مدیرعامل اتحادیه دامداران خوزستان گفت: تانکر برای حمل و نقل آب در خوزستان کم است و جوابگوی نیاز نیست و در این زمینه باید از استانهای دیگر کمک گرفته شود.
مدیرعامل اتحادیه دامداران خوزستان گفت: اگرچه آب به میزان کافی و مورد نظر به دست دامداران نمیرسد اما آب ارسالی به دامداران تا حدودی جوابگوی نیاز آنها است.
به گزارش جماران، جواد ابراهیمی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه حدود ۹۰ درصد از دامداریها در خوزستان به صورت سنتی فعالیت میکنند، اظهار کرد: وسعت خوزستان بسیار زیاد است و در غرب استان از هور تا جفیر، هویزه، شوش، رفیع و دیگر مناطق پراکندگی دامداریها بسیار بالا است.
وی افزود: با توجه به پراکندگی و وسعت زیاد دامداریها در استان نمیتوان آمار دقیق خسارات و تلفات وارده به دامداریها بر اثر بحران آب را برآورد کرد اما به دامداران اعلام شده که با مراجعه به سازمان جهاد کشاورزی و تشکیل پرونده نسبت به اعلام و برآورد خسارت خود اقدام کنند.
مدیرعامل اتحادیه دامداران خوزستان گفت: با همکاری سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در کنار رودخانههایی که خشک شدهاند، تعدادی استخر در هورالعظیم، حمیدیه و دشت آزادگان برای گاومیشها ایجاد میشود تا زمانی که سطح آب رودخانهها کاهش مییابد، آب به صورت ذخیره در آن استخرها وجود داشته باشد و برای مدتی پاسخگوی نیاز آنها باشد.
ابراهیمی ادامه داد: با باز شدن دریچه سدهای دز و کرخه و جاری شدن مجدد آب در رودخانههای این مناطق، آب به طرف این استخرها هدایت میشود تا بتوان تاحدودی مشکلات آبی دامداران این مناطق را برطرف کرد و این استخرها به عنوان یک منبع ذخیره برای مدتی باقی بمانند.
وی با بیان اینکه روزانه برای حوزه حمیدیه حدود ۲۰ تا ۳۰ دستگاه تانکر آب ارسال میشود، گفت: خوشبختانه با ورود سپاه و بسیج به موضوع بحران کم آبی، تعدادی تانکر آب در اختیار ما قرار گرفته است و آب برای روستاها و دامداریهایی که آب ندارند، ارسال میشود.
مدیرعامل اتحادیه دامداران خوزستان گفت: اگرچه آب به میزان کافی و مورد نظر به دست دامداران نمیرسد اما آب ارسالی به دامداران تا حدودی جوابگوی نیاز آنها است.
ابراهیمی با اشاره به اینکه در خوزستان با کمبود تانکر برای جابهجایی آب مواجه شدهایم، تصریح کرد: تانکر برای حمل و نقل آب در خوزستان کم است و جوابگوی نیاز نیست و در این زمینه باید از استانهای دیگر کمک گرفته شود. هدف ما این بود که به صورت جهادی و ضربتی تعداد زیادی تانکر آب را روزانه به روستاها ارسال کنیم اما تعداد اندکی تانکر آب برای این کار در اختیار داریم. اگر استانهای دیگر به خوزستان تانکر حمل آب ارسال کنند مشکل آب برطرف میشود.
وی گفت: در شرایط کنونی بسیاری از رانندگان تانکرها از شرایط سوءاستفاده میکنند و به دنبال ماهی گرفتن از آب گلآلود هستند و کرایههای حمل و نقل را افزایش میدهند؛ باید از استانهای مجاور تانکرهای آب آنها برای ما ارسال شود و اگر هر استان ۲۰ تا ۳۰ تانکر حمل آب برای خوزستان ارسال کند مشکل برطرف خواهد شد.