رضا رضایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درخصوص بحث مسئولیت های اجتماعی شرکت هایی مانند نفت، حفاری، نیشکر در آموزش اظهار کرد: فضاهای آموزشی نیاز به توجه بیشتر دارند و اگر این شرکت ها بتوانند حضور پر رنگ تری در این زمینه داشته باشند، تاثیرگذار خواهد بود بنابراین انتظار ما این است که صنایع استان توجه بیشتری به این موضوع داشته باشند.
وی ادامه داد: با شرکت توسعه نیشکر رایزنی هایی شده و در حال حاضر دو مدرسه در شهرستان باوی و دو مدرسه در شهر شادگان توسط این شرکت در حال ساخت است با این حال انتظار می رود حضور موثرتری در بحث مسئولیت های اجتماعی داشته باشد.
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان درخصوص میزان مشارکت صنایع نفت و حفاری در بحث ساخت یا بازسازی مدارس گفت: مدیریت طرح کمک به مناطق محروم، امسال حدود 320 میلیارد ریال برای ساخت مدارس آموزشی به استان ابلاغ کرده ولی در سطح استان، این شرکتها خیلی ورود نکرده اند.
وی ادامه داد: توقع این است با توجه این که خوزستان یک استان نفت خیز است و بسیاری از مناطق درگیر بحث فضاهای آموزشی از منابع عظیم نفت برخوردار هستند، صنایع استان در حوزه مسئولیت های اجتماعی کمک بیشتری کنند.

** 20 درصد کلاس های درس استان فاقد استحکام
رضایی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در بحث فضاهای آموزشی عنوان کرد: در سه سال گذشته بیش از 300 فضای آموزشی با اعتبارات ملی و تملک دارایی استان به بهره برداری رسیده و حدود یک هزار و 200 کلاس درس ساخته یا بازسازی و به مجموعه کلاس های موجود در استان اضافه شده است.
وی ادامه داد: بحث برچیدن مدارس کانکسی نیز در حال پیگیری است و در مناطق محروم و صعب العبور عشایری مدارس خوبی ساخته شده است.
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان در بحث احداث فضاهای ورزشی گفت: هشت استخر دانش آموزی کلنگ زنی شده که تاکنون یکی از آن ها به بهره برداری رسیده و پیش بینی می شود سه استخر تا پایان سال و چهار استخر دیگر نیز در سال آینده مورد بهره برداری قرار گیرند.
وی درخصوص کمبودهای موجود در مدارس استان بیان کرد: بیش از 20 درصد کلاس های درس استان استحکام بنای لازم را ندارند و باید پس از تخریب، مورد بازسازی قرار گیرند.
رضایی با بیان این که حدود 29 درصد مدارس استان خطرساز هستند و نیاز به بازسازی دارند، یادآور شد: برای ساخت این تعداد کلاس درس اعتبار زیادی نیاز است و با این شرایط و اعتبارات و منابع امکان پذیر نیست که با توجه به محدودیت دولت در بحث تامین و تخصیص اعتبار، تلاش کردیم تا از ظرفیت خیرین مدرسه ساز استان کمک بگیریم.
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان با اشاره به افزایش 100 درصدی اعتبارات نوسازی مدارس استان در سال 96، عنوان کرد: سال گذشته 750 میلیارد ریال اعتبار برای نوسازی مدارس استان در نظر گرفته شده بود که امسال پیش بینی شده این رقم به بیش از 140 میلیارد ریال برسد.
وی ادامه داد: این منابع برای نوسازی و بازسازی مدارس استان در نظر گرفته شده ولی تاکنون تمام این اعتبارات تخصیص نیافته است.
رضایی گفت: حدود 45 میلیارد اعتبار از منابع ملی در قالب اسناد خزانه مصوب و به بحث فضاهای آموزشی استان تخصیص داده شده که پیش بینی می شود تا یک ماه آینده نقد شده و در جهت ارتقای استانداردهای فضاهای آموزشی استان هزینه شود.
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان با تاکید بر این که حل مشکل فضاهای آموزشی استان نیاز به عزم ملی دارد، اظهار کرد: حدود 20 هزار کلاس درس باید در استان ساخته شود تا به استاندارد مطلوب برسیم و اگر بخواهیم به متوسط کشور برسیم، حدود 5 هزار کلاس درس نیاز داریم که اعتبارات بسیار زیادی را می طلبد.
وی ادامه داد: رفع این مشکلات هزینه زیادی را می طلبد به شکلی که اگر چندین سال اعتبارات عمرانی خوزستان تنها به بحث آموزش تخصیص یابد، در آن صورت می توان مشکلات فضاهای آموزشی استان حل کرد.

**اولویت سازمان نوسازی با ساخت، بازسازی و بحث انشعاب مدارس جدید استان است
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان درخصوص مشکل برق برخی مدارس استان و بحث دیماند برق آن ها توضیح داد: امسال با کمبود منابع مالی روبرو بوده ایم از این رو با دستور استاندار، دستگاه های خدمات رسان مانند برق منطقه ای و آب استان در بحث مدارسی که ابتدای مهرماه امسال به مرحله بهره برداری رسیده بودند و توان پرداخت حق انشعاب آن ها را نداشتیم، انشعاب را برقرار کردند تا پس از تخصیص اعتبار، این طلب را پرداخت کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر انشعاب تمام مدارس اهواز وصل شده و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد و اگر اگر مشکلی در این زمینه باشد، پیگیر می شود ولی بحث تغییر برق سه فاز به دیماند تنها پس از تخصیص منابع صورت می گیرد.
رضایی تاکید کرد: اولویت ما ساخت و نوسازی و بحث انشعاب مدارس جدید استان است بنابراین دیماند سازی برق یا تجهیزات در اولویت بعدی است.
وی با بیان این که باید اعتبارات ویژه برای بحث تجهیزات مدارس در نظر گرفته شود، گفت: حدود 35 هزار کلاس درس در استان وجود دارد که بخش زیادی از آن ها نیاز به سیستم های سرمایشی دارند ولی منابع ما به آن اندازه ای نیست که مشکل تمام این کلاس ها را حل کنیم بنابراین تلاش داریم تا با توان مالی موجود، بتوانیم این مشکلات را حل کنیم.
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان بیان کرد: سالانه بین 15 تا 20 هزار میز و نیمکت برای استان مدارس تهیه می شود و به ازای از گردونه خارج شدن هر میز و نیمکت، 40 هزار میز و نیمکت در سال نیاز داریم به همین دلیل بحث مراقبت و نگهداری از تجهیزات اهمیت زیادی دارد.
6002حبرنگار : سپیده اسکندری **انتشار : کبری آقازری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.