به گزارش خبرنگار مهر، محمد حیدری عصر امروز پنجشنبه در جلسه ستاد اربعین در فرمانداری خرمشهر اظهار داشت: برای خدماترسانی به ۲ میلیون نفر زائر اربعین با داشتن حدود ۲۰ هزار نفر نیروی خدمات رسان باید تمام امکانات رفاهی، درمانی و اقامتی وجود داشته باشد.
فرماندار ویژه خرمشهر بر لزوم رفع مشکلات به صورت «زیربنایی» تأکید کرد و گفت: اگر خواهان رفع نقاط ضعف اربعین در شلمچه به صورت اساسی هستیم در ابتدا باید از مرز شروع کرد و با طرف عراقی به تفاهم رسید.
وی افزود: در رابطه با راهپیمایی اربعین هیچچیز همچون بحث روادید قابل پیشبینی نیست چرا که هر لحظه در سیاست جمهوری اسلامی و عراق تغییراتی ایجاد میشود.
حیدری انعطافپذیری را در برنامهریزی راهکار آمادگی برای هر پیشامدی در اربعین دانست و گفت: در تصمیمگیری و برنامهریزی باید به قدری انعطافپذیری داشت که با هر سیاستی بتوان امور را مدیریت کرد و حتی اگر عراقیها مرز را بستند آمادگی برای کنترل زائران وجود داشته باشد.
وی افزود: باید خدماتدهی تا بصره جز پیشبینیهای کارها قرار گیرد و در صورت لزوم از شلمچه تا بصره خدماترسانی انجام شود و برای انجام این کار یک نیروی ذخیره در خاک عراق مستقر باشد.
فرماندار ویژه خرمشهر با بیان اینکه در نخستین جلسه ستاد اربعین شهرستان خرمشهر بیش از ۲۵ تا ۳۰ مورد جز نواقص اصلی کار احصا شد، از برگزاری جلسات این ستاد با فاصله زمانی ۱۵ روزه خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، مشکلات میزان و فشار آب همچنین ازدحام جمعیت در پی لغو ویزا در سال گذشته و همچنین جابهجایی مواکب به موقعیت جدید از مهمترین موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.
حسین عسکری، مجد مدیر آبفای خرمشهر در این رابطه گفت: ایستگاه آب در سرحانیه در واقع یک ایستگاه پمپاژ با ظرفیت ۳ هزار مترمکعب است که در این ایستگاه آبگیری انجام میشود و تولید آب وجود ندارد.
بنا به گفته وی برای رفع این مشکل دو راه وجود دارد یا اقدام به احداث یک ایستگاه تصفیه آب شود و یا این ایستگاه پمپاژ تا ظرفیت ۱۰ هزار مترمکعب توان پمپاژ آب در روز توسعه یابد.
حمید بحرینی، مدیر امور فرهنگی هنری سازمان منطقه آزاد اروند نیز در خصوص روند پیشروی پروژه موقعیت جدید اربعین اظهار کرد: بر اساس اعلام واحد عمرانی سازمان منطقه آزاد اروند ۵۰ درصد مسیر جدید پیادهروی اربعین شلمچه در حال انجام است و در صورت مواجه نشدن با مشکلات مالی، پایان کار تا آخر تابستان امکانپذیر است.
حجت الاسلام رضا متوسل، رئیس اداره تبلیغات اسلامی خرمشهر نیز اظهار کرد: رشد تعداد مواکب مصلحت نیست چرا که شاهد وجود برخی مواکب بدون خدمات یا با خدمات ناچیز طی اربعینهای گذشته در مرز شلمچه بودهایم.
وی همچنین گفت: باید در مرز شلمچه و در محدوده ۵۵ هکتاری محلی و یا حداقل یک سایبان برای اسکان زائران ایجاد شود.