رویا لقمانیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اگر بتوانیم به مردم آموزش دهیم چگونه از محیط زیست و آثار تاریخی خود پاسداری کنند، گام مهمی در نهادینه شدن فرهنگ احترام به تاریخ و طبیعت کشور برداشته ایم.
وی افزود: خوزستان کامل ترین آثار و بیشترین قدمت تاریخی را دارد ولی مردم خوزستان و به ویژه اهواز آن را در حاشیه زندگی خود قرار داده و نسبت به این ظرفیت ها همانند حوزه محیط زیست کم توجه هستند.
این بانوی دوچرخه سوار بازدید از نقاط باستانی و آثار تاریخی خوزستان را یکی از اهداف سفر خود عنوان و اضافه کرد: برخی آثار تاریخی شمال خوزستان مانند سرمسجد و بردنشانده که به سال های دور تاریخ در این سرزمین گواهی می دهند، در حال نابودی هستند و تلاشی برای نگهداشت آن ها انجام نمی شود.
وی ادامه داد: شهر تاریخی لور در اندیمشک با وجود این که 11 سال پیش ثبت ملی شده، زیر آب کانال رفته و زباله ها در آن به وفور ریخته می شود، بدون این که مردمی که اطراف این منطقه تاریخی زندگی می کنند، از ارزش آن اطلاع داشته باشند.
لقمانیان با اشاره به ضروت آموزش در بحث حفظ محیط زیست و میراث فرهنگی گفت: آگاهی دادن به ساکنان کنار یک بنا یا منطقه تاریخی، امری است که باید اتفاق بیفتد تا کمتر شاهد نابودی این داشته های ارزشمند شویم به همین دلیل تصمیم گرفتم در این آگاهی رسانی شریک شده و مردم را نسبت به ارزش این مناطق آگاه کنم.
نویسنده کتاب گام به گام از مازندران تا خلیج فارس ادامه داد: در این سفر با مردم به ویژه زنان صحبت می کنم تا به ارزش این آثار پی ببرند؛ ضمن این که تلاش می کنم با رفتار خود جرقه ای در ذهن اهالی زده و آنها را به پاسداری از محیط زیست و تاریخ خودشان ترغیب کنم.
وی بیان کرد: در سراسر استان تشکل های مردمی استقبال و برخورد خوبی داشتند ولی در شهر اهواز نتوانستم با انجمن های محیط زیستی ارتباط برقرار کنم.

**امیدوارم راه حلی برای ریزگردها پیدا کنیم
نویسنده کتاب گام به گام از البرز تا زاگرس با بیان این که برای لمس وضعیت مردم خوزستان به دلیل وقوع ریزگردها به این استان سفر کرده، تصریح کرد: در کنار خوزستانی ها هستم و امیدوارم سفرم توجه مسئولان کشوری را به این خطه بیشتر کند تا بتوانیم راه حلی برای ریزگردها پیدا کرده و نسبت به حل معضل ریزگردها و آلودگی هوا که هر روز مردم با آن درگیر هستند، گامی برداریم.
لقمانیان حمایت از محیط زیست را وظیفه همه افراد دانست و گفت: تکرار شرایط باعث بی تفاوتی مردم شده و محیط زیست را تحت الشعاع قرار می دهد در حالی که اگر مردم آگاه تر باشند و امید داشته باشند که می شود کاری کرد، می توان انتظار تغییر را داشت .
وی ادامه داد: مردم در بسیاری از نقاط جهان به سفر بدون اتومبیل(بادوچرخه) روی آورده اند و یکی از پیام های این سفر هم رساندن این پیام به مردم است که نیازی نیست برای هر رفت و آمدی از اتومبیل استفاده کنیم.
رویا لقمانیان از 20 سال پیش کوهنوردی را آغاز کرد و پس از چهار سال به پیاده روی و سپس به دوچرخه سواری و ایرانگردی روی آورد. این ورزشکار در سفرهای داخلی و خارجی خود تاکنون 110 هزار کیلومتر پیاده روی کرده و 90 هزار کیلومتر را رکاب زده است.
وی همچنین در المپیک 2008 چین، با پرچم صلح، پیاده از زاهدان به این کشور سفر کرد.
این بانوی دوچرخه سوار ایرانی تاکنون هشت بار از کرج تا تنکابن(نوار ساحلی ایران در شمال) را پیاده رفته تا پیام های مختلف خود از جمله آلودگی و اثرات آن و همچنین حفاظت از پلنگ مازندران به گوش مردم این منطقه و کشور برساند.
وی از نیمه بهمن به خوزستان امده و در حدود یک ماه شهرهای اندیمشک و دزفول، مسجدسلیمان، شوش، شوشتر، اهواز، آبادان و خرمشهر و ماهشهر و نوار ساحلی جنوب ایران را درنوردید تا پیام خود درباره ریزگردها و محیط زیست را به گوش مردم این استان و مسئولان کشور برساند.

7148/6002
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.