عبدالامیر عریضاوی روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پیرو دستور رئیس بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس کشور در خصوص واگذاری مراکز فرهنگی و موزههای جنگ با حفظ بافت با هدف مبارزه با ویروس کرونا ضمن هماهنگی با اداره صمت، بخش خصوصی و شبکه بهداشت خرمشهر اقدام به راهاندازی کارگاه تولید ماسک، گان و پوشاک برای مصرف مراکز درمانی و مردم شهید پرور این شهر شد.
وی افزود: ماسک تولید شده به قیمت دولتی ۱۸ هزار ریال به داروخانهها و مراکز درمانی توزیع میشود.
عریضاوی تصریح کرد: در حال حاضر کارگاه تولید ماسک و پوشاک مورد نیاز مراکز درمانی به صورت ۲ نوبت در مرکز فرهنگی دفاع مقدس فعالیت دارد.
وی با بیان اینکه محل مرکز دفاع مقدس به صورت رایگان در اختیار بخش خصوصی تولیدی ماسک قرار گرفته است، گفت: مرکز فرهنگی دفاع مقدس در زمان جنگ سنگر دفاع از میهن بوده و اینک به سنگر دفاع از سلامت مردم تبدیل شده است.
مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر در ساحل غربی رودخانه کارون و در بلوار امام خمینی (ره) این شهر واقع است.
ساختمان فعلی موزه جنگ و مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر در سال ۱۳۰۹ساخته شد و تا قبل از شروع جنگ تحمیلی به عنوان بخش اداری شرکت نفت استفاده می شد.
در دوران جنگ تحمیلی این ساختمان به عنوان محل دیده بانی نیروهای عراقی مورد استفاده قرار گرفت.
با بازسازی گوشه ای از ساختمان اداری شرکت نفت، در سال ۱۳۷۵ این مکان به عنوان مرکز فرهنگی دفاع مقدس گشایش یافت.
مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر در مساحتی به وسعت ۲ هزار و ۴۰۰ متر مربع، دارای کتابخانه تخصصی دفاع مقدس با حدود سه هزار جلد کتاب، سرسرای نمایش فیلم و آرامگاه سه شهید گمنام است.
با توجه به اینکه این مرکز محل دیده بانی دشمن در دوران جنگ تحمیلی بوده، دست نوشته های اشغالگران عراقی بر روی دیوارهای ساختمان به جای مانده است، که یکی از دست نوشتهها، جمله ' آمده ایم تا بمانیم ' بوده که در این مرکز خودنمایی می کند.
مرکز فرهنگی خرمشهر دارای پنج سرسرا شامل سالن شرایط بحران پیش از شروع جنگ و هجوم اولیه ارتش بعث،حماسه ۴۵ روزه مقاومت،شرایط اشغال خرمشهر ، عملیات بیت المقدس و آزادسازی و همچنین بازگشت مردم خرمشهر به این شهر است.
ویروس کووید۱۹ که ابتدا در ووهان چین مشاهده شد از اول اسفند ماه سال گذشته وارد کشور شده و در اغلب نقاط کشور شیوع پیدا کرد.