به گزارش ایرنا به نقل از مناطق نفت خیز جنوب، بیژن عالی پور پس از بازبینی اقدامات انجام شده در شبانه روز گذشته، در نشستی با حضور مدیران و مسوولان کارگروه های اجرایی، آخرین مراحل فراهم سازی تمهیدات و مقدمات عملیات اصلی را مورد بررسی قرار دادند.
وی عنوان کرد: با تلاش‌های انجام شده در سریع ترین زمان ممکن، سامانه انتقال و انباشت آب به محل چاه آماده شده است.
مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: این سامانه شامل 2 ایستگاه پمپاژ، 5 خط لوله چهار، 6 و هشت اینچ، یک استخر 130 هزار بشکه ای به علاوه پمپ های سه گانه جدال با آتش (فایر فایتینگ) و خطوط انتقال لوله انتقال آب به اتاقک های مخصوص پرسنل آتش نشانی برای آب افشانی و ایجاد تونل آب روی نیروها و ادوات مهار چاه است.
وی افزود: علاوه بر این یک استخر کمکی به همراه 32 دستگاه تانکر آب رسان برای جبران احتمالی ورود و خروج آب استخر اصلی پیش بینی شده است تا در حین عملیات هیچ گونه مشکلی از بابت کم بودن آب وجود نداشته باشد.
عالی پور بیان کرد: بخش دیگری از تصمیمات جلسه عملیاتی چهاردهمین روز عملیات مهار چاه ، به اصلاح، تعریض و زیرسازی جاده های متعدد منتهی به چاه 147، لوکیشن چاه های کمکی و محل های تردد کامیون های آب مربوط می شد؛ بر این اساس مقرر شد با توجه به پرتردد بودن مسیر منتهی به چاه و امکان بارش باران در روزهای آینده، این مسیر به تناسب ماشین آلات سنگین و وضعیت بارانی، تعریض، خاکبرداری، زیرسازی و تسطیح شود.
در بازدید امروز مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیزجنوب، سرعت پیشرفت کار احداث لوکیشن C خوب ارزیابی و پیش بینی شد در موعد مقرر برای استقرار و نصب دکل آماده شود. همچنین پیش بینی شد لوکیشن A نیز با توجه به تعریض و اصلاح شیب جاده؛ حداکثر تا روز 25 آبان به اتمام رسیده و برای استقرار دکل مهیا شود.
در محوطه چاه 147 و محل اصلی عملیات نیز آخرین مراحل دفن 2 لوله 14 اینچ، نصب انشعاب ها و چندراهه ها (منیفولدها)ی آب و تعیین و جانمایی اتاقک‌های آب افشانی (شلترها) و تسطیح و آماده سازی محوطه مانور آی تی واگن در حال انجام است.
در نشست جمع بندی پیشرفت کار برنامه مهار چاه، اعلام شد بخش بعدی عملیات، در روزهای آینده، حمله به آتش با هدف برداشتن بقایای دکل 95 و پاکسازی کامل اطراف دهانه چاه با استفاده از چنگگ متصل به دستگاه اتی واگن خواهد بود.
انتظار می رود با کنار زدن آهن آلات آوار شده روی دهانه چاه، شعله آتش حالت عمودی پیدا کرده تا حدی از دهانه چاه فاصله بگیرد.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در پایان برنامه بازدید روزانه خود از منطقه عملیاتی چاه رگ سفید 147 ، حمیت و تلاش تمامی کارکنان حاضر در عملیات، را قابل ستایش برشمرده و نشان دهنده آمادگی آنان برای خدمت بی منت به اعتلای کشور و مجاهدت در حساس ترین صحنه های صیانت از صنعت نفت دانست.
دکل حفاری 95 فتح شرکت ملی حفاری ایران مستقر روی چاه شماره 147 میدان رگ سفید یکشنبه هفتم آبان 96 بر اثر فوران گاز چاه 147 رگ سفید دچار آتش سوزی شد. در این حادثه 2 نفر از کارکنان شرکت ملی حفاری جان باختند.
میدان نفتی رگ سفید واقع در محدوده گچاساران و یکی از میدان‌های بزرگ نفتی است که در بین میدان‌های نفتی بی‎بی حکیمه (در جنوب شرق)، پازنان (در شمال شرق)، رامشیر (در شمال غرب)، زاغه - هندیجان- بهرگانسر و تنگو (در جنوب غرب) محصور شده است.
این میدان در سال ١٣٣٠ شمسی کشف و تولید از آن از سال 1345 آغاز شد. بهره برداری از بخش غربی میدان (رگ سفید-١) توسط شرکت نفت و گاز آغاجاری و بهره برداری از بخش شرقی میدان (رگ سفید-2) توسط شرکت نفت و گاز گچساران انجام می‌شود.
7164/6002
خبرنگار: عاطفه جوادی**انتشار: کبری آقازری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.