استاندار خوزستان با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در خوزستان باید از فیلتر استعلامی 21 اداره عبور کنند گفت: کثرت استعلامات برای سرمایه گذاری در استان یک عامل بازدارنده و دلسرد کننده است

به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، غلامرضا شریعتی ظهر امروز در جلسه شورای اشتغال خوزستان که در محل سالن جلسات شهید رجائی برگزار شد، با تاکید بر بهبود وضعیت اقتصادی به عنوان لازمه اشتغال اظهار کرد: فعالیت نفت خام و گاز طبیعی با وجود سرمایه بر بودن و تاثیر آن در بالا رفتن تولید سرانه اما تأثیر چندانی بر بهبود اشتغال استان ندارد.

وی با بیان اینکه سهم ما از تولید ناخالص داخلی (GDP) نفت و گاز حدود 40 درصد اما در اشتغال حدود چهار درصد است، تاکید کرد: لازمه بهبود رشد اقتصادی افزایش تولید کالا و خدمات است.

استاندار خوزستان با تاکید بر افزایش سرمایه گذاری و رفع موانع پیش روی آن متذکر شد: درخوزستان از 21 سازمان برای مجوز سرمایه گذاری باید استعلام کرد، که متاسفانه هر کدام از سازمان‌ها مسیر خود را دارد، که این رویه در واقع عدم هماهنگی با استان است.

شریعتی با انتقاد از کثرت استعلامات برای سرمایه گذاری در استان به عنوان یک عوامل بازدارنده و دلسرد کننده، یاد آور شد: در استان‌های دیگر تنها 12 سازمان برای استعلام مشخص شده است این در حالی است که در خوزستان تعدد این سازمان‌ها 21 هستند.

 وی با اشاره به اهمیت شناسایی موارد بهره وری در استان از سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان، جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی در خواست کرد: موارد بهبود بهره‌وری را شناسایی و در کارگروه رفع موانع تولید مطرح کنند، تا بتوان در این مورد تصمیم گیری کرد.

شریعتی با بیان اینکه بدون شناخت عوامل بالا بردن بهره وری تولید امکان ارائه راهکار وجود ندارد، پیشنهاد کرد: آسیب‌شناسی اشتغال با همکاری فکری سطوح پایین اعم از بخشدار، فرماندار و مسئولان دستگاه‌های اجرایی در شهرستان‌ها انجام شود.

وی با انتقاد از اینکه نباید تنها نسخه نویسی برای کل شهرهای استان را داشته باشیم، گفت: در این صورت راه به جایی نخواهیم برد، بنابراین باید مدیران محلی و منطقه‌ای را در تمامی امور دخالت دهیم.

شریعتی عنوان کرد: برگزاری این جلسات اگرچه بهره خود را دارد، اما برای رفع بیکاری و اشتغالزایی تأثیر آنچنانی ندارد، که انتظار می‌رود، جلسات شورای اشتغال بازنگری شود.

وی تاکید کرد: بخش اشتغال باید یک متولی داشته باشد، به همین دلیل یک نفر را برای پیگیری این موضوع به عنوان مشاور عالی در امر اشتغال یا قائم مقام پیگیرکننده اشتغال منصوب خواهم کرد.

شریعتی خاطر نشان کرد: نرخ بیکاری در کشور مناسب نیست که البته این عدم تناسب در استان خوزستان بیشتر احساس می‌شود.

وی با تاکید بر تنظیم پنجره واحد سرمایه گذاری در خوزستان و به نتیجه رساندن هر سریعترآن بیان کرد: با تنظیم پنجره واحد موانع موجود در سرمایه گذاری از جمله دستگاه‌های زیاد به منظور استعلام که یکی از گلوگاه‌های اصلی است را برداریم.

شریعتی با بیان اینکه میانگین نرخ بیکاری در خوزستان بین 15 تا 29 سال است، و این عدد بالایی است، پذیرفتنی نیست، در خوزستان دستگاه‌های اجرایی متولی کار دغدغه رفع اشتغال و توسعه را ندارند، این در حالی است که انتظار می‌رود تمام دستگاه‌های اجرایی و بانک‌ها در مسیر اشتغالزایی حرکت کنند.

وی خطاب به مدیران دستگاه‌های اجرایی متذکر شد: چرا درد جوانان استان را درد خودمان نمی‌دانیم و آن را ملاک کار خود قرار ندادیم.

استاندار خوزستان در پایان یکی از مهم‌ترین ملاک‌های عمل دستگاه‌های اجرایی در خوزستان را اشتغالزایی عنوان کرد و افزود: میزان دخالت، تأثیرگذاری و موفقیت دستگاه‌های اجرایی در اشتغالزایی یکی از معیارهای اصلی سنجش مدیران خوزستان پیش بینی شده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.