به گزارش ایرنا یوسف پریدار روز چهارشنبه در نشست شهرستانی ستاد مبارزه با کرونا در سالن جلسات ناحیه مقاومت بسیج دزفول افزود: در کل کشور به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر تقریبا ۳۰ مورد مثبت ابتلا به کرونا مشاهده شده این در حالی است که افراد با حال نامساعد، تست میشوند و از افراد بدون علامت، تست گرفته نمیشود.
وی اظهارداشت: استراتژیهای کشورهای مختلف نشان میدهد نحوه شیوع ویروس کرونا، متفاوت است و همین امر باعث شده بروز و کشندگی این بیماری نیز متفاوت باشد لذا روش واحدی برای برخورد با این بیماری در کشورهای مختلف وجود ندارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول با تاکید بر لزوم قطع زنجیره انتقال ویروس بیان کرد: باید الگوی بیولوژیک تعریف شدهای برای مقابله با این بیماری وجود داشته باشد که این امر در واحد بیولوژیک دانشگاه در حال انجام است.
وی درخصوص تجهیزات درمانی نیز گفت: تجهیزات و فضای لازم با دراختیار بودن بیمارستان بزرگ دزفول برای درمان بیماران در این شهرستان وجود دارد که هنوز ۵۰ درصد ظرفیت فاز نخست آن خالی است.
پریدار افزود: با وجود آماده باش کامل برای مبارزه با کرونا، هنوز وضعیت از کنترل خارج نشده است.
وی با تاکید بر لزوم جدی گرفتن شرایط برای واردن نشدن به مرحله خطرناکتر افزود: محل اصلی نبرد با این بیماری سطح جامعه است لذا زنجیره ابتلا باید قطع شود و شهروندان به کمپین غربالگری بپیوندند.
۱۰ فوتی بدلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان بزرگ دزفول
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: ۱۰ نفر از ابتدای اسفندماه تاکنون بدلیل ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان بزرگ دزفول جان خود را از دست دادهاند.
مهدیه توکلی افزود: ۲ فوتی مبتلا به کرونا در بیمارستان بزرگ دزفول ثبت شده ولی دلیل فوت آنها ابتلا به کرونا نبوده است.
وی اظهارداشت: یک کودک بین یک تا ۱۰ سال و یک نفر بین ۱۱ تا ۲۰ سال سن داشتند البته بیشترین فوتیها مربوط به سنین ۵۱ تا ۶۰ سال بودهاند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی دزفول بیان کرد: چهار نفر از فوت شدگان مبتلا به کرونا در بیمارستان بزرگ دزفول که معادل ۴۰ درصد است از دزفول، سه نفر از شوش، یک نفر از گتوند و ۲ نفر از قم و اندیمشک بودهاند.
وی با بیان اینکه منتظر نتیجه آزمایش کرونای ۱۶ نفر دیگر هستیم، افزود: میانگین سنی افراد فوت شده در بیمارستان بزرگ دزفول بر اثر کرونا ۶۸ سال بوده که ۹ نفر از آنها بیماری زمینهای داشتهاند.
توکلی با بیان اینکه ۵۶ درصد از بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان بزرگ دزفول بیماری زمینهای داشتهاند، گفت: مسنترین فرد فوت شده ۸۳ ساله و جوانترین آنها ۳۹ ساله بوده است.
وی افزود: تعداد افراد فوت شده بر اثر کرونا در بیمارستان بزرگ دزفول نسبت به افراد مبتلا به این بیماری ۱۲.۶ درصد است حال آنکه تعداد این افراد نسبت به کل مراجعان ۴.۱ درصد است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی دزفول با بیان اینکه هفت بخش در بیمارستان بزرگ دزفول برای درمان کرونا در شرایط بحرانی آماده شده است، افزود: در حال حاضر بیماران کرونایی در سه بخش بیمارستان بزرگ دزفول بستری میشوند و ۶ متخصص به طور مستقیم با این بیماران در ارتباط هستند و اقدامات پاراکلینیکی را انجام میدهند.
وی با بیان اینکه ۴۶ بیمار در بیمارستان بزرگ این شهرستان تحت نظر است، گفت: از ابتدای اسفندماه تاکنون ۲۴۳ مورد نمونه گیری در بیمارستان بزرگ دزفول درخصوص ابتلا به کرونا انجام شده که ۷۹ مورد، مثبت بوده و ۴۷ مورد معادل ۵۹ درصد با حال عمومی خوب ترخیص شدهاند.
توکلی افزود: آزمایش کرونای ۲۰ نفر از این تعداد که معادل ۲۵ درصد نمونهها است مثبت قطعی آزمایشگاهی بوده که حال عمومی ۲ نفر از آنها مساعد نیست و در آی سی یو به سر میبرند.
وی گفت: از ۷۹ مورد مثبت کرونا در بیمارستان بزرگ دزفول، ۴۶ نفر معادل ۵۸ درصد مربوط به دزفول، ۱۰ نفر از شوش، سه نفر از گتوند و ۱۳ نفر نیز خارج از حوزه دانشگاه علوم پزشکی دزفول هستند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی دزفول نیز در این نشست گفت: برای تامین لباس و تجهیزات کادر درمان مشکلی در حوزه دانشگاه وجود ندارد و تجهیزات با کمک وزارت بهداشت و خیران تامین شدهاند.
