به گزارش خبرآنلاین و به نقل از روابط عمومی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب: مهندس بیژن عالی پور گفت: این پروژه ها شامل احداث فاز نخست واحد نمکزدایی اهواز متمرکز، احداث واحد نمکزدایی بی بی حکیمه 1، احداث واحد نمکزدایی گچساران3، احداث واحد نمکزدایی هفتکل/ نفت سفید،  توسعه نمکزدایی مارون1 ،توسعه و تجهیز  واحدهای نمکزدایی اهواز2 و 3 و4، احداث واحد نمکزدایی رگ سفید 1 ، احداث واحد نمکزدایی اهواز2 بنگستان هستند که پس از تکمیل و راه اندازی و تایید عملکرد 72 ساعته تحویل شرکت های بهره بردار شد.

وی تصریح کرد: راه اندازی این پروژه ها علاوه بر افزایش تولید موجب تثبیت تولید، ارتقاء کیفیت‌ نفت‌خام تولیدی، افزایش مانور عملیاتی، رفع محدودیت تولید و همچنین امکان ترخیص تأسیسات قدیمی بدون تحمل بار کاهشی جهت انجام تعمیرات اساسی گردیده است.

فاز نخست واحد نمکزدایی 220 هزار بشکه ای اهواز متمرکز

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب درباره واحد نمکزدایی اهواز متمرکز توضیح داد: این واحد بزرگترین مجتمع و تاسیسات نمکزدایی کشور است که ظرفیت فرآورش روزانه بیش از ٢٢٠ هزار بشکه نفت نمکی را دارد که فاز نخست آن با ظرفیت 110 هزار بشکه در روز در مدار عملیات قرار گرفت.

وی با اشاره به روند رو به افزایش میزان نفت نمکی در میدان آسماری اهواز افزود: با راه‌اندازی این واحد ظرفیت لازم برای استمرار تولید نفت با کیفیت از میدان اهواز آسماری فراهم می شود.

احداث کارخانه نمکزدایی در بی بی حکیمه یک

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب اظهار داشت: کارخانه نمکزدایی بی بی حکیمه یک با هدف فرآهم آوردن امکانات و تسهیلات مورد نیاز فرآورش نفت نمکی میادین اقماری بی بی حکیمه شامل سولابدر، چلینگر، گرنکان کیلورکریم و چهار بیشه، نرگسی و نیز مازاد نفت نمکی بی بی حکیمه طراحی و احداث شد.

وی گفت: با توجه به تولید نفت نمکی این میادین ظرفیت بیشتری نسبت به ظرفیت موجود جهت فرآورش نفت نمکی چاه ها مورد نیاز می باشد لذا به منظور نگهداری سقف تولید، احداث یک واحد نمکزدایی به ظرفیت 55 هزار بشکه در روز  در جوار واحد بهره برداری بی بی حکیمه1 انجام شد.

احداث واحد نمکزدایی شماره 3 گچساران

مهندس عالی پور درباره احداث احداث واحد نمکزدایی شماره 3 گچساران گفت: این واحد با ظرفیت 110 هزار بشکه در روز برای فرآورش نفت نمکی واحد بهره برداری شماره3 و نیز بخشی از نفت نمکی واحد بهره برداری شماره4 گچساران طراحی و احداث گردید.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به کاهش ضخامت ستون نفتی مخزن، چاه های تولیدی به سوی نمکی شدن پیش می روند که با احداث تسهیلات نمکزدایی دبی تولیدی تثبیت گردید.

احداث واحد متمرکز نمکزدایی هفتکل و نفت سفید

مهندس عالی پور احداث یک واحد نمکزدایی به ظرفیت 45 هزار بشکه در روز در جوار واحد بهره برداری جدید هفتکل را از دیگر طرح های مهم این شرکت عنوان کرد و گفت: این واحد به منظور فرآورش نفت نمکی میادین نفتی هفتکل و نفت سفید و تثبیت دبی تولیدی آن ها اجرا شده است.

وی در ادامه گفت: از دیگر پروژه های راه اندازی شده در بهمن ماه امسال توسعه و تجهیز نمکزدایی مارون1 ، توسعه و تجهیز  واحدهای نمکزدایی اهواز2 و 3 و4، احداث واحد نمکزدایی 55 هزار بشکه ای رگ سفید 1 و احداث واحد نمکزدایی 30 هزار بشکه ای اهواز2 بنگستان است که به منظور بهبود کیفیت فرآورش نفت نمکی و جلوگیری از کاهش تولید نفت میدان های مارون و اهواز اجرا شده اند.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در پایان از تلاش و کوشش شبانه‌روزی همه کارکنان دست‌اندرکار اجرا و راه اندازی این پروژه ها که در راستای اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی و رونق اقتصادی کشور و تحقق اهداف سازمان سهیم بوده اند قدردانی کرد.

46

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 870578
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.