به گزارش ایرنا غلام رضا شریعتی جمعه در جلسه شورای اشتغال شهرستان بندرماهشهر با تآکید بر توسعه اشتغال زایی اظهار کرد: اصلی ترین مسئله در کشور در بین مسئولان بحث اشتغال به ویژه اشتغال جوانان است.
وی گفت:امسال نیز سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نام گذاری شده است و باید تمام امور درباره این مسائل رقم بخورد.
وی اظهار کرد: دولت برای تحقق این مسئله تمام امکانات خود را به میدان آورده است که بتواند زمینه لازم را فراهم کند و گام های موثری برای توسعه صادرات ایجاد کند.
وی افزود: یکی از نقاط استراتژیک استان که ظرفیت های ارزشمندی دارد شهرستان بندرماهشهر است، مسوولان شهرستان باید بتوانند مشکلات اشتغال شهرستان های نزدیک به خود را حل کنند .
استاندار خوزستان با بیان اینکه شهرستان بندرماهشهر دومین بندر صادراتی استان را در خود جای داده است خاطرنشان کرد: 44 درصد تولیدات پتروشیمی کشور در این منطقه است.
وی گفت: کشاورزی و صیادی، بندرتجاری همه ظرفیت های مهم این منطقه می باشند، ظرفیت گردشگری و ورزش های آبی نیز به مقدار قابل ملاحظه ای در این شهرستان توسعه پیدا کرده است .
وی اضافه کرد:باید بخش خصوصی را حمایت کنیم که به تدریج محصولاتی با کیفیت بالا تولید کنند و ضرورت دارد مسئولان صنایع و بنادر دیدگاه خود را تغییر دهند تا شهرستان را از لحاظ اقتصادی متحول کرده و بلکه محرک اقتصادی منطقه نیز باشند.
شریعتی انتقال سپرده های شرکت های صنایع پتروشیمی را از بانک های خارج از استان به بانک های منطقه ، راه خروج از رکود سرمایه گذاری در منطقه عنوان کرد و گفت: بانک ملی در استان نیز اعلام آمادگی کرده است که یک شعبه اختصاصی برای سپرده های صنایع پتروشیمی با تمامی قابلیت ها راه اندازی کند و تفاهم نامه ای نیز قرار است با سازمان اقتصادی کوثر بسته شود که مسائل کشاورزی و شیلات را در شهرستان های مختلف استان در برمی گیرد تا تسهیلات مناسبی در این خصوص ارائه شود.
شریعتی در ادامه به سرمایه گذاری های انجام شده برای توسعه اشتغال در استان خوزستان اشاره کرد و افزود: شهرک انرژی امیدیه و فاز دو منطقه ویژه نیز در دست اقدام است و با سازمان محیط زیست نیز رایزنی هایی صورت گرفته است که موانع این سرمایه گذاری برداشته شود.
وی اظهار کرد: اجرای 70 طرح پایین دستی در حوزه صنایع پتروشیمی تحول قابل ملاحظه ای در ایجاد اشتغال در منطقه رقم خواهد زد.
موسی حیدری رئیس شیلات شهرستان بندرماهشهر نیز در این جلسه گفت: با وجود توسعه صنعت و ورود پساب های شرکت های پتروشیمی به خوریات باعث از بین رفتن و تخریب زیستگاه های آبزیان و از بین رفتن حرفه صیادی و افزایش بیکاری شده است.
حیدری افزود :قبل از احداث صنایع عظیم پتروشیمی حرفه اصلی مردم ماهشهر کشاورزی و صیادی بوده است که با وجود بیش از 70 خور اصلی و فرعی بندرماهشهر را به یکی از متنوع ترین گونه های آبزی و جانوری در خلیج فارس تبدیل کرده و به یقین می توان گفت که خوریات ماهشهر یکی از مهم ترین نوزادگاه آبزیان می باشد .
وی افزود: در دهه 70 این شهرستان با داشتن بیش از 550 فروند شناور صیادی و صید استحصالی حدود 14 هزار تن در سال بیش از پنج هزار و 200 نفر اشتغال زایی داشته است که در حال حاضر رو به بیکاری هستند.
رئیس شیلات شهرستان بندرماهشهر در ادامه دلیل اصلی رکود حرفه صیادی در بندرماهشهر را وجود صنایع پتروشمی برشمرد و گفت: ورود پساب های شرکت های پتروشیمی به خوریات باعث از بین رفتن و تخریب زیستگاه های آبزیان شده است .
حیدری در پایان خاطرنشان کرد: امروز نسل صیادی در شهرستان بندرماهشهر رو به تعطیلی است که اگر در جهت توسعه زیرساخت های شیلات و احیا و بازسازی ذخایر چاره اندیشی نشود، درآینده نه چندان دور شاهد حذف صیادان از اشتغال مولد شهرستان خواهیم بود و خانوارهای بسیاری با مشکلات معیشتی مواجه خواهند شد.
به گزارش ایرنا نشست شورای اشتغال شهرستان ماهشهر عصر جمعه با حضور استاندار و مسئولان محلی این شهرستان در فرمانداری بندر ماهشهر برگزار شد .
9858/7165
خبرنگار: آمنه محتشمی ** تنظیم : حمیدرضا ترابی فرد **
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.