علی افروس روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نخستین نشست دفاع آنلاین رساله دکتری جعفر قلی بیک دانشجوی گروه مهندسی مکانیک تبدیل انرژی و با راهنمایی دکتر محمدرضا عصاری در حضور ۶ نفر از دیگر استادان در دانشکده فنی و مهندسی این واحد دانشگاهی برگزار شد.
وی اظهارداشت: با توجه به بخشنامه صادره سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر برگزاری کلاسهای نیمسال جاری به صورت مجازی و استفاده از این بستر برای برگزاری دفاعیهها، بستر مناسب سخت افزاری و نرم افزاری دانشگاه برای این کار آماده سازی شده و روند برگزاری دفاعیهها و دیگر امور دانشگاه با کیفیت مناسب در حال انجام است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول افزود: این واحد دانشگاهی با فعال کردن همه ظرفیتهای نیروی انسانی و استفاده بهینه از امکانات سخت افزاری و نرم افزاری دانشگاه، بستر مناسب و با کیفیتی را برای برگزاری کلاسها و دیگر امور بصورت الکترونیکی در راستای مسئولیت پذیری اجتماعی و حفظ سلامت پرسنل و دانشجویان فراهم کرد و واحد دزفول در استان خوزستان نخستین واحدی بود که موفق به برگزاری دفاعیه بصورت آنلاین شد.
وی ضمن تقدیر از معاونت علمی، فناوری اطلاعات و روابط عمومی دانشگاه در انعکاس اخبار و اطلاع رسانی مناسب در فضای مجازی گفت: در پی شیوع ویروس کرونا و تعطیلی دانشگاهها، تعداد زیادی از استادان و دانشجویان در آستانه دفاع معطل مانده بودند که این موضوع باعث دلهره درخصوص برگزاری دفاع بصورت مجازی را دوچندان کرده بود که برگزاری با کیفیت نخستین جلسه دفاع آنلاین را میتوان الگوی مناسبی برای دیگران در نظر گرفت.
سیدمحمدمهدی صافی معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول که در این نشست دفاعیه آنلاین حضور داشت نیز گفت: بحران کرونا در کشور و جهان ثابت کرد میتوان بسیاری از فعالیتها را با برنامه ریزی و درنظر گرفتن پروتکلهای مناسب بدون افت کیفیت برگزار کرد.
وی افزود: برگزاری این نشست دفاعیه با حضور اساتید مشاور و داور از دانشگاه شهید چمران و کانادا نشان داد که با وجود فناوریهای نوین دیگر محدودیت مکانی وجود ندارد و استفاده از این بستر نه تنها بسیاری از مشکلات جلسات دفاعیه دانشجویان، که به علت حضور نیافتن استادان در دانشگاه برگزار نمیشود، را مرتفع میسازد بلکه موجب ایجاد ارتباط قویتر علمی بین اساتید دانشگاههای سراسر کشور و جهان خواهد شد.
علی حیدری مقدم مدیر خدمات پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول نیز بیان کرد: عنوان پایان نامه دانشجوی دکتری جعفر قلی بیک مدلسازی و بررسی تجربی تولید آب شیرین توسط استخرخورشیدی با گرادیان شوری بود که از جمله دستاوردهای این رساله، دستیابی دانش فنی ایجاد استخر خورشیدی با گرادیان شوری در مقیاس نیمه صنعتی، توسعه مدلهای عددی جهت پیش بینی و کنترل رفتار این سیستمها، بهبود پایداری این استخرها با استفاده از ادغام استخرهای خورشیدی با مواد تغییر فازدهنده، توسعه سیستمهای آب شیرین کن خورشیدی انطباق پذیر با استخرخورشیدی با گرادیان شوری با قابلیت تجاری سازی است.
وی درخصوص خروجیهای علمی این رساله گفت: ۲ مقاله علمی ISI و یک مقاله لاتین در مجلات علمی و پژوهشی با تلاشهای دانشجو و اساتید راهنما و مشاور به نام دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول به ثبت رسیده است.
مدیر خدمات پژوهشی واحد دزفول در ادامه به تجاری سازی دستاوردهای این رساله اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی جنوب کشور، دسترسی مناسب به تشعشع خورشید، ساعات آفتابی مناسب در طی سال، وجود منابع آب شور و زمینهای بایر در این منطقه با تجاری سازی این طرح میتوان در جهت رفع نیازهای آب اشامیدنی بخشهای مختلف استان خوزستان استفاده کرد.
با توجه به شیوع ویروس کرونا کلاسهای مجازی دانشگاههای شهرستان دزفول نیز آغاز شدهاند.