به گزارش خبرنگار مهر، امید بن عباس صبح امروز دوشنبه در جلسه ستاد تنظیم بازار شهرستان دزفول در سالن جلسات فرمانداری، اظهار کرد: بر اساس مصوبات شورای تأمین و ستاد مبارزه با کرونا و در راستای حفظ سلامت مردم، فعالیت بسیاری از واحدهای صنفی در دزفول به صورت موقت تعطیل شده است.
وی از همکاری بازاریان مبنی بر اجرای دستور تعطیلی کسبوکار خود تقدیر کرد و افزود: به جز نانواییها، سوپرمارکتها، میوه و ترهبار، مراکز عرضه لبنیات مرغ، گوشت و ماهی فعالیت مابقی اصناف تا اطلاع ثانوی ممنوع است؛ لذا مجموعه صمت، تعزیرات حکومتی و اتحادیهها باید با حمایت دستگاه قضائی در این راستا نظارت لازم را به عمل آورده و با واحدهای صنفی که از این دستور سرپیچی کنند، برخورد قانونی داشته باشند.
سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان دزفول با تأکید بر لزوم تعطیلی مراکز خرید بزرگ همچون هایپرمارکت ها و بازارچهها در این شهرستان، گفت: ما به دنبال ایجاد محدودیت برای کسبوکار نیستیم اما در شرایط فعلی که در پیک شیوع ویروس کرونا قرار داریم لازم است این تصمیمات سخت اتخاذ شود؛ لذا اصناف نیز در راستای حفظ سلامت خود و مردم باید تبعیت کنند.
بن عباس عنوان کرد: در این ایام که اساسیترین راه پیشگیری از شیوع کرونا در خانه ماندن است و همه مسئولان خواستار خود قرنطینگی مردم هستند، بهترین فرصت برای رونق کسبوکارهای غیرحضوری در دزفول است تا مردم ناچار نباشند برای تهیه چند قلم کالا از منزل خارج شوند.
وی خواستار حمایت متولیان از صاحبان کسبوکارهای آنلاین و غیرحضوری در زمینه توزیع و فروش اقلام مورد نیاز مردم شد و اضافه کرد: باید تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد؛ لذا لازم است موانع پیش روی این کسبوکارها برداشته شود و با تبلیغات گسترده، رونق آنها در دستور کار قرار گیرد.
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول همچنین خواستار همکاری و مساعدت دستگاههای خدمات رسان با اصناف شد و افزود: بانکها و دستگاههایی همچون آب، برق و گاز برای وصول مطالبات خود تا پایان این شرایط بحرانی به اصناف فشار وارد نکنند و شرایط آنها را مبنی بر تعطیلی و رکود بازار درک کنند.
بن عباس با بیان اینکه واحدهای صنفی فعال ملزم به رعایت نکات بهداشتی مدنظر دانشگاه علوم پزشکی هستند، عنوان کرد: در این ایام با همکاری اداره صمت برخی واحدهای تولیدی در شهرستان دزفول خط تولید خود را به تولید کالاهای مورد نیاز در بخش «بهداشت و درمان» همچون تولید پوشاک ویژه مجموعههای درمانی، مواد ضدعفونیکننده و الکل تغییر دادهاند که جای تقدیر دارد؛ ضمن اینکه لازم است این مراکز تولید تا پایان شرایط بحران کرونا به صورت روزانه مورد بازرسی و حمایت مجموعه صنعت، معدن و تجارت قرار بگیرند.
وی با اشاره به کمبود ماسک در دزفول، افزود: برنامهریزیهای لازم در این زمینه صورت گرفته و با راهاندازی مرکز تولید ماسک در دزفول این مشکل نیز به زودی مرتفع خواهد شد.
نظارت بر بازار افزایش یابد
بن عباس در ادامه با گلایه از عملکرد ستاد تنظیم بازار دزفول، بیان کرد: حضور بازرسان در بازار و نحوه رسیدگی به تخلفات واحدهای صنفی در دزفول اثربخش و ملموس نیست، نباید اجازه دهیم در این ایام عدهای سودجو فشار مضاعفی را به مردم وارد کنند و عدهای با احتکار کالا زمینه کمبود کالا را ایجاد کرده و عدهای نیز به بهانههای مختلف اقدام به گرانفروشی کنند.
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول با بیان اینکه متولی اصلی نظارت بر بازار در این زمینه هرگونه تخلف همچون احتکار و گرانفروشی در سطح شهرستان بر عهده اداره صمت است، گفت: متولیان بازار باید بر اساس وظایف و متناسب با شرایط تصمیم بگیرند؛ لذا لازم است واحدهای صنفی متخلف در هر زمینهای بر اساس قانون پلمب شده و یا به شدیدترین شکل ممکن جریمه شوند تا مردم شاهد وجود نظارت در بازار باشند و سایر اصناف نیز درس بگیرند.
بن عباس پلمب نکردن واحدهای صنفی متخلف را ضعف دستگاههای متولی برشمرد و افزود: برخورد با متخلفان باید بازدارنده و نحوه جریمهها باید قاطع و محکم باشد؛ ضمن اینکه لازم است اتحادیهها نظارت بر اصناف زیرمجموعه خود را افزایش دهند، در غیر این صورت با اتحادیه مورد نظر برخورد و رئیس آن عزل خواهد شد.
وی با اشاره به وجود بیش از ۱۳ هزار واحد صنفی در دزفول، تأکید کرد: شیوه بازرسی از بازار باید به روش نوین باشد و متولیان بیشازپیش از گزارشات مردمی استفاده کنند تا بر این اساس اعتماد مردم به دولت و حاکمیت بیشتر شود.
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول با تأکید بر لزوم افزایش بازرسیها و نظارتها از بازار و انجام گشتهای مشترک از سوی اداره صمت، اتاق اصناف و تعزیرات در ایام پایانی سال، تصریح کرد: بازرسی از انبارها باید به صورت مرتب انجام شود.
بن عباس در پایان با بیان اینکه هیچگونه کمبودی در زمینه تأمین کالاهای اساسی مردم در ایام عید در دزفول وجود ندارد، گفت: تمامی دستگاهها پایکار باشند تا در این ایام شاهد کمبود کالا در زمینه عرضه، گرانفروشی، کمفروشی و احتکار در بازار شهرستان دزفول نباشیم.