار سنگین مسئولیت را به عهده داشت.
وی با بیان اینکه هجرت عامل بقای دین است گفت: قاضی سید نورا... شوشتری در عمر خود چند بار به صورت اختیاری هجرت کرد و این هجرت ها منشا خیر و برکت بود، و به تبلیغ تشیع و بقای دین کمک کرد.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه ادامه داد:قاضی سید نورا... شوشتری عمرش را در دفاع از اعتقادات دینی سپری کرد و در سن ۳۵ سالگی به قاضی القضاتی منصوب شد.
به گزارش ایرنا همایش بین‌المللی قاضی سید نورا... شوشتری، صبح چهارشنبه با حضور جمعی از علما و اندیمشندان و شخصیت های علمی کشوری و استانی، در مسجد اعظم اهواز آغاز و بعدازظهر همان روز در سالن اجتماعات دفتر تبلیغات اسلامی خوزستان در اهواز ادامه یافت.
دﮐﺘﺮ ﺧﻮاﺟﻪ ﭘﯿﺮی، رییس ﻣﺮﮐﺰ ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠلی میکروفیلم نور هند، حجت الاسلام متقی از ﭘﮋوﻫﺸﮕﺎه ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻠﯽ اﻟﻤﺼﻄﻔﯽ، آیت ا... سید هاشم حسینی بوشهری، آیت ا... نمازی امام جمعه کاشان،
آیت ا... مقتدایی، دبیر دوم شورای عالی حوزه های علمیه کشور، آیت ا... بهشتی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ناجی، معاون پژوهش بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی و حجت الاسلام احتشام زیدی، استاد فقه مقارن از سخنرانان این همایش علمی دو روزه بودند.

** کتاب احقاق الحق شهید ثالث پس از چهار قرن هنور محل رجوع است
نایب رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم روز پنجشنبه در حاشیه این همایش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در شوشتر اظهارکرد: شخصیت مفاخر ارزشمند ما باید به نسل جدید معرفی شود و در این راستا این همایش بین المللی پس از گذشت بیش از چهار قرن از شهادت این عالم بزرگوار برگزار شده است.
آیت ا... سید هاشم حسینی بوشهری افزود:این همایش نقطه آغازی برای معرفی شخصیت و آثار این عالم مشهور است چرا که وی در مباحث اعتقادی و معرفتی برای نیاز امروز جامعه ما کتاب های مختلفی را به رشته تحریر درآورده است.
وی ادامه داد: این عالم ربانی از همه فرصت ها استفاده کرد و تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد و با وجود پذیرفتن مناصب اجتماعی لحظه ای در دفاع از اعتقادات و باورهای تشیع کوتاهی نکرد.
نایب رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود:پس از گذشت بیش از چهار قرن از شهادت وی اما هنوز طلاب برای تحکیم پایه های اعتقادی خود به آثار این عالم ارزشمند از جمله کتاب 'احقاق الحق' مراجعه می کنند.
نماینده ولی فقیه در خوزستان نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با قدردانی از تلاش مسئولان شهرستان شوشتر در برگزاری این همایش گفت:این همایش با استقبال با شکوه اقشار مختلف مردم شهرستان شوشتر برگزار شد که نشانه توجه به دین و علم در این شهر دارالمومنین است.
آیت ا... سیدمحمدعلی موسوی جزایری افزود: اختتامیه این کنگره قرار است در شهر قم برگزار شود که پیشنهادهای لازم برای استمرار این نشست ها ارایه شده است.
همایش دوروزه نکوداشت قاضی سیدنورا... شوشتری پنجم اردیبهشت در اهواز و ششم اردیبهشت در شوشتر برگزار شد.
قاضی سید نورا... شوشتری که به 'شهید ثالث' معروف است، در سال 956 قمری در شوشتر متولد شد.وی که در 23 سالگی برای تکمیل تحصیلات به مشهد مقدس رفته بود، پس از 13 سال به دلیل هجوم اتابکان به مشهد و با انگیزه تبلیغ مکتب اهل بیت (ع) به دعوت سیاست‌مداران هند به این دیار هجرت کرد و عصر بیداری را برای شیعیان هند به ارمغان آورد.
علامه شوشتری پس از 63 سال زندگی پرافتخار، سرانجام در نیمه شب 29 ربیع الآخر سال 1019 ه ق در شهر 'آگرا' در 200 کیلومتری دهلی پایتخت هند به درجه رفیع شهادت رسید. مرقد مطهر ایشان در یکی از خیابان‌های اصلی و قدیمی آگرا قرار دارد.
مصائب النواصب، الصوارم المهرقه، احقاق الحق و مجالس‌المؤمنین از جمله آثار شاخص این علامه جلیل‌القدر است.
گفتنی است در حاشیه این همایش نمایشگاه آثار و تالیفات قاضی سید نورا... شوشتری با حضور جمعی از مدعوین و شخصیت های علمی و حوزوی در اهواز برپاشد.
گفته شده علامه شهید قاضی سید نورا... شوشتری حدود 140 اثر را تالیف کرده است.
7159/6037
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.