فاضل عبیات روز دوشنبه یکصد و هفتمین نشست علنی شورای اسلامی شهر اهواز که با حضور نماینده ولی فقیه در خوزستان، و جمعی از مسئولان دستگاه قضا و اجرایی این استان پیرامون رسیدگی به مشکلات فاضلاب و آبگرفتگی اهواز برگزار شد بیان کرد: طرح جامع شبکه فاضلاب اهواز کمتر از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و از سوی دیگر شبکه فرسوده و ناکارآمد است.
وی با بیان اینکه حدود یکهزار و ۱۰۰ کیلومتر این شبکه فرسوده است.گفت: در چند سال گذشته اقدامات موقت و سطحی برای برطرف شدن مشکلات فاضلاب اهواز انجام شده است.
عبیات، با اشاره به اینکه اهواز نیازمند ساختار سالم برای اجرای طرح جامع فاضلاب است ادامه داد:نماینده ولی فقیه در خوزستان و رییس کل دادگستری برای حل مشکل فاضلاب از نقاط مختلف شهر دیدن میکنند این امر از سویی نشان دهنده مرجعیت قراردادن این افراد توسط مردم است و از سویی دیگر برای ارزیابی هزینه کرد اعتبارات صورت می گیرد.
وی ادامه داد: در بارندگی ۲۵ آذر امسال حدود ۱۷ میلیون مترمکعب آب باران در مدت ۲ ساعت وارد شهر اهواز شد؛ حتی اگر شبکه جامع فاضلاب اهواز به طور کامل احداث می شد بازهم جوابگوی این حجم از آب باران نبود بنابراین این شهر به شبکه دفع آب های سطحی نیاز دارد اما اینکه چه مقدار آب باران توسط شبکه فاضلاب و شبکه دفع آب های سطحی تخلیه شود نیاز به بررسی کارشناسی دارد.
عبیات با اشاره به اینکه در بارندگی آذر امسال ۱۴هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال خسارت به شبکه فاضلاب اهواز وارد شد افزود: در مجموع سیل فروردین و بارندگی آذر امسال شبکه فاضلاب اهواز ۲۰ هزار میلیارد ریال خسارت دید که اگر این خسارت ها جبران نشود این شبکه بیشتر دچار بحران می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز نیز در این نشست گفت: پس از سیل فروردین امسال حدود ۷۵ کیلومتر شبکه فاضلاب این شهر در نقاط مختلف دچار ریزش شده که بیشتر خطوط اصلی و کلکتورها بودند.
بهنام مریدی افزود: تاکنون حدود ۶۰ کیلومتر از این شبکه بازسازی و وارد مدار شده و بقیه پروژه نیز پیشرفت ۸۰ درصدی دارد.
وی گفت: در بارندگی آذر امسال نیز ۵۰ کیلومتر از شبکه فاضلاب اهواز ریزش کرد که یکی از این نقاط بلوار معلم کوی باهنر است که همچنان درحال اجرای پروژه آن هستیم.
مریدی ادامه داد:تاکنون حدود ۵۰۰ متر از خط فاضلاب این منطقه تعویض شده و به دلیل در مدار بودن فاضلاب کار بسیار سنگینی است.
وی گفت: تاکنون چهار هزار میلیارد ریال طرح در حوزه شبکه فاضلاب اهواز اجرا شده درحالی که فقط ۹۵۰ میلیارد ریال در قالب اوراق تخصیص یافته است.
مریدی با اشاره به اجرا نشدن کامل طرح جامع فاضلاب شبکه اهواز بیان کرد: ۴۰ درصد این طرح اجرایی شده و حدود ۱۱۴ کیلومتر از کلکتورها اجرایی نشده است.
وی گفت: با اجرایی شدن طرح ضربتی جمعآوری دفع آبهای سطحی و فاضلاب در نقاط بحرانی اهواز برخی از این مشکلات حل می شود.
مدیرعامل آبفای اهواز درخصوص ترمیم نوار حفاری پس از اجرای عملیات توسط شرکت آبفا افزود: حدود ۱۷۰ میلیارد ریال پیمانکار بابت آسفالت خیابان ها از آبفا طلب دارد که قرار شد بخشی از این طلب میان این شرکت و شهرداری تهاتر شود.
- کدخبر: 1350724
- منبع: irna.ir
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران
کپی شد