بیش از ۲۰ روستای شهرستان شوش از جمله جابرکعب، طالبآباد، امامزاده خلیل، ابوسلیله، شویع عتیج، سعبیه شمالی و جنوبی، حسن گرگ، دوله یارالله، رسن، بیت راشد، مجید عبدالله، بیت عبدالله، زهراو مهدی، کعب نبی، شیخ مفت و مرادآباد با تانکر آبرسانی میشوند و برخی از آنها در فصول گرم سال تنش آبی دارند.
۲۰ روستای شهرستان شوش در این روزهای گرم تابستانی برای تامین آب هر روز باید مسیر روستاهای خود تا شهرهای شوش و شاوور را طی کنند.
به گزارش جماران، داستان تامین آب آشامیدنی ظاهرا به این سادگیها قابل حل نیست؛ شاید باورش سخت باشد در جایی میان سه رود شاوور، دز و کرخه زندگی کنی و بیشترین آبهای کشور از کنارت عبور کنند ولی از تشنگی رنج ببری.
20 روستای شهرستان شوش مشکل کم آبی دارند و به گفته اهالی هر سال این روستاها در فصل تابستان با مشکل کم آبی مواجه میشوند ولی تاکنون برای رفع این مشکلات اقدام لازم صورت نگرفته و روستاییان مجبورند برای تامین آب آشامیدنی به شهرهای شاوور و شوش مراجعه کنند.
اهالی روستاهای بخش مرکزی و شاوور شوش میگویند باید برای تامین آب با دبه و قابلمه مسیر روستاها تا شهرها را طی کنند؛ آنها خواستار رسیدگی مسوولان به این مشکل هستند.
یکی از اهالی روستای طالب آباد که برای پر کردن بشکه به شوش آمده بود، گفت: ما هیچ چیز غیر از آب آشامیدنی از مسوولان نمیخواهیم.
هادی چنانی افزود: مجبوریم فاصله زیادی را برای تامین آب آشامیدنی از روستا تا شهر طی کنیم که این موضوع مشکلاتی را برای اهالی ایجاد کرده است.
رییس مرکز بهداشت شهرستان شوش با اشاره به مشکلات زیرساختی آب آشامیدنی روستاهای این شهرستان گفت: کمبود کلر، خرابی دستگاههای کلرزنی و محصور نبودن بعضی از تاسیسات آب از جمله مشکلات زیرساختی این روستاها هستند.
غلامرضا میرزایی با تاکید بر لزوم تسریع در رفع شکستگیها و رفع افت فشار آب این مناطق افزود: بعضی از شبکههای آبرسان، فرسوده بوده و باید تعویض شوند.
مدیر اداره آب و فاضلاب روستایی شوش نیز اظهارداشت: حدود ۷۰ شکستگی در لولههای آبرسان روستاهای شهرستان داریم که این موضوع باعث نرسیدن آب به مشترکان میشود.
عاشور مزرعه با بیان اینکه وسایل آبرسانی برخی روستاها بدلیل فرسودگی باید تعویض شوند، افزود: در حال حاضر بیش از ۲۰ روستای شوش آب آشامیدنی ندارند و آبرسانی به آنها از طریق تانکر انجام میشود.
وی با بیان اینکه برای آبرسانی به این روستاها بیش از ۶۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است، گفت: این روستاها در بخشهای شاوور، فتح المبین و مرکزی حدود ۴۰۰ خانوار و ۲ هزار نفر جمعیت دارند.
مدیر اداره آب و فاضلاب روستایی شوش با اشاره با ادغام آبفا و آبفار بیان کرد: حساب این اداره بعد از ادغام ادارات مسدود شده ولی خدمات رسانی به مردم به صورت شبانهروزی ادامه دارد.
عدنان غزی فرماندار شوش نیز د اظهارداشت: از هیچ تلاشی برای رفع مشکل آبرسانی به روستاهای شهرستان دریغ نمیشود.
وی افزود: با کمک نماینده مردم شوش در مجلس و بخشداران در حال پیگیری برای تامین اعتبار لازم و رفع مشکل آب آشامیدنی این روستاها هستیم.