داود سلمانپور افزود: کارخانه تولید مواد شوینده در دزفول با فرمولاسیون مناسب فعال شده و تولید و توزیع را علاوه بر کادر درمان بین سوپرمارکتها و هایپرمارکتها انجام میدهند.
وی گفت: یک شرکت نیز با کمک ادارات دزفول تولید روزانه ۲ هزار ماسک را برعهده گرفته و تولید ماسک سه لایه نیز در دست اقدام است.
سلمانپور افزود: در حوزه دانشگاه علوم پزشکی دزفول مشکلی در زمینه تامین داروی افراد مبتلا به کرونا وجود ندارد.
مناطق درگیر کرونا در دزفول
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول نیز اظهارداشت: در خوشه نخست که خیابان روستا را در برمیگیرد پنج مورد ابتلا به کرونا و در خوشه کوی حافظ سه نفر مبتلا به کرونا شناسایی شدهاند که باید فعالیتهای ضدعفونی و گندزدایی در این مناطق تشدید شوند.
شاپور مسعودیفر با بیان اینکه در پایگاه چهارم شکاری چهار نفر مبتلا به کرونا شناسایی شده گفت: یک فروشگاه در منطقه فرهنگ عامل انتقال بیماری بوده است.
وی با بیان اینکه ۲ مورد ابتلا به کرونا در شهر امام و ۲ مورد در شهر میانرود داشتیم، افزود: ۶۳ هزار نفر در ۱۰ روز اخیر در مبادی ورودی شهرهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی دزفول(شوش، گتوند و دزفول) بررسی شدند که از این تعداد ۳۷ هزار و ۲۰۰ نفر مربوط به مبادی ورودی دزفول بودند و ۷۵ نفر مشکوک به کرونا تشخیص داده شدند.
مسعودیفر با اشاره به اینکه ۷۲۰ نفر از پرسنل بهداشتی از صبح تا حدود ساعت ۱:۳۰ دقیقه بامداد فعال هستند، گفت: ۷۵ درصد از مبتلایان به کرونا در حوزه دانشگاه علوم پزشکی دزفول بین ۳۰ تا ۶۵ سال سن دارند که ۶۷ درصد آنها مرد و ۳۳ درصد زن هستند این در حالی است که برخی از این افراد هیچ علائمی نداشتهاند.
وی با بیان اینکه ۱۳ درصد مبتلایان کرونا در دزفول از کارکنان بهداشت و درمان و ۲۵ درصد زنان خانهدار بودهاند، افزود: ۶۴ درصد بیماران سابقه تماس ذکر نمیکردند، علت ابتلای ۱۹ درصد نامشخص بود و ۲۵ درصد از افراد مبتلا با یک بیمار کرونایی در تماس بودهاند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: ۱۱ درصد از افراد مبتلا به کرونا در دزفول سابقه مسافرت داشتهاند، ۶ درصد در خانه بیمار کرونایی داشتهاند، ۴۴ درصد از بیماران بهبود یافته و ترخیص شدهاند و ۴۳ درصد نیز در بیمارستان تحت درمان هستند.
وی افزود: تاکنون ۷۱ درصد از جمعیت ۷۴۳ نفری زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی دزفول غربالگری شدهاند.
۸۰ گروه جهادی، دزفول را ضدعفونی میکنند
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج دزفول نیز گفت: ۸۰ گروه جهادی شبانه عملیات گندزدایی و ضدعفونی را در سطح شهر انجام میدهند و هشت کارگاه تولید ماسک روزانه یکهزار ماسک تولید و در مناطق مدنظر توزیع میکنند.
هادی سعادتزاده افزود: کنترل مبادی ورودی شهر از محور شوش، شوشتر، چغامیش و سردشت انجام میشود و نیروهای بسیجی در تعطیل کردن اصناف، بازار و غربالگری با مجموعه بهداشت و درمان همکاری دارند.
رضا پورآیین رئیس مرکز بهداشت دزفول نیز گفت: پنج مورد بازدید از سطح هایپرمارکتهای دزفول انجام شده و به ۲ هایپرمارکت اخطاریه داده شده تا نواقص بهداشتی را برطرف کنند.
وی افزود: ۲۰۸ بازدید از نانواییهای دزفول انجام شده و ۱۵ اخطاریه صادر شده، ۲ مورد سهمیه آرد قطع شده و ۱۱۰ مورد اصلاح نقص بهداشتی در محل انجام شده است.
رئیس مرکز بهداشت دزفول اظهارداشت: ۳۳ مورد بازدید از ۲۰ جایگاه سوخت دزفول انجام شده و ۶ مورد اخطاریه برای آنها صادر شده است.
بازار دزفول تا ۱۵ فروردین تعطیل است
مهراب عبدالهی رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت دزفول نیز گفت: بازار دزفول تا ۱۵ فروردین تعطیل شده و در حال حاضر ۹۵ درصد بازار تعطیل است.
وی افزود: روزانه پنج هزار ماسک در دزفول تولید میشود که اولویت توزیع بین بیمارستانها و مراکز درمانی است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت دزفول بیان کرد: مشکلی درخصوص تامین کالاهای اساسی در دزفول وجود ندارد.
مصطفی طحان رئیس جمعیت هلال احمر دزفول نیز گفت: ۶ هزار ماسک ذخیره هلال احمر بین ادارات دزفول توزیع شده و پایش و غربالگری در پنج روستای دزفول انجام شده است.
وی افزود: برای تامین ماسک برای ادارات مشکل داریم که تقاضا میشود نسبت به تامین آنها اقدام شود.