به گزارش ایرنا دکتر ناصر شمس چهارشنبه در آئین بهره برداری از سه طرح در دانشکده فنی و حرفه ای اهواز اظهار کرد: هرم آموزشی عالی کشور باید برعکس شود و نگاه در دانشگاه فنی و حرفه ای کشور به ارائه و راه اندازی رشته های ارشد و دکترای دوره های تحصیلات تکمیلی نیست بلکه جهت گیری تربیت تکنسین و پیوند با آموزش و پرورش با صنعت است که روند کندی دارد.
وی افزود: هرساله دانشگاه ها تعداد زیادی دانشجوی دکتری و ارشد را پذیرش می کنند یعنی جهت گیری مدرک است ولی توانمندی وجود ندارد به صورتی که بیش از 50 هزار دکترای فارغ التحصیل بیکار وجود دارد که هر روز بر تعداد آنها اضافه می شود.
شمس بیان کرد: رهبر معظم انقلاب و دولت به خوبی به این موضوع توجه کرده و در 2 سال گذشته توجه خاصی به فنی و حرفه ای شده و محصول دانشگاه باید به صنعت و تولید پیوند زده شود.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفه ای، کمترین بودجه را در بین دانشگاه های کشور دارد ادامه داد: خوزستان در صورت حمایت و همکاری، کمتر از سه سال می تواند خود را خودکفا و در حوزه اشتغال در این استان تحولات اساسی ایجاد کند.
وی اظهار کرد: آمادگی راه اندازی رشته های جدید و فراهم کردن بسترهای جدید در تربیت تکنسین را داریم.
شمس ادامه داد: ما باید در راستای تربیت تکنسین، دانشگاه فنی و حرفه ای را به صنعت نفت پیوند بزنیم و حتی دوره های تخصصی برای افراد شاغل برگزار شود.
وی گفت: مسئولان فنی و حرفه ای در شورای آمایش خوزستان حضور داشته باشند که دانشگاه ها در خارج از مسیر حرکت نکنند.

** استراتژی دانشگاه فنی و حرفه ای برندسازی با نگاه نو در تربیت تکنسین است
وی بیان کرد: استراتژی ما برندسازی با نگاه نو در تربیت تکنسین است که باید در خوزستان اجرا شود و کمک مقامان این استان را می طلبد.
شمس با بیان اینکه توسعه 60 کارگاه در سطح کشور از برنامه های در حال اجرا است ادامه داد: باید از تکنولوژی استفاده کنیم و به دنبال توسعه و ایجاد رشته های جدید متناسب با نیاز باشیم.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور گفت: 172 دانشکده فنی و حرفه ای با حدود 200 هزار دانشجو در کشور فعال است و علاوه بر پنج آموزشکده در خوزستان قرار است در شوشتر، آبادان و سوسنگرد توسعه یابد.
رئیس آموزشکده های فنی و حرفه ای خوزستان نیز در این آئین اظهار کرد: یکی از دغدغه های جدی مسئولان نظام در کشور و خوزستان، ایجاد اشتغال و کارآفرینی و مهار بیکاری است.
سید بهزاد علوی افزود: در دهه 70، با روی کار آمدن نظام جدید در آموزش و پرورش ، بخش نظری مورد توجه قرار گرفت و توسعه آموزش های فنی و حرفه ای مورد غفلت واقع شد.
وی ادامه داد: در دهه 80، 20 درصد دانش آموزان در حوزه های فنی و حرفه ای و کار دانش مشغول به تحصیل و 80 درصد در رشته های علوم تجربی، ریاضی فیزیک و علوم انسانی جذب شدند.
علوی بیان کرد: این چالش باعث افزایش نرخ دانش آموختگان بیکار در جامعه شد که همچنان ادامه دارد به گونه ای که خوزستان از نظر اشتغال جایگاه بیستم و با 12 درصد نرخ بیکاری رتبه 12 را دارد.
وی با بیان اینکه تنها راه برون رفت از این مشکل، توسعه رشته های مهارتی است گفت: توسعه آموزش های عالی فنی و حرفه ای، دسترسی جوانان را به شغل فراهم می کند.
وی افزود: در هشت سال آینده در غرب کارون در خوزستان 1.5میلیون بشکه نفت از میادین مشترک ایران و عراق در مناطق یادآوران و آزادگان استحصال می شود و باید 38 هزار شغل ایجاد شود.
علوی اظهار کرد: اگر توانمندسازی و هدایت تحصیلی به خوبی انجام نشود و دانش آموزان به سمت فنی و حرفه ای نروند سرمایه گذاری در خوزستان، موجب تورم و تشدید بیکاری خواهد شد.
مسئول نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاه های خوزستان نیز گفت: نباید اجازه دهیم مسیر حرکت آموزشکده های فنی و حرفه ای در مسیر زاویه دار با رسالت اصلی آن ادامه پیدا کند.
حجت الاسلام و المسلمین سید محسن شفیعی افزود: تورم ساختار اداری و تورم مراکز فانتزی را در کشور شاهد هستیم در حالی که کار، اساسی ترین دغدغه کشور محسوب می شود چون کارآفرینی نشانه حیات یک جامعه است.
وی ادامه داد: امروز جامعه ای می تواند سرپای خود بایستد که به توانایی ها و هویت خود اتکا کند و
توسعه حوزه فنی و حرفه ای یک ضرورت است.
حجت الاسلام شفیعی بیان کرد: باید از پرستیژ، مدرک و عنوان ها فاصله بگیریم و کارآفرینی را باید به فرهنگ عمومی و نقطه افتخار تبدیل کرد.
سه پروژه شامل کارگاه تخصصی جوشکاری، مجتمع کارگاهی و آموزشی و برج تقطیر بهره برداری و رونمایی شدند.
کارگاه تخصصی جوشکاری به مساحت 700 متر مربع توسط یک نیکوکار اهوازی به نام حاج جعفر ذوالفقاری با ظرفیت آموزش 50 نفر به بهره برداری رسید.
مجتمع کارگاهی و آموزشی به مساحت 2 هزار و 800 مترمربع شامل چهارسوله و هشت کارگاه با اعتبار 12 میلیارد و 488 میلیون ریال با ظرفیت آموزش 200 نفر با هدف تاسیس رشته های جدید با اولویت رشته های نفت و گاز به بهره برداری رسید.
همچنین از برج تقطیر با هدف آموزش و آشنایی دانشجویان با فرآیند تقطیر پیوسته و عملکرد آن در صنایع نفت و پالایشگاه با اعتبار 300 میلیون ریال از محل اعتبارات پژوهشی و دانشگاهی رونمایی شد.
3004 / 6037
خبرنگار: خاطره غفاری ** انتشار دهنده: عبدالحمید راجی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.