به گزارش ایرنا شهلا عموری روز یکشنبه در نشست هماندیشی کمیسیون صنعت در محل اتاق بازرگانی اهواز با اشاره به میزبانی کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران در نیمه دوم بهمن ماه امسال در اهواز اظهارداشت: با برگزاری این نشست، پیگیری مشکلات و مطالبات فعالان اقتصادی استان به ویژه در بخش صنایع کوچک و متوسط شتاب بیشتری میگیرد.
وی ادامه داد: این میزبانی با توجه به مشکلات موجود در استان خوزستان و طی مذاکره با رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران مقرر شد، تا در این نشست مشکلات حوزه صنعت استان مطرح شده و برخی از مسائل به کمک کمیسیون صنعت اتاق ایران مورد پیگیری قرار گیرد.
عضو شورای مهارت استان با بیان اینکه کمیسیونهای اتاق اغلب با حضور وزرا برگزار میشود، گفت: علاوه بر این ، ارتباطاتی با معاونین وزارتخانهها و مجلس شورای اسلامی وجود دارد که از این طریق مطالبات استان خوزستان به گوش مسئولان مربوطه خواهد رسید.
عموری یادآور شد: در این بین به همان اندازه که مشکلات استان مطرح میشود باید توانمندیها و ظرفیتهای موجود خوزستان نیز بیش از پیش معرفی شود.
درخواست پرداخت مطالبات صنایع توسط وزارت نفت
دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان همچنین با اشاره به مطالبات بسیار سنگین صنایع کوچک از مجموعه های وزارت نفت در استان، گفت: وزیر نفت بهرغم اینکه وزیر معین استان خوزستان است تاکنون اقدام جدی در راستای پرداخت مطالبات و حقوق قانونی واحدهای تولیدی، صورت نداده است.
وی با بیان اینکه تشکیل بانک اطلاعاتی از وضعیت صنایع کوچک و متوسط استان یک امر ضروری است، گفت: این بانک اطلاعاتی میتواند در شفاف سازی وضعیت اشتغال و اقتصاد استان تاثیرگذار باشد.
شناسایی مشکلات صنایع استان از طریق فعالیت های پژوهشی
عموری تصریح کرد: از این طریق میتوان نیازهای زیرساختی صنایع را شناسایی کرد تا با پیگیریهایی که در دستور کار قرار میگیرد، فرآیندهای موجود تغییر پیدا کنند و حتی اگر زیرساختی مورد نیاز است بتوانیم به واسطه اطلاعات جمع آوری شده، این موضوع را مطالبه کنیم.
وی انجام اقدامات پژوهشی در بین فعالان بخش خصوصی و آسیب شناسی وضع موجود را امری ضروری عنوان کرد و گفت: باید تلاش شود با پژوهشهایی که صورت میگیرد، جامعه سیاستگذار و تصمیمگیر در سطح کلان استان و کشور را نسبت به وضع موجود آگاه کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی اهواز با بیان اینکه آن بخش از صنایع استان که به دلیل قوانین به تعطیلی کشیده شده اند باید شناسایی شوند، گفت: این واحدها با اقدامات پژوهشی و آسیب شناسی که صورت میگیرد میتوانند با استفاده از راهکارهای کاربردی به چرخه تولید بازگردند.
دولت برای به روزرسانی صنایع ماشینآلات تامین کند
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی اهواز همچنین در نشست مشورتی این کمیسیون نوسازی ماشین آلات صنایع کوچک استان را ضروری دانست و گفت: از دهه ۷۰ هنوز منابع مالی کافی در اختیار دستگاههای مربوطه استان قرار نگرفته تا از این طریق ماشینآلات صنایع استان به روزرسانی شوند.
محمد جواد امانی افزود: در حال حاضر بخش زیادی از ماشینآلات موجود در صنایع مربوط به دهههای گذشته هستند و به همین دلیل به روزرسانی ماشینآلات یکی از درخواستهای جدی فعالان صنعتی استان است.
وی خواستار واردات ماشینآلات مورد نیاز برای صنایع کوچک و متوسط شد و گفت: تامین این تجهیزات و واگذاری آنها به صورت اقساط از سوی دولت، تا حدود زیادی به بهبود محصولات تولیدی استان کمک میکند.
شرکتها و دستگاههای دولتی به بخش خصوصی استان توجه بیشتری داشته باشند
امانی با بیان اینکه خوزستان بزرگترین قطب صنعتی ایران است، گفت: با وجود استقرار صنایع نفتی، پتروشیمی، فولاد، نیشکر و ... در استان اما وضعیت مناسبی در حوزه اشتغال نداریم.
وی با بیان اینکه مدیران این صنایع باید به حمایت از بخش خصوصی داخلی بپردازند، گفت: بر اساس بخشنامه و آییننامههای ملی، تولیدکنندگان و صنایع کوچک داخلی استانی باید برای بکارگیری در پروژهها از اولویت بیشتری برخوردار باشند.
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی اهواز خاطرنشان کرد: در حال حاضر این امر در استان آنچنان که انتظار میرود، مورد توجه قرار نگرفته است.
امانی ادامه داد: بخش قابل توجهی از صنایع کوچک و متوسط استان از سالهای گذشته مطالبات متعددی از دستگاههای اجرایی مختلف دارند و همین امر آنها را به کاهش ظرفیت و نیروی اشتغال سوق داده است.
این عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اهواز با بیان اینکه صنایع استان تحت فشار قرار گرفتهاند، گفت: به عنوان مثال شهرک صنعتی شماره یک اهواز که در سال ۱۳۴۵ راه اندازی شده، در آستانه تغییر کاربری قرار دارند و این موضوع زمینه نگرانی هرچه بیشتر فعالان بخش خصوصی استان را به وجود آورده است.
بر اساس این گزارش، صنایع بزرگ در خوزستان فعالیت بیشتری نسبت به صنایع کوچک دارند این در حالی است که به گفته کارشناسان برای کاهش نرخ بیکاری باید صنایع کوچک را توسعه داد.
در خوزستان ۷۱ ناحیه و شهرک صنعتی وجود دارد و این درحالی است که نرخ بیکاری این استان ۱۴ درصد و رتبه دوم میزان افراد بیکار را در کشور دارد.