مصطفی کنارکوهی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، به عملکرد و دستاوردهای دامپزشکی استان در سال ۹۸ اشاره کرد و افزود: حفظ و حراست از سرمایه‌های دامی استان جز رسالت اصلی دامپزشکی است.

وی ادامه داد: در همین راستا در حوزه پیشگیری و کنترل بیماری‌های دام در سال گذشته بیش از ۱۳ میلیون نوبت سر در دام سبک و بیش از یک میلیون نوبت سر دام سنگین علیه بیماری‌های مختلف دامی و مشترک واکسینه شدند و همچنین بیش از ۴۳۹ هزار رأس دام علیه انگل‌های دامی سم‌پاشی شدند.

کنارکوهی به نظارت و بازدید از مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی در استان اشاره کرد و گفت: طی سال گذشته بالغ‌بر ۱۰۰ هزار بازدید از مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی در استان داشته‌ایم که ۷۳۹ مورد از آنها به مراجع قضائی ارجاع داده شد و کارشناسان دامپزشکی ۳۲۵ هزار کیلوگرم از فرآورده‌های خام دامی غیرقابل‌مصرف را از چرخه مصرف خارج و معدوم‌سازی کردند.

وی با اشاره به اینکه استان خوزستان در زمینه تولید مرغ گوشتی رتبه قابل قبولی را در کشور دارا است، اظهار کرد: در سال گذشته بیش از ۵۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در استان صورت گرفت و نظارت‌های قبل از جوجه ریزی، حین پرورش و زمان ارسال به کشتارگاه مزارع پرورش طیور برای تولید و مصرف محصول سالم در حال انجام است.

وی بیان کرد: در زمینه «کشتار دام» استان خوزستان در حال حاضر دارای سه کشتارگاه صنعتی دام فعال است و بالغ‌بر ۳۶۰ هزار رأس دام کشتار شده در کشتارگاه‌های دام استان در سال گذشته توسط کارشناسان دامپزشکی استان نظارت و بازرسی بهداشتی صورت گرفته است.

وی بیان کرد: با نظارت‌های دامپزشکی بر صادرات انواع فرآورده خام دامی توانسته‌ایم باعث افزایش صادرات غیرنفتی شویم.

کنارکوهی اضافه کرد: بر صادرات انواع آبزیان به میزان بیش از ۲۴ هزار تُن کارشناسان دامپزشکی نظارت بهداشتی داشتند تا محصول در شرایط بهداشتی مطلوب به کشورهای مقصد ارسال و صادر شود و در همین راستا بیش از ۱۸ هزار مورد انواع آزمایش‌ها در آزمایشگاه مرجع دامپزشکی استان انجام شد.

مدیرکل دامپزشکی استان خوزستان گفت: در حال حاضر استان در زمینه پرورش و تکثیر ماهیان گرمابی و سردابی، خاویاری و میگو دارای مزارع فعال است و همگی تحت نظارت‌های بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان قرار دارند

وی خبر داد: در سال گذشته بیش از هزار مورد نمونه‌برداری برای رصد و پایش از مزارع آبزیان استان صورت گرفته است و این نظارت و بازرسی‌ها در تمام حوزه‌های دامپزشکی همچنان ادامه دارد.

کنارکوهی بیان کرد: در راستای حمایت از دامداران و روستاییان، کارکنان ادارات دامپزشکی شهرستان‌ها با واکسیناسیون رایگان دام‌ها و همچنین ارائه آموزش‌های ترویجی به عشایر و روستاییان در خصوص بیماری‌های مهم دامی به خدمت‌رسانی می‌پردازد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1408724
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.