به گزارش ایرنا سید عادل مولا سه شنبه در حاشیه بازدید میهمانان اجلاس سازمان ملل از تالاب هورالعظیم درباره ادامه جاده سازی در این تالاب اظهار کرد: تعهد شرکت های نفتی به ویژه در جاده سازی رعایت نشده و ساخت این جاده ها را به هیچ وجه تایید نمی کنم و معتقدم این جرمی است که در حق هورالعظیم اتفاق افتاده است.
وی همچنین گفت: هم اکنون شرایط تالاب هورالعظیم از نظر آبی خوب است و مقدار زیادی آب در آن رهاسازی شده است.
مولا با اشاره به نگرانی از کاهش آب ورودی به تالاب در ماه های آینده، افزود: با توجه به اینکه اکنون فصل رشد ماهی های تالاب است، نیاز به آب و اکسیژن بیشتر است بنابراین لازم است آب کافی رهاسازی شود.
وی تاکید کرد: حقابه تالاب نه تنها به صورت مقطعی و در فصولی که ذخیره سد کرخه زیاد است، بلکه باید به صورت مداوم تامین شود.
مولا یکی دیگر از نگرانی ها را نشاکاری برنج در بالادست هورالعظیم دانست و گفت: این مساله باعث کاهش شدید ورودی به این تالاب می شود.
به گفته وی، اکنون فصل تخم ریزی ماهی ها در این تالاب به پایان رسیده و فصل صید برای مردم بومی آغاز شده که باید با تامین آب کافی زمینه استفاده مردم محلی را فراهم کرد.
وی در ادامه اظهار کرد: کانون های گردو غبار در خوزستان فراتر از زمین های تالابی است و باید برای این کانون ها راهکار اساسی شود.
مولا، تامین حقابه تالاب ها را اولویت سازمان محیط زیست عنوان کرد و گفت: کارگروه تامین حقابه تالاب ها در سازمان محیط زیست تشکیل و دیروز جلسه ای برای تامین حقابه تالاب شادگان برگزار و موانع بررسی شد.
وی حقابه تالاب شادگان را 1.6 میلیارد مترمکعب عنوان کرد و افزود: با توجه به کاهش ذخیره سد مارون امکان تامین این میزان حقابه وجود ندارد به همین دلیل در حال برنامه ریزی هستیم که حداقل 900 میلیون تا 1.3 میلیارد مترمکعب از نیاز آبی این تالاب را تامین کنیم.
هورالعظیم در جنوب غربی ایران در مرز عراق قرار دارد که یک سوم آن در ایران و 2 سوم در عراق قراردارد.
این تالاب به عنوان یکی از کانون های بحرانی گردو غبار در خوزستان معرفی شده است.
با وقوع بارش های مناسب و سیلاب در بالادست، از اواخر سال 94 آبگیری این تالاب آغاز شده و مسئولان خوزستان و سازمان حفاظت محیط زیست مدعی هستند که بیش از 70 درصد هور آبدار شد.
بر اساس این گزارش نخستین اجلاس سازمان ملل با موضوع گرد و غبار 12 تا 14 تیر در تهران درحال برگزاری است.
حدود 30 نفر از مهمانان این اجلاس برای دیدن عملیات مهار بیابان در کانون های گرد و غبار و تالاب هورالعظیم به خوزستان سفر کردند.
صبح سه شنبه نیز معصومه ابتکار رییس سازمان محیط زیست، اریک سولهایم رییس برنامه محیط زیست سازمان ملل و گری لوییس نماینده مقیم سازمان ملل در ایران از تالاب هورالعظیم و نیز کانون های گردو غبار و روند مقابله با آن در خوزستان دیدن کردند.
7151/6037
خبرنگار: نادره وائلی زاده ** انتشار دهنده: عبدالحمید راجی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.