مدیر عامل شرکت برق منطقه ای خوزستان در چهارمین کنفرانس سراسری بهینه سازی مصرف انرژی الکتریکی، گفت: انتظاری که از این کنفرانس می رود این است که در پایان یک الگوی مصرف کار آمد را پیشنهاد کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، محمود دشت بزرگ با ارائه گزارشی از وضعیت برق خوزستان در دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار داشت: خوزستان ۱۵ درصد مصرف شبکه سراسری را دارد و از این لحاظ رتبه دوم را در کشور دارد، همچنین از لحاظ تولید برق رتبه اول و ظرفیت پست ها در کشور دوم است.

وی ادامه داد: امسال روز های با بالای ۴۷ درجه سانتیگراد با ۲۵ درصد رشد نسبت به تابستان ۹۵ به ۱۰۰ روز رسید و روز های بالای ۴۹ درجه با ۶۹ روز رشدی ۵۰ درصدی را نسبت به سال قبل نشان داد.

مدیر عامل شرکت برق منطقه ای خوزستان با بیان اینکه پشتیبان آرامش و آسایش مردم در این دمای بالا صنعت برق است، گفت: با هر افزایش درجه دما و تغییر پیک بار مصرف به دلیل استفاده از سیستم های سرمایشی فشار بیشتری به ساختار شبکه برق وارد می شود، که باید متناسب با این مصرف ها تولید و ظرفیت سازی در شبکه یا بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف شود.

دشت بزرگ بیان کرد: در بحث بین ظرفیت نیروگاهی و مصرف اختلاف داریم و برای جبران کاهش از شبکه مجاور کمبود های تولید را جبران کردیم.

وی تصریح کرد: در یک دهه از مصرف ۵۲۰۰ به ۸۲۰۰ مگاوات رسیدیم و سالانه ۳۵۰ مگاوات رشد مصرف داشتیم و با رشد ۶ یا ۸ درصدی در تابستان ۹۷ این ارقام افزایش خواهد یافت.

مدیر عامل شرکت برق منطقه ای خوزستان با تاکید بر بهینه سازی مصرف برق، گفت: ۶۰ درصد مصرف برق در بخش خانگی بوده و در کل ۷۰ درصد مصرف برق با مشارکت پذیری مصرف کنندگان و اصلاح الگوی مصرف قابلیت بهینه سازی را دارد، انتظار می رود که یکی از خروجی های این سمینار رسیدن به یک الگوی مصرف در این راستا باشد.

دشت بزرگ ادامه داد: باید وابستگی ۶۰ درصدی به نیروگاه های برق آبی را کاهش دهیم و یک جایگزین تجدید پذیر با حمایت های سیاسی مسئولین به جای این تجدید ناپذیر پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه برای ظرفیت سازی در پست، خط و نیروگاه های مصوب برای افق ۱۴۰۵ به ۳۴۴۵۷ میلیارد تومان سرمایه گذرای لازم است، تصریح کرد: سوال این است که آیا وزارت نیرو چنین پولی دارد که در اختیار ما قرار دهد، سوالی که چنین کنفرانس هایی باید جواب و راهکار جایگزینی برای آن داشته باشد.

مدیر عامل شرکت برق منطقه ای خوزستان با بیان اینکه مجوز ۶۰۰ مگاوات انرژی تجدید پذیر را صادر کردیم هر چند هنوز توفیقی هنوز حاصل نشده است، اظهار کرد: در برنامه ششم ۵ هزار مگاوات انرژی تجدید پذیر پیش بینی شده، انتظار این است همان طور که خوزستان ۱۵ درصد مصرف شبکه را بر عهده دارد ۱۵ درصد این انرژی های تجدید پذیر برنامه ششم در خوزستان تاسیس شود.

دشت بزرگ اظهار کرد: ضرروت بهینه‌سازی مصرف انرژی در دستگاه های اجرایی و صنایع را در سال گذشته دنبال کردیم که ۲۳۹ مگاوات کاهش در بخش صنعتی و کاهش ۳۰ درصدی مصرف در برخی از فیدرها به خاطر تعطیلی ادارات را داشتیم.

وی ادامه داد: بار پیک در سال نود و شش ۸۲۲۰ مگاوات بوده و بار پایه ۲۶۰۰ مگاوات است، این اختلاف ۵۶۲۰ مگاواتی به خاطر بار سرمایشی استفاده از وسایل خنک کننده است که باید ۱۰ درصد آن را کاهش دهیم، یک راه این است که برای پایداری شبکه ۳۳۰۰ میلیارد تومان برای احداث تولید نیروگاهی و توسعه شبکه به کار ببریم و راه دیگر این است که با ۶۵۰ میلیارد تومان از طریق جایگزینی کولرهای گازی با برچسب انرژی A به این کاهش ۱۰ درصدی در مصرف بار سرمایشی برسیم.

مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای خوزستان اضافه کرد: کانون‌های بحرانی گرد و خاک در خوزستان معادل ۲۸۰ هزار هکتار است، اگر تنها ۱۰ درصد از این اراضی را به احداث نیروگاه‌های خورشیدی (معادل ۲۸ هزار هکتار) اختصاص دهیم به ظرفیتی ۱۴هزار مگاواتی که معادل کل ظرفیت نیروگاهی نصب شده خوزستان است در شبکه خواهیم داشت.

دشت بزرگ تصریح کرد: لازمه احداث نیروگاه های خورشیدی در این کانون‌های ریزگرد این است که در یک بازه ۳ ساله وزارت‌نیرو تنها مجوز احداث نیروگاه خورشیدی را برای خوزستان صادر کند، درست است که درخواست مشکلی است اما شرایط خوزستان بحرانی است و نیازمند نگاهی ویژه برای رهایی از بحران گرد و خاک و افزایش ظرفیت برق به شیوه‌های نوین است.

وی گفت: برای کاهش مصرف انرژی ضرورت تصویب و اجرای مصوبات خاص توسط دولت برای الزام نهادهای دولتی برای کاهش مصرف انرژی با همکاری مسئولان ارشد استانی احساس می شود، لازم است برای فرهنگ سازی و ترویج مدیرت بهینه سازی مصرف بین اقتصاد تولید برق و اقتصاد مشترکین پلی زده شود.

چهارمین کنفرانس سراسری بهینه‌سازی مصرف انرژی الکتریکی توسط دانشگاه شهید چمران اهواز و انجمن مهندسی برق الکترونیک ایران- شاخه خوزستان روزهای ۸ و ۹ اسفندماه در این دانشگاه با حمایت صنعت آب و برق خوزستان و دیگر شرکت‌ها با حضور دانشجویان، اساتید و متخصصان صنعت برق در حال برگزاری است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.