به گزارش ایرنا امید حاجتی دوشنبه در پنجمین روز از هفته دولت در همایش فرصت های سرمایه گذاری و رفع موانع تولید درتالار مهتاب اهواز بیان کرد: متوسط نرخ بیکاری در کشور 12.4 است که نرخ بیکاری در استان از متوسط کشوری بیشتر است ،این آمار نشان دهنده وضعیت نامناسب اشتغال در خوزستان است.
وی با اشاره به اینکه این نرخ بیکاری با جایگاه اقتصادی و تولید در استان تناسب ندارد اظهار کرد: وضعیت اقتصادی و وجود شرکت های بزرگ تولیدی دراستان تاثیری در کاهش آمار بیکاری و ایجاد فرصت های اشتغال نداشته است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان افزود: بسته رونق تولید در استان در دست تدوین است که نیمه امسال رونمایی می شوداین بسته برای بهبود شرایط اقتصادی خوزستان تهیه شده و مشابه این کار در استان های دیگرانجام نشده است .
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان درادامه بیان کرد: در تهیه بسته رونق تولید و بهبود فضای کسب و کار در استان از بخش خصوصی خواسته شده که پیشنهادات خود را ارائه دهند تا در این بسته استفاده شود اما متاسفانه بخش خصوصی همکاری و مشارکتی در این خصوص نداشته است.
وی گفت: در صورتی که این بسته تکمیل شود فعالان بخش خصوصی در صورتی که هیچ پیشنهادی نداده باشند امکان اظهار نظر و یا اعتراض نخواهند داشت.
حاجتی بیان کرد: در خوزستان تاب آوری اقتصاد پایین تر از سایر استان ها است که مهم ترین عامل آن دولتی بودن اشتغال و اقتصاد در این استان است که برای حل این موضوع نیاز به یک زمان 15 ساله است.
حاجتی با بیان اینکه صنایع کوچک سهم کمی در میزان اشتغال و تولید استان دارند عنوان کرد: در اقتصاد ملی، خوزستان با صنعت نفت رتبه دوم و بدون نفت رتبه چهارم کشور را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: متاسفانه در استان ما مردم بیشتر به شغل های دولتی گرایش دارند و بر اساس آماری که اعلام شده خوزستان 1.5 برابر بیش از متوسط کشور شغل دولتی دارد.رئیس سازمان برنامه و بودجه استان با اشاره به وضعیت برخی شاخص های اقتصادی در استان عنوان کرد: بخش مسکن در استان در رکودی عمیق تر از کشور است و صنعت گردشگری در استان از جمله صنایعی است که مورد غفلت و بی توجهی قرار گرفته است.
وی افزود: توجه به صنعت گردشگری به تنهایی می تواند مشکلات اقتصادی استان را حل کند.
درادامه این همایش رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بیان کرد: صنعت مسئول ایجاد اشتغال نیست، فضای کسب و کار در خوزستان نامناسب است.
نوراله حسن زاده گفت: پارسال 25 هزار میلیارد ریال در استان سرمایه گذاری شد که منجر به ایجاد چندین طرح بزرگ اقتصادی شد اما این سرمایه گذاری های بزرگ در استان نتوانسته در کاهش آمار بیکاری تاثیر چندانی داشته باشد.
وی افزود : امسال در خوزستان در حوزه صنعت 40 هزار میلیارد ریال طرح اقتصادی آماده افتتاح است.
حسن زاده درادامه بیان کرد: فولاد شادگان، کارخانه آلومینیوم سازی مسجدسلیمان از جمله صنایعی است که امسال بهره برداری می شوند، تاسیس فروشگاه های بزرگ در دستور کار سازمان صنعت، معدن وتجارت است و تا چهار سال آینده تمام محصولات باگاس و ملاس تولیدی از نیشکر مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه در استان ظرفیت مناسبی برای ایجاد فرصت های اشتغال در حوزه پتروشیمی وجود دارد اظهار کرد: پیشنهاد احداث شهرک تخصصی در صنایع تکمیلی پتروشیمی در زمینی به مساحت سه هزار هکتار زمین داده شده و اجرای این پروژه در مسیر گرفتن تایید نهایی از دولت است.
حسن زاده افزود: همچنین مجوز ساخت چهار کارخانه تولید قند چغندری گرفته شده و کارخانه قند دزفول نیز بازسازی شده تا وارد مدار تولید شود این پروژه ها می تواند اشتغال زیادی را در کشاورزی ایجاد کند.
مشاوراستاندار خوزستان در امور بودجه برنامه ای و توسعه منابع انسانی نیز گفت : امسال طرحی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای ایجاد اشتغال کشور معرفی شده است که بر اساس این طرح باید 970 هزار اشتغال در کشور و 30 هزار شغل در استان طی سال جاری ایجاد شود.
یداله مهر علی زاده افزود: 740 هزار میلیارد ریال اعتبار در پنج سال گذشته در خوزستان برای توسعه فعالیت های اقتصادی و اشتغال تزریق شده است اما این رقم نتوانسته مشکل آمار بالای بیکاری در استان را حل کند.
وی عنوان کرد: یکی از مشکلات ایجاد اشتغال در استان این است که رابط بین عرضه و تقاضا دولت است، باید رابطی را در این بخش مشخص کرد که با پیچیدگی این ارتباط آشنایی داشته باشد و بتواند در ایجاد اشتغال و سرمایه گذاری وارد عمل شود.
7158/6002
خبرنگار: زینب فرحانی**انتشار دهنده : کبری آقازری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.