به گزارش ایرنا شکراله سلمان زاده یکشنبه در نشست شورای سلامت در سرسرای اداری استانداری خوزستان اظهار کرد: سرطان دومین دلیل مرگ و میر پس از بیماری های قلبی و عروقی در کشور است و جایگاه بالایی در علل مرگ و میر در کشور و خوزستان دارد.

** افزایش تعداد موارد سرطان در سال های آینده
وی افزود: موارد بروز سرطان در کشور نسبت به بروز جهانی کمتر است اما به نظر می رسد به دلیل تغییرات در سبک زندگی، تعداد موارد در سال های آینده بیشتر شود.
وی با تاکید بر اینکه 40 درصد موارد سرطان قابل پیشگیری است گفت:پیشگیری و تشخیص در مراحل اولیه در کاهش موارد سرطان مهم است و تعداد زیادی از موارد بروز این بیماری با تغییر در سبک زندگی قابل پیشگیری و همچنین در صورت تشخیص زودهنگام قابل درمان قطعی است.
رییس مرکز بهداشت خوزستان افزود:باید علایم هشدار دهنده را به مردم آموزش دهیم که همان تشخیص زودهنگام است.
وی ادامه داد: افزایش وزن، مصرف قلیان، عوامل محیطی مانند آلودگی محیطی در بروز سرطان موثر است.
سلمان زاده اظهار کرد: ایران جزو بدترین کشورها در مصرف چربی ترانس است و بیش از 90 درصد زنان و بیش از 80 درصد مردان تحرک فیزیکی ناکافی دارند.

** خوزستان دومین استان در مصرف فست فود
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خوزستان گفت: خوزستان بدترین استان از نظر مصرف فست فود است و مصرف آن پس از هرمزگان در کشور رتبه دوم است.
وی ادامه داد: چهار تا پنج درصد زنان و 25 تا 30 درصد مردان خوزستان دخانیات استعمال می کنند.
سلمان زاده با اشاره به لزوم اجرای برنامه جامع ملی کنترل سرطان گفت: اجرای این برنامه نشان می دهد که اگر ما به وظایف خود عمل کنیم تا 15 سال آینده از مرگ بیش از 35 هزار نفر و ابتلای 15 هزار نفر جلوگیری می کنیم.
رییس مرکز بهداشت خوزستان افزود: منابع تکمیل مراکز تیپ یک سرطان در اهواز، مسجدسلیمان، رامهرمز ، ایذه و شوشتر باید تامین شود.

** همزمانی آنفلوآنزای پرندگان و انسانی گونه جدید آنفلوآنزا تولید می کند
وی در ادامه در خصوص بیماری آنفلوآنزای انسانی گفت: برای پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای انسانی تزریق واکسن در گروه های پرخطر لازم است که این گروه ها شامل زنان باردار، افراد مسن ، کودکان زیر پنج سال، افراد دارای نقص ایمنی از جمله مصرف کننده های کورتون، مبتلایان به عفونت اچ آی وی و یا بیماری سرطان، بیماران مزمن داخلی و یا افراد مصرف کننده قرص آسپرین به شکل مزمن است.
سلمان زاده با بیان اینکه تزریق واکسن در هر زمان برای گروه های پرخطر موثر است افزود:همزمانی
بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با آنفلوآنزای انسانی خطرناک است و ممکن است گونه های جدید آنفلوآنزا تولید کند.

** تاکید بر داشتن پیوست سلامت طرح های بزرگ توسعه ای
سلمان زاده بر موضوع داشتن پیوست سلامت طرح های بزرگ تاکید کرد و گفت: پیوست سلامت مجموعه ای از دستورالعمل ها است که اثرات طرح های مختلف برسلامت را ارزیابی کرده تا خطرات سلامت برای مردم حذف یا کاهش یابد که اجرای آن برای طرح های بزرگ توسعه ای لازم است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: انتظار می رود تمام ارگان هایی که قصد اجرایی کردن پروژه هایی از جمله طرح های نیروگاه گازی سیکل ترکیبی هسته ای، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، طرح های خدماتی و صنایع سنگین، کشاورزی، و زیربنایی مانند فرودگاه و سد را دارند پیش از اجرا گزارش پیوست سلامت داشته باشند.
3004/ 6037
خبرنگار: خاطره غفاری ** انتشار دهنده: عبدالحمید راجی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.