بدر سودانی پنج شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا با اشاره به ماده 66 قانون آیین دادرسی کیفری ناظر به حق شکایت از اخلالگران در محیط زیست برای شهروندان ، افزود: شهروندان می توانند به صورت مستند از فعالیت های غیرقانونی عاملان ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم کارون و شرکت ها و بیمارستان هایی که فاضلاب خود را به رودخانه کارون می ریزند ،شکایت کنند .
وی با اشاره به اینکه قوانین وضع شده توسط قانونگذار در راستای احیای حقوق شهروندی است گفت: براین مبنا شهروندان نیز باید از حقوق خود مطلع و برای احقاق و رعایت آنها اقدام و پیگیری کنند.
سودانی با تصریح به اینکه با پیگیری مستمر می توان به نتیجه مطلوب برای حفظ محیط زیست رسید، یادآورشد: ریختن فاضلاب به درون رودخانه خلاف مقررات است اما برخی از این شرکت ها تمایلی به هزینه کردن برای تصفیه و یا انتقال فاضلاب خود ندارند.
وی درخصوص نقش وکلا و حقوقدانان در حفظ محیط زیست یادآور شد: وکلا باید همگام با مردم در این زمینه فعالیت کنند زیرا درقبال حفظ محیط زیست مسئولیت قانونی دارند.
رییس کانون وکلای خوزستان یادآور شد: بر این عقیده ام که اگر علیه چند مورد از مخلان محیط یست رای صادر شود سایر این افراد و شرکت ها نیز در رفتارهای خود تجدید نظر خواهند کرد.
وی افزود: برخی از صنایع بزرگ استان به دلیل عدم هزینه برای حفظ محیط زیست، جان میلیون ها انسان را به خطر می اندازند و کسی از آنها شکایت نمی کند.
سودانی در پاسخ به این پرسش که آیا تاکنون شکایت شهروندان از مخلان محیط زیست منجر به صدور رای شده گفت: حدود پنج سال پیش شکایت هایی علیه چند شرکت مطرح و رای نیز صادر شد اما پس از مدتی این روند به فراموشی سپرده شد، کاهش مشکلات زیست محیطی در استان نیازمند یک حرکت مستمر است.
وی در پاسخ به پرسش دیگری که آیا وکیل تخصصی حوزه محیط زیست در خوزستان وجود دارد توضیح داد: درحال حاضر وکیلی که به صورت تخصصی در حوزه محیط زیست فعالیت کند نداریم اما باتوجه به مشخص بودن طرح ها و نوع تخریب های زیست محیطی و نص قانون، وکلا می توانند از شکایت های شهروندان در این خصوص دفاع کنند.
9887/6002
خبرنگار: ندا رضاپور**انتشار: کبری آقازری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.