حسن کریمی روز دوشنبه در چهارمین همایش سراسری 'بهینه سازی مصرف انرژی' در دانشگاه شهید چمران اهواز از تلفات سالانه چهار میلیارد کیلو وات ساعت انرژی درخوزستان خبر داد و اظهار کرد: تلفات انرژی در شرکت توزیع برق اهواز 1.5 میلیارد و در توزیع برق خوزستان 2.5 میلیارد کیلو وات ساعت بوده و نیاز است تا به سمت استفاده از انرژی های تجدیدپذیر گام برداریم.
وی افزود: سهم کشور در انرژی های بادی و خورشیدی بسیار اندک بوده و باید تبدیل تهدید به فرصت در خوزستان جدی گرفته شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز یادآور شد: هم اکنون انرژی ساختمان شرکت توزیع برق اهواز که معادل 15 کیلووات است، از طریق انرژی خورشیدی تامین می شود و انتظار می رود دیگر شرکت ها و ادارات مهم استان نیز به این سو گام بردارند.
وی گفت: مصرف انرژی این شهر در سال 86 یک هزار و 686 مگاوات بوده که با یک رشد 4.9 درصدی در سال 96، به 2 هزار و 513 مگاوات رسید.
کریمی ادامه داد: پیک بار تابستان شهر اهواز 2 هزار و 513 بوده و از خرداد تا شهریور این شهر انرژی بالای 2 هزار مگاوات را تجربه کرده و پیک زمستانه آن 500 مگاوات است.
وی افزود: از سال 91 تا 96 متوسط مصرف مشترکان اهوازی بیش از 20 درصد به 12 هزار کیلووات ساعت افزایش داشته که رتبه نخست کشوری است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز با اعلام پیش بینی افزایش یک هزار مگاواتی بار در شبکه برق اهواز در سال آینده ادامه داد: 503 مشترک بانک و 500 مسجد شهر اهواز با صرفه جویی چهار کیلووات انرژی، هر کدام(هر یک از این مجموعه ها) می توانند بیش از 2 مگاوات انرژی را در پیک بار سال آینده کاهش دهند.
وی گفت:در سال 96 بیش از 60 مگاوات انرژی برق توسط شرکت های خوزستان تولید و 80 مگاوات انرژی با تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات ذخیره شد که به پیک بار تابستانه کمک کرد.
کریمی بیان کرد: امسال علاوه بر شرکت های یاد شده، چندین شرکت دیگر نیز آمادگی خود را برای تولید برق اعلام کرده اند که با در نظر گرفتن آنها، 15.6 مگاوات انرژی به انرژی تولید شده خوزستان اضافه خواهد شد.
وی با اشاره به ارتباط مستقیم بین گرد و غبار و میزان مصرف انرژی در اهواز گفت: افزایش بروز گرد و غبار منجر به افزایش مصرف انرژی می شود با این حال با مدیریت مصرف می توان گرد و غبار را کاهش داد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز با اشاره به تاثیر اقدامات صورت گرفته در شرکت توزیع برق اهواز بر روی خاموشی ها در این شهر عنوان کرد: متوسط زمان خاموشی برای برخی کشورهای جهان مانند کره یا ژاپن زیر 10 دقیقه و در برخی شرکت های توزیع برق کشور زیر 100 دقیقه است این در حالی است که این رقم برای شهر اهواز بالای 2 هزار دقیقه بوده که امسال به زیر یک هزار دقیقه رسیده است.
گفتنی است شهر اهواز، پس از تهران دومین پیک بار مصرف انرژی کشور را با 2 هزار و 513 مگاوات انرژی دارد.
این شهر با تولید روزانه یک میلیون بشکه نفت، رتبه دوم حاشیه نشینی کشور را داشته و برای سال های متمادی رکورد دار آلوده ترین و گرم ترین شهر جهان بوده است.
شهر اهواز پارسال، 49 روز با دید کمتر از پنج هزار متر را تجربه کرد که 11 روز آن گرد و غبار با منشا داخلی، 28 روز آن با منشا خارجی و پنج روز نیز با منشا داخلی و خارجی رخ داد.
به گفته مدیرعامل شرکت توزیع برق اهواز، از بهمن گذشته تاکنون بیش از 550 هزار مقره در شهر اهواز شسته شده در حالی که در گذشته متوسط مصرف مقره برق در شهر اهواز تنها سه هزار عدد بوده است.
چهارمین همایش سراسری 'بهینه سازی مصرف انرژی' روزهای ٨ و٩ اسفند در دانشکده علوم با حضور مسئولان کشوری و استانی در حال برگزاری است.
گفتنی است از بیش از ١٤٠ مقاله ارسال شده به این همایش سراسری، ٩٠ مقاله شامل ٥٥ سخنرانی و ٣٥ پوستر پذیرفته شد و در پایان این همایش نیز از ١٠ مقاله برتر نیز تقدیر می شود.
7148 /6037
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.