معاون عمرانی استانداری خوزستان گفت: در استانهای بحران خیز مثل خوزستان، استاندار باید معاون بحران داشته باشد تا به موقع در زمینه مهار بحرانها عمل شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، فرامند هاشمیزاده در کارگاه تخصصی آموزشی پیشگیری و مدیریت حریق که در سالن امام رضا(ع) شهرک نفت اهواز برگزار شد، گفت: این سمینار یکی از ضرورتهایی است که به دلیل وسعت رو به گسترش آتشسوزی در کشور برگزاری آن لازم و ضروری است. تشکیل چنین کارگاه هایی به شرط عملیاتی شدن و تداوم پیدا کردن ضروری خواهد بود.
وی ادامه داد: از نظر آماری چه در صنایع و یا عرصههای جنگلی و مقطعی آمار بسیار پایین تر از وضعیت فعلی است؛ هر ساله در حد ۲۵ هزار هکتار آتش سوزی را داریم و به صورت روزانه افزایش پیدا می کند.
معاون عمرانی استانداری خوزستان با طرح این سوال که چرا باید سرمایه سالیان دراز با آتش سوزی از بین برود، گفت: متأسفانه برخی مواقعصنعت بسیار مهم و با ارزش هم در طول چند ساعت به خاکستر تبدیل میشود و به نظرم همه این حوادث به رعایت استانداردها و اصول ایمنی و HSE برمی گردد.
هاشمی زاده پیشنهاد داد: در استان هایی مثل خوزستان که وضعیت بحرانی و مجموعی از بحران ها را در خود دارند و سیل، باد، باران، تگرگ، طوفان، گرد و غبار از جمله بحران های این استان است باید معاون بحران را برای استاندار تعیین کنند تا قدرت مانور و تصمیم گیری ها بالاتر برود.
وی با بیان اینکه اگر مدیر ما با مسئله ایمنی و HSE آشنایی کامل داشته باشد آن وقت واکنش و اقدامات بهتری خواهد داشت، گفت: اخذ HSE در همه بخش های منابع طبیعی و صنعت، احداث پایگاه ها در مناطق حادثه خیز با تجهیزات و امکانات، تکیه بر کمک های مردمی (خیلی روی این موضوع باید کار کرد)، تختصیص اعتبارات کامل (با توجه به اینکه کشور حادثه خیز است) و ارزیابی فعالیت ادارات کل بحران کشور از دیگر پیشنهادات است.
معاون عمرانی استانداری خوزستان با اعلام این خبر که از ستادهای بحران فعال در خوزستان تقدیر میشود، ادامه داد: معین ساختن شهرستانها برای حوادث خاص سایر شهرستانها از جمله مسائلی است که در خوزستان اجرایی شده و پیشنهاد اجرای آن در کشور را هم داریم.
هاشمی زاده عنوان کرد: عمدتا عوامل انسانی علت اصلی در حوادث و آتشسوزیهای رخ داده است؛ بنابراین اشتغالزایی از طریق دخالتدادن مردم برای حفاظت و نگهداری از سرمایههای منابعطبیعی و جنگلها را پیشنهاد می کنم.
این کارگاه با هدف آموزش و اطلاع رسانی، پیشگیری به موقع، اقدام و مقابله سریع، همکاری در اطفاء و جبران آسیب ها و خسارت ها برگزار شد.